Spiegeltje, Spiegeltje… wat spiegelen kinderen jou terug? | Barbara Veer | Lichtwerkers Nederland

Kinderen zijn spiegelaars. Zij kunnen door wat ze zeggen en met hun gedrag laten zien wat zij bij jou zien, aanvoelen en oppikken. Of je nu een ouder bent of een leerkracht, we hebben er allemaal dagelijks mee te maken.

Eigenlijk is dit iets heel moois, want hierdoor word jij zelf elke keer bewust gemaakt wat er bij jou van binnen leeft…

Hoe werkt dit precies


Elk mens straalt energie uit. Dit kan een hele mooie en liefdevolle energie zijn, wat maakt dat je letterlijk ‘straalt’ als de zon. Kinderen zullen dit vaak oppakken als fijn en aanvoelen als geborgenheid. En als jij van binnen rustig bent, dan is een kind dat vaak ook, ook van buiten.

Natuurlijk komt het wel eens voor, dat jij een keer niet lekker in je vel zit of zelfs gedurende een lange periode niet.

De energie die je uitstraalt verandert en ook dat voelen kinderen aan. Het kan dan lijken alsof het toeval is, dat net nu jij een slechte dag of periode hebt, een kind ook een slechte bui heeft of zich vervelend en dwars gedraagt.

Ook kan het op toeval of extra pech lijken, dat als jij voor de klas staat en je voelt de werkdruk zwaarder worden, dat ook de kinderen in de klas nog eens een extra uitdaging gaan vormen met onrustig gedrag. Dat is het echter niet, de kinderen voelen de druk van jou aan en worden letterlijk druk van buiten.

Mooi of confronterend?

Het is niet voor niets, dat kinderen spiegelen. Eigenlijk willen zij jou liefdevol vertellen wat zij voelen en zien en wat er in jou leeft. Dit kunnen kinderen niet altijd goed in woorden zeggen en daarom laten ze het letterlijk zien… ze geven het aan je terug in hun gedrag.

Dit gedrag kan niet altijd liefdevol lijken, maar toch doen ze dit met de juiste intentie.

Als je dus als ouder of leerkracht openstaat voor dit mooie en gratis stukje zelfreflectie, dan kan je hierdoor enorm groeien in je eigen zelfbewustzijn.

Ook kan het soms vrij pijnlijk of confronterend zijn, als je er bijvoorbeeld achter komt, dat de manier waarop jij zelf kinderen ziet en opvoedt, lijkt op de manier waarop jouw eigen ouders of een oude leerkracht dat deed. En die je zelf als kind ook als onprettig hebt ervaren. En nu doe je het zelf ook!

Door je hier bewust van te worden, kan je deze oude manier van denken, opvoeden en kijken achter je gaan laten. Al dan niet met een stukje persoonlijke coaching.

Eigenlijk helpen kinderen ons weer herinneren en opnieuw te kijken, waardoor je innerlijk kan helen op oude stukken.

Een blije begeleider, een blij kind

Zo zie je maar, hoe waardevol kinderen zijn. Ze zijn wel klein aan de buitenkant, maar ze zijn zo groots, wijs en waardevol van binnen.

Het zou mooi zijn als wij deze waarde steeds meer gaan zien en durven te gaan erkennen. Door hen vervolgens ook als ‘gelijkwaardig’ te gaan behandelen.

Ik heb het eerder geschreven, de kinderen leiden ons ook in het leven. Durf je door hen te laten leiden en durf in deze mooie spiegel, dat ‘kind’ heet, te kijken. En maak hernieuwde keuzes.

Een blije begeleider is een mooie basis voor een blij kind…

Warme groet,

Barbara
www.coachingbybarbara.nl
Hallo ik ben Gwen - een hooggevoelig kind

Hallo, ik ben Gwen | Een hoog gevoelig kind

Dit boek gaat over wat ik weet en geleerd heb, als hoog gevoelig kind, wonend in een wereld die daar nog niet altijd klaar voor is. 

