Vernietig het beest en voed het licht || Ella Ster

Binnen de (alternatieve) gemeenschap wordt door (wakkere) mensen vaak geroepen dat ‘het systeem er niet is voor de gewone mensen’ en dat het ‘alleen maar gunstig uitpakt voor de elite’. Los van ideologische opvattingen, valt dit moeilijk te ontkennen. We hebben binnen onze samenleving te maken met enorme vermogensongelijkheid en met concentratie van de macht. Dit kan met harde bewijzen worden onderbouwd. Deze harde realiteit wordt niet eens in twijfel getrokken door witteboorden minions, die toch ook (net als wij) toegang hebben tot alle informatie.

Door altijd te rekenen en te vertrouwen op iets of iemand anders, zoals overheid, politiek of andere mensen, geven wij structureel onze eigen kracht weg en houden daarmee het gehate systeem in stand. De enige manier waarmee we het systeem rechtstreeks kunnen veranderen, is door middel van onze eigen individuele acties.

Zonder onze energie verhongert de parasiet. Lees meer...