Er kan geen Liefde worden gedefinieerd als de Liefde van God niet is begrepen | Davy Diekstra | Lichtwerkers Nederland

Met veel moeite en vooral plezier hebben Denise en ik voor DJ gespeeld op onze bruiloft een paar dagen geleden. Meestal kiezen mensen er voor om stoeltjes op een rij te zetten met een rode loper in het midden en een mooie bloemen boog voor de trouwceremonie. Wij hebben daar niet voor gekozen omdat we geen religie hebben, waardoor het voor ons niet speciaal is dat iemand binnen die organisatie ons verbindt. Hierdoor bleef alleen de mogelijkheid over om voor het loket van de belastingdienst dit te doen waar we ook weinig voor voelde.

Daarom zijn we gratis getrouwd met onze moeders als getuigen om 9 uur in de ochtend en hebben voor onszelf een ritueel gemaakt waar we allebei een goed gevoel bij hadden. Je kunt het zelf bekijken als je dat leuk vindt: LINK. De clue komt er op neer in het nummer dat we hebben gemaakt/gekozen: “Dat er geen liefde kan worden gedefinieerd als de liefde van God niet is begrepen.”

Nogmaals we zijn niet religieus maar wel 100% tolerant naar iedereen die dat wel is. Hoe iemand God eert is altijd een unieke persoonlijke zaak ook al lijkt het onder een bepaalde vlag te gebeuren. God is gewoon een woord dat wordt gebruikt om Alles Dat Is te beschrijven en Dat Wat Alles heeft gecreëerd en dat altijd zal doen. Wat is jouw relatie met de liefde die God/Allah/Jehova/etc. wordt genoemd?

Dit is buitengewoon belangrijk en kan op een bepaalde manier heel je leven beheersen vanuit je onbewuste zonder dat je dat doorhebt. Stel je een kindje voor dat lief aan het spelen is in de keuken terwijl mama eten aan het maken is voor het kerstdiner. Het kindje wilt graag begrijpen waar kerst overgaat en mama vertelt over God en de Hel en het gebouw in de stad waar ze daar meer antwoorden over hebben.

Het enige wat het kindje hoort is dat er een God is die Liefde is, onvoorwaardelijke Liefde. Deze God houdt net als Sinterklaas een lijst bij en als het God niet bevalt wat je hebt gedaan dan wordt je voor eeuwig verbrandt en gemarteld. Als God zou kunnen huilen dan zou dat nu gebeuren aan de voeten van deze onwetendheid zoals onvoorwaardelijke liefde dat doet.  

 

Misschien gaat dit verhaal op een bepaalde manier ook over jou en heb je de bron gevonden waarom je leven niet zo lekker loopt. Dit blog gaat vooral over je dit realiseren en hoe dit te transformeren zonder een slachtofferrol aan te trekken naar je ouders toe en hun onwetendheid als dader te beschouwen.

Gezond Verstand, wetenschap en religie vraag ik je nu te combineren en jezelf te openen voor een andere interpretatie van het Adam en Eva verhaal zodat je onze keuze voor ons trouw-ritueel makkelijker kunt bevatten.

Wetenschappelijk is de theorie van Darwin totale onzin gebleken en lijken het de wetenschappers die dat als laatste door hebben. Weet jij wat chromosomen zijn? Als je dat niet weet zoek dat dan eerst maar even op. Alle wezens op aarde hebben 24 chromosomen. Apen dus ook waar wij zogenaamd van af stammen. Mensen hebben er geen 24 en ook geen 25 zoals je zou verwachten van Darwin zijn evolutietheorie. Mensen hebben 23 chromosomen. Mocht je Darwin nog moeilijk vinden om los te laten stel je dan die voor. Een aap wordt langzaam een mens. Raakt een chromosoom kwijt en gaat opeens op zoek naar zingeving; God. Opeens is deze aap/mens de top van de voedselketen en begint de hele aarde te domineren. Hier heeft de chronologie van een evolutie theorie helemaal niets mee te maken en wordt binnen de biologie de Missing Link genoemd.

Het verhaal van Adam en Eva gaat over dierlijke mensen in een paradijselijke omgeving. Een engelachtig wezen(God) geeft ze een vrije wil om zelf te kiezen. Een direct gevolg is schaamte voor de penis en vagina iets wat dieren niet hebben. Simpel gezegd kreeg hier de mens een ziel, Liefde. Er kwam een stukje God in ons. Natuurlijk geeft de evolutietheorie hier ook geen verklaring voor. Je persoonlijke schaamte voor je naaktheid is wel een handige manier om erachter te komen hoe ver jij bent op jouw weg.

