Nieuwetijdskinderen en Spiritualiteit | Wat voelt jouw kind allemaal aan? | Barbara Veer

Heb jij wel eens gemerkt, dat jouw kind dingen aanvoelt?

Dat het bijvoorbeeld energieën van anderen oppikt en zelfs overneemt. Of dat het met een overleden familielid of een ‘denkbeeldig’ vriendje praat.

Hoe ga je hier dan als ouder of verzorger mee om?

Het zou fijn zijn om het kind de gelegenheid te geven om hierover te vertellen, zeker als het er zelf over begint. En om hier samen over te praten, zodat je weet wat er in hem of haar omgaat.

Het ene kind praat er heel makkelijk over en ervaart het niet als vervelend. En een ander kind kan juist heel angstig worden door deze ervaringen.

Niet elke ouder of verzorger heeft een spirituele achtergrond of kan zich hier goed in verplaatsen en daardoor kan het soms lastig zijn om een kind hiervoor de ruimte te geven. Toch staan de kinderen van NU juist heel erg open en voelen ze zoveel meer.

Een voorbeeld?

Er zijn kinderen die op school bijvoorbeeld een leerkracht of andere kinderen kunnen aanvoelen.  En deze gevoelens en angsten van anderen kunnen overnemen. Bijvoorbeeld als een leerkracht vol spanning zit, dan kan een kind dat aanvoelen en zelfs overnemen. En vervolgens het idee krijgen, dat dit gevoel of deze spanning van hunzelf is. Het zou dan zo maar kunnen, dat dit de reden is, waarom een kind bijvoorbeeld niet meer graag naar school toe wilt gaan. Of zich anders gedraagt in de klas.

Zo zou een kind onbedoeld allerlei angsten van anderen kunnen overnemen, zonder dat wij dit als ouders of verzorger in de gaten hebben. Daarnaast kan een kind, zeker als het (hoog) gevoelig is, zelfs pijn van een ander overnemen. Wat maakt, dat het bang kan worden van het eigen lichaam. Terwijl er in werkelijkheid niets aan de hand hoeft te zijn.

Hoe zou jij hier als ouder of verzorger mee om kunnen gaan?

Gezond en spiritueel verstand

 Als je weet, dat deze situaties kunnen voorkomen, dan kan je jouw kind nog beter hierbij begeleiden en helpen. Door er bijvoorbeeld over te praten en te vragen na of in welke situatie een kind deze angst of pijn voor het eerst heeft ervaren of ervaart. Zo kan je wellicht samen terug gaan naar de oorzaak van deze angst of pijnklacht.

Als je samen tot de ontdekking kan komen, welke situatie dit veroorzaakt heeft, dan kan je ook naar oplossingen kijken en de ‘zorg’ hierover gaan loslaten. De oplossingen hiervoor zijn niet altijd makkelijk. Als een ander kind in hetzelfde groepje als jouw eigen kind in de klas ‘de oorzaak’ is, dan kan je vragen of jouw kind in een ander groepje mag zitten. Maar als het bijvoorbeeld de leerkracht zelf is, die vol met spanning zit, dan vraagt dit om een meer moedige aanpak van de ouder of verzorger.

Daarnaast is het handig voor een kind om te weten hoe het zich goed kan afsluiten tegen energieën van buitenaf. En leren afsluiten is zeker ook fijn als het kind angsten ervaart, doordat het bijvoorbeeld benaderd wordt door overleden familieleden of andere entiteiten.

Afsluiten van energieën kan op verschillende manieren en ook daarbij is het goed om te kijken welke manier het beste werkt. Op mijn website en in mijn boek beschrijf  ik een aantal manieren waarop kinderen (en ook (hoog) gevoelige volwassenen) dit zouden kunnen doen. En hoe je dit overnemen kunt herkennen. Daarnaast is hier natuurlijk ook veel op internet over te vinden. Toch is het raadzaam om altijd goed te blijven voelen en kijken, welke manier wel of niet goed werkt voor een kind. Want er zijn veel verschillende opvattingen hierover en elk kind is uniek.

