Helpen of helper willen zijn | Pim Smit | Lichtwerkers Nederland

Samen is het sleutelwoord om fijne dingen te bereiken. Samen is de kracht van onze maatschappij. We hebben ons sterk gedifferentieerd en dáárdoor kunnen we zo veel. Ik zal waarschijnlijk nooit mijn eigen been opereren. Ik zal waarschijnlijk ook nooit een flatgebouw ontwerpen of bouwen.

Als ik mijn been breek en ik moet geopereerd worden dan heb ik hulp nodig. Dan doe ik een beroep op teamwork en de kwaliteiten van een ander. Zo is het ook omgekeerd. Mensen maken gebruik van mijn talenten of kwaliteiten.

Hoe meer je je met je hart verbindt, hoe fijner het gaat zijn om een ander te helpen. In dat proces van meer verbinden met je hart kunnen verschillende dingen getriggerd worden. Bijvoorbeeld het onderscheid leren maken tussen 'helpen' en 'helper willen zijn'.

Als je hulp niet afgestemd blijkt te zijn op de ontvanger van je hulp, dan is het zinnig om je af te vragen hoe dat komt. Misschien heeft de ander een uitdaging in ontvangen. Misschien is er iemand anders die beter aansluit met zijn of haar hulp. Maar misschien gaat jouw hulp meer over jou dan dat je in de gaten hebt.

Helper willen zijn is heel begrijpelijk. Vanuit onze chronische 'aandoening' genaamd 'gebrek aan zelfliefde', zijn we soms naarstig op zoek naar pleisters op allerlei innerlijke wonden. We willen gezien worden en lief gevonden worden. Pas dan durven we ons goed te voelen over ons zelf.

En als helper wordt je lief gevonden. Je wordt gezien als waardevol. Maar in hoeverre vinden mensen het fijn als je eigenlijk meer aan het halen bent in je geven dan dat je in de gaten hebt?

Alles wil gezien worden

 

Helper willen zijn uit gebrek aan (vormen van) zelfliefde vraagt om transformatie. En daar kunnen mensen op reageren. Ze kunnen je hulp afwijzen omdat ze hulp willen ontvangen die gericht is op onvoorwaardelijk geven. En het mooie is, de gever van de hulp, die mogelijk nog niet bewust is van het 'helper willen zijn' in plaats van 'helpen', wil hierin ook gespiegeld worden.

Helpen is ware dienstbaarheid. Het komt vanuit het hart. Je geeft onvoorwaardelijk en ontvangt wat er eventueel ontvangen kan worden.

Helper willen zijn is het instant houden van beperkende overtuigingen over jezelf. Het is voorwaardelijk, je hebt iets nodig van de ander voor jezelf.

Vraag jezelf dus af en toe af, wil je helper zijn of wil je helpen? Wat doet het met je als iemand jouw hulp niet wilt?

En andersom kan het ook fijn zijn. Als je twijfelt over het willen ontvangen van iemands hulp, zit dat dan misschien hierin? Is iemand misschien iets bij je aan het halen dat niet prettig voelt?

Hartgedragen eerlijkheid is het mooiste dat je iemand kan geven

 

En nee, niet iedereen begrijpt dat. Nee, niet iedereen zal het fijn kunnen ontvangen.

Maar hoe meer je je vanuit jouw hart met de ander kunt verbinden, hoe meer je tóch dankbaarheid kan gaan voelen. Ook als je iets teruggeeft aan de ander dat voor weerstand zorgt. Het is een dankbaarheid die vanuit een diepere laag komt, dieper dan de persoonlijkheidslaag van waaruit de weerstand ontstaat.

Ook voor het voelen van deze dankbaarheid geldt, heb je het nodig om dit te voelen? Of durf je jouw eigen hart te vertrouwen zonder bevestiging?

Het is een mooi spel, dat teamwork

 

Stap voor stap naar een wereld met meer openheid en bewustzijn. Stap voor stap die opwaartse spiraal in.

Met zelfliefde als motor.

Pim Smit
https://www.pim-smit.com/


Pim's nieuwe website:
https://www.heartspacers.comPim Smit nieuw in ons team


Met vallen en opstaan
 ben ik gekomen waar ik nu ben. Dat was een proces van het ontvangen van veel hulp. Ik ben naar channelings gegaan, heb healings ondergaan en heb allerlei opleidingen en workshops gevolgd. Zowel op onze Aarde als in andere dimensies. Ik heb steeds zo goed als dat ik kon vanuit mijn hoogste licht mijn diepste schaduwstukken gezien en getransformeerd.

 

En nu, nu deel ik heel graag over alles dat ik heb geleerd.

Dat begon in 2012 toen ik mijn eigen praktijk opende. Een prachtig begin van een reis die steeds maar dieper gaat. Waarin ik nog steeds heel veel leer en uitdagingen tegenkom. Maar wat ga ik er nu anders doorheen. Vanuit véél meer plezier en speelsheid. Vanuit zóveel meer kracht. Heerlijk! 

Jeshua channeling

Arjun channeling

Channeling


 

Nieuw! E - TEA - 2

Introductie van de YahYel door Wieteke Koolhof en Denise Diekstra


Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland