Mindset | Juno Burger | Lichtwerkers Nederland

Een studie volgde 30.000 volwassenen in de VS gedurende acht jaar. Ze vroegen de mensen: "Hoeveel stress heb je ervaren tijdens het afgelopen jaar?" Ze vroegen ook: "Geloof je dat stress slecht is voor je gezondheid?"

Vervolgens gebruikten de onderzoekers openbare sterftecijfers om na te gaan wie stierf.

Mensen die vorig jaar veel stress ondervonden, hadden 43% meer kans om te sterven. Maar dat gold enkel voor mensen die dachten dat stress gevaarlijk was voor hun gezondheid.

Mensen die veel stress ondervonden maar stress niet als gevaarlijk beschouwden, hadden geen hoger risico om te sterven. Ze hadden in verhouding tot anderen zelfs het laagste risico om te sterven, mensen die relatief weinig stress hadden, meegerekend.

 

Onderzoekers schatten dat over de 8 jaar dat ze sterfgevallen volgden, 182.000 Amerikanen vroegtijdig stierven, niet door stress, maar van het idee dat stress slecht is voor je. Dat is 20.000 doden per jaar. Als die schatting juist is, maakt het geloven dat stress slecht is voor je, tot de 15de grootste reden van overlijden in de VS het afgelopen jaar. Dat is meer dan er sterven aan huidkanker, hiv/aids en moord. Shakespeare was er ook al achter en schreef in Hamlet; "...there is nothing either good or bad, but thinking makes it so. To me it is a prison."

 

Boeddhisten gebruiken de term 'sunyata' om te beschrijven dat iets leeg is. Het is niet goed, slecht, negatief, positief, persoonlijk of onpersoonlijk, echter wel vol potentieel. Wanneer je dit principe toepast op bijvoorbeeld angst zie je dat angst heel functioneel kan zijn in gevallen van reëel gevaar maar het kan ook bijzonder destructief zijn wanneer iemand een leven lang investeert in een totaal irreële angst. Het is overigens aangetoond dat in meer dan 85% van de gevallen waarin mensen angst voelen, deze angst compleet ongegrond is kijkend naar de historie en huidige situatie van die persoons leven in relatie tot die angst.

Welk deel van het potentieel tot leven komt wordt bepaald door degene die het ervaart. Je huidige bewuste en onbewuste conditionering bepaalt dat en die is opgebouwd uit vele factoren waaronder je opvoeding, omgeving, religie, familielijn, parallelle levenservaringen en DNA. De meeste mensen zijn zich niet bewust van hun conditionering ten opzichte van hetgeen ze ervaren, Ze zien alleen de symptomen, niet het onderliggende mechanisme wat die reactie veroorzaakt.

Zoals in het bovenstaande onderzoek ook werd ontdekt heb je dus geen last van het feit dat je stress ervaart maar van je conditionering rondom die stress. Je opnieuw verbinden met de taal van je lichaam maakt je bewust van je huidige conditionering. Gedachtes, gevoelens, emoties, fysieke sensaties en beelden vertellen hoe jouw systeem geleerd heeft met stress om te gaan. 

 

Realiseer je dat hier twee dingen gebeuren; je ervaart stress van een situatie en er is jouw reactie op het ervaren van die stress. De meeste mensen zijn bezig om de stress uit hun leven te weren en het onaangename gevoel van het ervaren van stress buiten de deur te houden. Maar het is niet het voelen van stress dat je belast maar het feit dat je die stress persoonlijk neemt, probeert te begrijpen en op te lossen. Dat is hetgeen dat nog meer spanning rondom de al aanwezige stress creëert.

Wanneer je stress ervaart, je deze volledig beleeft en laat zijn, heeft je lichaam niet meer dan 90 seconden nodig om de fysiologische reactie van stress compleet af te breken. Dit is de meest simpele en effectieve manier om stress te ontladen, je oude, beperkende en onbewuste conditionering fundamenteel te veranderen en ook nog eens voor je omgeving beschikbaar te zijn om stress te ontladen. Je leert je systeem hiermee dat het bewust en vrij ervaren van stress veilig is. En omdat je je oude ideeën en overtuigingen niet langer bekrachtigt, heeft het geen enkel negatief effect op je en laat de stress geen blijvende schade achter. 

Of het nu stress, angst, schaamte, verdriet of verliefdheid is, niemand is er ooit aan dood gegaan. Je overtuiging erover is wat in de weg zit en wanneer je die bewust maakt en omarmt blijk je helemaal van top tot teen uitgerust te zijn om het leven full-on te ervaren en er geen seconde last van te hebben...

Juno Burger
www.junoburger.com

Incarnatiepijn in Lichtwerkers


❥ Zondag 4 oktober
  Pamela channelt Jeshua

 

Lichtactivatie Activeren van de Levensstroom


❥ Woensdag 11 - 11  Lea van der Eem

 


www.Gaia.comLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland