De kunst van egoïsme | Abraham Hicks | Annelie van Eijk

Gast: Ik heb een vraag over egoïstisch zijn. Ik wil daar graag meer over weten want in al mijn relaties komt steeds dezelfde soort energie terug die me teleurstelt. En ik denk dat dit komt omdat ik niet zo best voor mezelf zorg. Ik ben niet egoïstisch, en ik weet niet goed hoe ik dat moet doen.

Abraham: Eens zien of we hier iets van kunnen maken voordat het te verwarrend wordt.

Dit is wat je erover moet weten. Egoïsme is besluiten dat je een RELATIE WILT MET HET ZELF.

We hadden het er al over dat je het verlengde bent van Bron-Energie. Dus als jij, in je fysieke ego-persoonlijkheid, besluit om echt egoïstisch te zijn, wat we daarmee dan bedoelen is.....dat je besloten hebt dat je je eerst en vooral verbindt met je Bron, je-Zelf, je Bron, je-Zelf, met je Bron, met je-Zelf. Met andere woorden, zelfzuchtig zijn is het Zelf zijn.

En als je toelaat dat Wie-Je-Werkelijk-Bent in het moment aanwezig is, dan ben je helder van geest; je bent vreugdevol; je bent waarderend en je hebt zoveel te geven, zie je.

Dus we bedoelen niet dat je alleen maar egoïstisch moet zijn. We bedoelen, wees éérst egoïstisch. Maak éérst verbinding met je Bron, en geef dan alles wat je te geven hebt aan iedereen die daar vibrationeel mee in lijn is. Maar meestal kom je in lijn met het Zelf, en dan probeer je het aan hen te geven die daar geen match mee zijn.

Gast: Precies.

Abraham: En als zij het niet aannemen, dan wordt je boos, en dan ben je niet meer in lijn met het Zelf.

Gast: Precies.

Abraham: En dan geef je hen er de schuld van dat je jezelf niet goed voelt.

Gast: Absoluut.

Abraham: Want jij haakte aan op het Zelf en probeerde hen te helpen aan te haken op het Zelf, maar zij waren er vibrationeel nog niet klaar voor, dus bleef het niet hangen. En dat gebeurde iedere keer weer en dat is het patroon wat je meeneemt. En daarom heb je nog niet de kunst van egoïsme ontdekt, nog niet echt tenminste.

Je hebt ontdekt hoe jezelf te Verbinden, maar je hebt nog niet ontdekt hoe je Verbonden blijft, ongeacht wat ze doen. En daar komt Onvoorwaardelijke Liefde bij kijken.

Onvoorwaardelijke Liefde zegt, “Ik wil zo graag dat liefdevolle Wezen zijn wat Ik Ben, dat ik van je zal houden, ook al ben je niet lieflijk. Ik ga zo goed worden in het opschrijven van jouw positieve aspecten, en zal jouw positieve aspecten in mezelf activeren, zodat ik letterlijk blind zal zijn voor alles wat geen vibrationele match is met de Liefde die in jou is.

Met andere woorden, ik zal de dingen die me geen goed gevoel geven gewoon niet zien. Ik zal mezelf afstemmen op mijn ware zelfzuchtige natuur zodat, als ik naar je kijk, ik alleen de dingen zie die daar een match mee zijn. En dan zullen we samen deze heerlijke, goed-voelende relatie hebben.

Is je nooit opgevallen dat je een relatie kunt hebben met iemand, en dat je ziet dat ze met iemand anders een heel andere relatie hebben? En dat ze met weer een andere persoon, weer een andere relatie hebben? En merk je dat ook niet bij jezelf? Sommige mensen brengen vreugde bij je naar buiten; sommige mensen brengen geklaag bij je naar buiten.

Maar niemand kan iets bij jou naar buiten brengen als het om te beginnen al niet AANWEZIG was IN JOU om geactiveerd te worden. Maar mensen hebben vibrationele tendensen, en als deze actief zijn en jij daarmee aanhaakt, dan kun je zo’n beetje voelen wat er actief is in jezelf.

Als wij dus zeggen dat je echt egoïstisch moet worden, dan bedoelen we daarmee dat je eerst het allerbeste in jezelf moet activeren, het allerbeste gevoel in jezelf zo vaak je maar kunt.

En dan zul je met niemand problemen hebben, want zij die geen match zijn met jou zullen niet naar je toe komen. De Wet van Aantrekking zal jou niet aanhaken op iemand die vibrationeel anders is dan jou. En als zij je vibrationeel wel bij kunnen benen, en ze komen naar je toe, dan zul je een geweldige tijd hebben.

Dat is het mooie van egoïstisch zijn. Als je egoïstisch genoeg bent dat je erop staat om gedachten te kiezen die je verbinden met Wie-Je-Werkelijk-Bent, dan ben je voor iedereen van waarde waar je je aandacht op richt.

Je egoïsme is het mooiste wat je iemand kunt geven. Als je niet egoïstisch genoeg bent om aan te haken op Bron-Energie, dan heb je een ander sowieso niets te geven. Dat is waar dat oude “ellende houdt van gezelschap” vandaan komt.

Gast: Dank je wel.

Abraham: Zeer goed, inderdaad.

We hebben enorm van deze interactie genoten. Het is zo fijn om samen te komen met mensen zoals jullie die iedere dag beter beginnen te begrijpen wie jullie zijn.

Ontwikkel je Zelfzuchtige natuur. Haak aan op Bron-Energie die je ware Zelf is, en straal dan die Helderheid en Liefde naar iedereen die klaar is om het te ontvangen. En maak je geen zorgen om hen die er nog niet klaar voor zijn, want zij zijn klaar voor een ander en de Wet van Aantrekking zal hen bij elkaar brengen.

Het is niet jouw taak om de wereld te fiksen; het is sowieso niet gebroken. Het is niet jouw taak om je leven te verbeteren; het is sowieso niet gebroken. Het is je verlangen om een gevorderde ervaring te hebben; en het is je verlangen om een vreugdevolle ervaring te hebben....maar er is niets wat je zou moeten doen. Er is alleen dat waartoe deze tijd-ruimte-realiteit je toe inspireert om te doen.

Kom in harmonie met je verlangens door VREDE TE SLUITEN met waar je bent. Als je ophoudt met piekeren over wat je mist in je leven, zal het niet meer ‘gemist’ zijn. En als je de dingen waar je van houdt begint te waarderen, dan zal er meer komen wat daarmee overeenkomt. Het is eigenlijk heel gemakkelijk.

Er is enorm veel Liefde hier voor jullie. Wij zijn klaar.

Abraham Hicks

www.abraham-hicks.com

 

Vertaling: Annelie v Eijk
www.mijnspirituelenatuur.nl

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloads

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2022 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.