In 0% vet producten worden gezonde, natuurlijke vetten vervangen door schadelijke kunstmatige ziekteverwekkende ingrediënten|| Healthwatch Nederland

"0% vet" staat er met koeieletters op alle Optimel pakjes. Alsof dat een goede zaak is. In 0% vet producten worden gezonde, natuurlijke vetten vervangen door schadelijke kunstmatige ziekteverwekkende ingrediënten zoals zoetstof Sucralose. Sucralose is recent door een wetenschappelijk peer-reviewed onderzoek gelinkt aan kanker (leukemie) en het toonaangevende Amerikaanse Center for Science in the Public Interest heeft onlangs Sucralose verder teruggeplaatst van "voorzichtig" naar "vermijden".

De Europese voedselautoriteit, EFSA, heeft uiteraard zoals verwacht het onderzoek naar Sucralose bij het Ramazzini Instituut afgekeurd. Echter, eerder hadden we al een artikel geschreven over de enorme invloed van de voedingsfabrikanten bij de EFSA, de belangenverstrengeling aldaar en het lukraak kopiëren van industrie gesponsorde wetenschapsonderzoeken door de EFSA. Tevens hadden we in dat artikel uiteengezet waarom niet alle goedgekeurde E-nummers veilig hoeven te zijn.

Het loze argument dat het wel zou meevallen als je er dagelijks geen liters van drinkt houdt geen steek want het zijn opstapelende neurotoxische stoffen. Ze kunnen door het lichaam van kinderen en volwassenen zeer moeilijk worden afgebroken.

Lees:

* Kunstmatig zoetstof Sucralose E955 gelinkt aan kanker: https://healthwatch.eu/nl/kunstmatig-zoetstof-sucralose-e955-gelinkt-aan-kanker/
* Amerikaanse Center for Science in the Public Interest plaatst Sucralose (E955) terug van "voorzichtig" naar "vermijden": https://cspinet.org/new/201602081.html
* Wetenschappelijk onderzoek dat Sucralose linkt aan kanker (leukemie): https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10773525.2015.1106075?journalCode=yjoh20&
* Europese voedselautoriteit EFSA in opspraak voor belangenverstrengeling: https://healthwatch.eu/nl/waarom-niet-alle-goedgekeurde-e-nummers-veilig-hoeven-te-zijn/
* Statement van de EFSA over onderzoek dat Sucralose linkt aan kanker: https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/4784
* Kinderen kunnen kunstmatige zoetstoffen niet verwerken: https://healthwatch.eu/nl/kinderen-kunnen-kunstmatige-zoetstoffen-niet-verwerken/
* Franse voedselautoriteit ANSES over de effecten van kunstmatige zoetstoffen op onze gezondheid: https://www.anses.fr/en/content/intense-sweeteners
* Studie Harvard over de effecten van kunstmatige zoetstoffen: https://www.hsph.harvard.edu/…/healt…/artificial-sweeteners/
* Wetenschappers waarschuwen dat onderzoeken met positieve uitkomsten voor zoetstoffen vrijwel allemaal gefinancierd zijn door de voedingsindustrie: http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0162198