Dit is dus niet een erf zonde maar een zegen die we geërfd hebben. Na 200.000 jaren kalibratie/balanceren van het goed en het kwaad en het elkaar continu vermoorden en mishandelen zijn we in een prachtige tijd aangekomen. Je hoeft niet veel moeite te doen om er achter te komen dat dit voorspelt is door o.a. de Maya’s.

Natuurlijk geloven sommigen nog steeds dat het einde er aan komt zoals in de verschillende bijbels te lezen is. Dat is heel zwaar voor die mensen die met dat misverstand leven omdat het dan niet gemakkelijk is je levensvreugde te leven. Gelukkig is het gemakkelijk voor ieder niet zo kortzichtig mens om op andere gedachten gebracht te worden.

Het verhaal van Eva gaat dus niet over een foutje van die vrouw 200.000 jaar geleden waardoor jij een kansloze stakker bent geworden met als enige hoop de bankrekening van een religieuze organisatie bij je in de buurt. Nee het gaat over een proces  waardoor God/Liefde in ons is gekomen. Hierdoor kunnen we veel meer dan alleen trouw zijn als een dier, we kunnen liefde zijn. Ja kunnen!, omdat we een vrije wil hebben gekregen!

Geen vrije wil op een manier dat je gestraft wordt als je niet doet wat er van je verlangt wordt. Nee, een onvoorwaardelijke vrije wil!

Er leven dus twee perspectieven in jou. Die van je persoonlijkheid en die van Liefde/God. Probeer dit te begrijpen zoals je nog nooit iets hebt begrepen. Zie jezelf als een instrument dat gestemd moet worden om mooie muziek te maken. Je gevoel is het stemapparaat. Hier gaan ze in de psychologie helemaal de mist in omdat ze er geen idee van hebben dat je gevoel de mening van Liefde/God in je is over de gedachte die je denkt.

Voel je jezelf naar tot zelfmoordneigingen aan toe dan weet je dat je gedachtes kiest waar Liefde/God niet aan mee doet. Zo simpel is het echt. Je verlichting is alleen daarvan afhankelijk dat jij jezelf goed voelen als hoogste prioriteit maakt in je leven.

Dit heeft bijvoorbeeld je moeder je ook niet geleerd en je wijsgemaakt dat het belangrijker is je omgeving te pleasen dan te doen wat goed voor jou voelt. Gevoelens zijn de taal van je ziel en er is een ladder. Depressie, woede, frustratie, hoop, liefde, weten. Vaak worden mensen niet toegejuicht als ze uit een depressie komen en in woede zijn beland. Toch is dit een stap in de goede richting behalve voor een psycholoog die je eindeloos op bezoek wenst.

Als je wenst mee te maken hoe je leven kan veranderen als je helemaal overnieuw begint bij het begin door op te staan: Naar een spiegel te lopen en drie keer hardop te zeggen: “Ik ben prachtig geboren op deze aarde. Maak er een gewoonte van dit dagelijks 1 keer te doen om zo je onbewuste opnieuw te programmeren.

De realisatie dat Liefde/God in je is en 24/7 met je in gesprek, leidt vroeg of laat naar de realisatie dat je een stukje liefde/God bent, zoals alle meesters op aarde ons vertellen.

Hopelijk begrijp je nu waarom het voor ons zo waardevol was om met die realisatie ons huwelijk te beginnen.

Mocht je dit alles een beetje zeldzaam voorkomen of met onbegrip wordt ontvangen door je omgeven, herinner je dan dat ongeveer 20-25% van alle mensen op aarde elkaar al begroeten met: Namasté. “De God in mij groet de God in jou”, wordt daarmee bedoeld. En als dat niet genoeg is hoef je alleen maar naar je buren te kijken. Ik woonde een poosje in Baden-Baden in Duitsland en tot mijn verbazing groette iemand mij met: “Grüss Gott”, wat “God gegroet”, betekent in het Nederlands.

Ons huwelijk ging niet over iets nieuws delen met onze omgeving maar het eren van waarheid en wie we werkelijk zijn. 


Namasté lieve lichtwerkers 

Davy Diekstra
www.lichtwerkersnederland.nl


Huwelijksfeest Davy & Denise 21-09-2018