Maak dus gebruik van je Gezonde, maar vooral ook je Spirituele Verstand : )

Hartelijke groet,

Barbara Veer

http://coachingbybarbara.nl/

http://halloikbengwen.nl/

Speciale dank aan

Foto  © Lichtwerkers Nederland - Faith en Willem Zwanenburg

 

Hallo, ik ben Gwen | Een hoog gevoelig kind

Dit boek gaat over wat ik weet en geleerd heb, als hoog gevoelig kind, wonend in een wereld die daar nog niet altijd klaar voor is. 

Hoog gevoelig betekent in het kort, dat ik heel gevoelig ben als ik samen met andere mensen ben. Hoog gevoelig betekent ook, dat ik gevoelig ben voor dingen die om mij heen gebeuren.

De omgeving vindt het vaak lastig om dit te begrijpen en daardoor word ik niet altijd goed begrepen. Is dit voor jou ook herkenbaar?

Dit boek is gemaakt voor hoog gevoelige kinderen en voor alle andere kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Het doel van dit boek is om jou eraan te herinneren, dat je goed bent zoals je al bent. En jou te helpen om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Bij wie je bent en wat je voelt. En om vaker voor jezelf te kiezen.

Om jou hierbij te helpen, wil ik je in dit boek ook aan iemand voorstellen. Aan iemand die jijzelf al heel goed kent! Dat is leuk, toch?

Daarnaast vertel ik je over allerlei handige weetjes en oefeningen die je kunt gebruiken. Sommige daarvan zijn best mysterieus. Daarmee bedoel ik, dat je hierover misschien nog niet zo vaak gehoord of gelezen hebt. Maar misschien wel al iets van binnen over weet.

En dan is er nog een geheim, waarover je kunt lezen. Dit geheim gaat over een speciale opdracht, die je hebt gekregen toen je hier op aarde kwam.

Je hebt deze opdracht niet zomaar ontvangen. Want deze opdracht is heel bijzonder, net als jij...

Ik wens je veel leesplezier!

Liefs,

Gwen

''Hallo, ik ben Gwen'' is t/m 1 september 2018 te bestellen met 10 % korting


Bestel het boek

Bestel het E-book


Lees verder over hoog gevoelige kinderen


 Nieuwetijdskinderen: het nieuwe niveau

De talenten van de kinderen van NU zijn anders dan die van voorgaande generaties en zijn nauwelijks in ‘oude waardes’ uit te drukken.De kinderen van NU zijn niet in een oude hiërarchie, in oude systemen of in oude visies te plaatsen. Zij willen hun eigen ‘nieuwe’ wereld scheppen, vanuit hun eigen visie, talenten en gaven. Het is niet alleen aan hun om zich aan te passen aan de oude wereld, maar wij zouden er goed aan doen om ons ook te verbinden met die van hen. Want op dit moment blijven we proberen iets nieuws in iets ouds te stoppen. Lees meer...

 Een nieuwe generatie kinderen, een nieuwe manier van begeleiden 

Er is een nieuwe generatie kinderen, die een ander gedrag vertoont dan ‘de wereld’ gewend was. En omdat dit nieuwe gedrag afwijkt van de standaard ‘normen’ en ‘visies’, die ooit voor ‘waar’ zijn aangenomen, wordt er driftig geprobeerd om labels en nieuwe hokjes te bedenken waar de kinderen op ‘ingedeeld’ kunnen worden. Want geen labels, geen controle…Het is een nieuwe weg, die we met elkaar mogen gaan ontdekken. En waarvan we gaan zien, dat er geen labels meer voor benodigd zijn. Er is geen ''fout'' gemaakt. Lees meer...

 

 Lichtwerkers Nederland als ambassadeur van de Hallo ik ben Gwen academie

De 'Hallo, ik ben Gwen'® Academie is het resultaat van waardevolle initiatieven van diverse professionals, die hun krachten, kennis en ervaringen samen hebben gebracht, met één uniform doel:Meer bewustwording creëren ten behoeve van (hoog) gevoelige en anders lerende kinderen in Nederland. Op scholen, voor leerkrachten, ouders en andere begeleiders van kinderen. En hierbij gelijktijdig (professionele) begeleiders van kinderen te versterken in hun 'rol'.

Lees meer...

Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy & Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland