De energie van oktober | Fran Tielemans | Lichtwerkers Nederland

Oktober is een overgangsmaand, die de brug maakt tussen de hoge trilling van september en de landing, daadwerkelijke verandering en loslaten van november. Veel kans dat je deze maand inzet met gemengde gevoelens. Je bent blij dat je je dit jaar staande hebt kunnen houden, en meer zelfs, dat je erin bent geslaagd om nieuwe denkpatronen aan te nemen, te breken met oude gewoonten die eigenlijk destructief waren, en dat je je een heel stuk helderder en wijzer voelt dan op 1 januari van dit jaar. Maar er kan ook een onderliggend gevoel van onvrede zijn, omdat alle ontwikkelingen zoveel tijd kosten, dat bepaalde dromen nog steeds niet in realisatie zijn gekomen.

Je kan je ook wat dooreengeschud voelen, omdat je voelt dat de oude groepsstructuur waarbinnen je zo lang hebt gefunctioneerd en waarin je je veilig voelde, losgewrikt wordt. En dat kan je wat angstig en onzeker maken.

 

Wie absoluut bepaalde dingen wil gaan realiseren, of van start wil gaan met nieuwe dingen, houdt toch best rekening met de 12/3-trilling van oktober. De 12/3 is een les in geduld, en geeft aan dat het beter is nog even te wachten, en eerst goed te kijken waar je nu staat. Om even te heroverwegen of het wel degelijk dat is wat je wil, of het wel degelijk je hoogste doel is op dat moment, en om alle aspecten van jouw plannen en veranderingen nog eens goed te herbekijken. Wil je te snel gaan, dan zou je teleurgesteld en gefrustreerd kunnen zijn. Wanneer je je kan overgeven en goed observeert wat er leeft in en rondom jou, dan surf je mee op de flow van de tijd, en zal je op lange termijn de beste kans op goede resultaten hebben. Wanneer het niét je hoogste doel is dat je nastreeft, en eerder een zijweg hebt gekozen, dan zal je dit deze maand duidelijk voelen, door de weerstand waar je mee te kampen krijgt.

 

Wanneer je iemand bent die graag controle heeft en de dingen in de hand wil houden, zou je daar dus deze maand best wel eens op getriggerd kunnen worden. Maak je er niet druk over, maar kijk goed naar jezelf, en oefen je in het loslaten van controle, en in overgave. Probeer te voelen wat het juiste moment is voor iets, en respecteer dat gevoel dan. Het kan zijn dat ‘omstandigheden’ steeds verhinderen dat je verder kan met je weg. Maar dat is slechts schijn, want je weg zal zich tot 2020 vooral binnenin jou situeren. Grote evoluties en stappen, of dat nu vernieuwing in job of relatie betekent, worden door je Hoger Zelf even on hold gezet, zodat er alle tijd en ruimte is voor de voltooiing van karmische processen en voor jouw transformatie. Deze twee items aan de kant schuiven, vertraagt alleen jouw proces, en dat zal je ook snel merken. Gewoon geduld oefenen, en je innerlijke transformatie afwerken, is deze maand een hoofdthema.

 

Er is veel beweging op relatievlak in oktober. Venus gaat retrograde vanaf 5 oktober, en dat brengt toch wat herschikking mee in en rondom jou. Je gaat oude denk- en gedragspatronen en machtsspelletjes in relaties duidelijker zien, en je zal ook duidelijker voelen dat ze in essentie ontstaan uit een gebrek aan zelfliefde van beide partijen. Het is tijd om deze oude patronen los te laten, om verder te kunnen met je leven. Wanneer je alle tijd neemt voor innerlijk werk hierrond, hoeft het niet tot pijnlijke confrontaties te komen met mensen om je heen, en wanneer het dan toch het geval is, voel dan zeer goed wat het hogere doel is dat hieronder ligt. Misschien is het tijd ofwel om definitief los te laten, ofwel krijg je duidelijke signalen dat je wat meer mag gaan investeren in deze of gene relatie. Mooi is dat je bestaande vriendschappen of partnerschappen veel meer op prijs kan gaan stellen. Je ziet plots wat voor zegen ze zijn voor je, en je gaat er dan ook wat meer moeite voor doen.

 

De belangrijkste relatie die je kan hebben is echter de relatie met jezelf. Dit is dus vooral een maand om jezelf te koesteren, en misschien je huis wat gezellig(er) te maken, zodat je een reden hebt om graag naar huis te komen of thuis te zijn. Het is ook goed om je lichaam goed te verzorgen, want ook op dit vlak kreeg je dit jaar signalen over dingen die je beter anders zou aanpakken of veranderen. Zodat je al het Licht dat je draagt, veilig en sterk en nog lange tijd kan neerzetten. Probeer jezelf eens wat liever te zien deze maand, en breng dat ook in de praktijk, door een goede balans te houden tussen werk en ontspanning bijvoorbeeld, tussen geven aan anderen en durven te ontvangen voor jezelf.

 

Hoe beter je je in en met je Zelf voelt, hoe makkelijker je relaties worden, want een mens die goed in zijn vel zit heeft geen zin om het anderen moeilijk te maken. Een mens die in balans is, straalt dat ook uit naar zijn omgeving, waardoor die ook als vanzelf kalmeert. En ook het omgekeerde is het geval. Iemand die in onbalans is, is zeer verstorend naar de omgeving toe. Neem dus steeds voldoende tijd om bij jezelf te komen, om te rusten, en wat te mediteren of te luisteren naar je Hoger zelf. Je bent het waard.

 

Er is toch behoorlijk veel vernieuwingsenergie deze maand. Veel groepsstructuren werken duidelijk niet meer, of het wordt steeds duidelijker dat ze vooral gebaseerd zijn op ego-verlangens in plaats van hogere doelen. Er wordt dus veel groepskarma afgewerkt, vooral door mensen die aan het groeien zijn in hun ware zelfliefde, zelfrespect, kracht en zelf-bewustzijn. Tegelijkertijd wordt er door ons gemeenschappelijk Hoger Zelf sterk gewerkt aan het uitbouwen van nieuwe groepsstructuren, gebaseerd op evenwaardigheid, broeder- en zusterschap en eenvoud. Heel mooi. De kiemen hiervoor werden afgelopen paar jaar gelegd, en die kiemen zijn stilaan aan het groeien, maar zoals gezegd gaat het afwerken van karma voor, en zullen de groepen vooral vanaf 2020 duidelijk in de vorm gaan komen. Maar de hartsverbindingen zijn er al, en vermenigvuldigen zich.

 

Wanneer je geduld hebt met jezelf, en je oefent in het waarnemen van je buitenwereld van op een afstand, dan kan je een mooie maand hebben. Je kan veel leren, je innerlijk voorbereiden op veranderingen, je intenties blijven vormen en plaatsen, en heel goed zorg dragen voor jezelf. Een beetje als een zwangerschap: je weet dat er iets heel nieuws zal geboren worden, en je kan je daar intens blij bij voelen, maar tegelijkertijd ook heel onzeker en misschien wat angstig. Wat voor niets nodig is. Want we dragen immers allen elkaar.

 

Keep the Faith

 

Fran Tielemans
http://www.maitreya.be

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.