Hoog gevoelig betekent in het kort, dat ik heel gevoelig ben als ik samen met andere mensen ben. Hoog gevoelig betekent ook, dat ik gevoelig ben voor dingen die om mij heen gebeuren.

De omgeving vindt het vaak lastig om dit te begrijpen en daardoor word ik niet altijd goed begrepen. Is dit voor jou ook herkenbaar?

Dit boek is gemaakt voor hoog gevoelige kinderen en voor alle andere kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Het doel van dit boek is om jou eraan te herinneren, dat je goed bent zoals je al bent. En jou te helpen om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Bij wie je bent en wat je voelt. En om vaker voor jezelf te kiezen.

Om jou hierbij te helpen, wil ik je in dit boek ook aan iemand voorstellen. Aan iemand die jijzelf al heel goed kent! Dat is leuk, toch?

Daarnaast vertel ik je over allerlei handige weetjes en oefeningen die je kunt gebruiken. Sommige daarvan zijn best mysterieus. Daarmee bedoel ik, dat je hierover misschien nog niet zo vaak gehoord of gelezen hebt. Maar misschien wel al iets van binnen over weet.

En dan is er nog een geheim, waarover je kunt lezen. Dit geheim gaat over een speciale opdracht, die je hebt gekregen toen je hier op aarde kwam.

Je hebt deze opdracht niet zomaar ontvangen. Want deze opdracht is heel bijzonder, net als jij...

Ik wens je veel leesplezier!

Liefs,

Gwen

''Hallo, ik ben Gwen'' is t/m 1 september 2018 te bestellen met 10 % korting


Bestel het boek

Bestel het E-book


Lees verder over hoog gevoelige kinderen


 Nieuwetijdskinderen: het nieuwe niveau

De talenten van de kinderen van NU zijn anders dan die van voorgaande generaties en zijn nauwelijks in ‘oude waardes’ uit te drukken.De kinderen van NU zijn niet in een oude hiërarchie, in oude systemen of in oude visies te plaatsen. Zij willen hun eigen ‘nieuwe’ wereld scheppen, vanuit hun eigen visie, talenten en gaven. Het is niet alleen aan hun om zich aan te passen aan de oude wereld, maar wij zouden er goed aan doen om ons ook te verbinden met die van hen. Want op dit moment blijven we proberen iets nieuws in iets ouds te stoppen. Lees meer...

 Een nieuwe generatie kinderen, een nieuwe manier van begeleiden 

Er is een nieuwe generatie kinderen, die een ander gedrag vertoont dan ‘de wereld’ gewend was. En omdat dit nieuwe gedrag afwijkt van de standaard ‘normen’ en ‘visies’, die ooit voor ‘waar’ zijn aangenomen, wordt er driftig geprobeerd om labels en nieuwe hokjes te bedenken waar de kinderen op ‘ingedeeld’ kunnen worden. Want geen labels, geen controle…Het is een nieuwe weg, die we met elkaar mogen gaan ontdekken. En waarvan we gaan zien, dat er geen labels meer voor benodigd zijn. Er is geen ''fout'' gemaakt. Lees meer...

 

 Lichtwerkers Nederland als ambassadeur van de Hallo ik ben Gwen academie

De 'Hallo, ik ben Gwen'® Academie is het resultaat van waardevolle initiatieven van diverse professionals, die hun krachten, kennis en ervaringen samen hebben gebracht, met één uniform doel:Meer bewustwording creëren ten behoeve van (hoog) gevoelige en anders lerende kinderen in Nederland. Op scholen, voor leerkrachten, ouders en andere begeleiders van kinderen. En hierbij gelijktijdig (professionele) begeleiders van kinderen te versterken in hun 'rol'.

Lees meer...

Maanspecial ★ Channeling ARJUN ★ Zaterdag 27 februari 20:00 uur


Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 
Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland