Wat verteld de spiegel jou? | Desiree van Koningsbrugge | Lichtwerkers Nederland

Ben jij regelmatig geïrriteerd door dagelijkse dingen zoals het verkeer, iets op t.v of wat je leest, de rij bij de kassa of omdat het regent? Dan is dit een signaal dat er veel onderdrukte gevoelens in jou aanwezig zijn.

Gevoelens die om aandacht en heling vragen. 
De irritatie is dan een vorm van stoom afblazen om de druk van de innerlijke ketel te halen.

Iedereen heeft in zijn jeugdjaren een mate van pijn opgelopen.

Vanuit deze pijnlijke ervaring zijn er beperkende overtuigen, aangeleerd gedrag en blokkades ontstaan. Het kunnen helen van deze pijnlijke stukken in jezelf wordt o.a mogelijk gemaakt door de spiegels in je leven. 

Dit alles om jou weer volledige toegang te geven tot je innerlijk licht en daarmee jouw liefdevolle kracht.

Het bewustwordingsproces omvat vele invalshoeken tot nieuwe wijsheid en spiegelen is daar 1 onderdeel van. Als je deze tips wilt inzetten om tot meer bewustzijn te komen houd jezelf dat steeds voor dat hetgeen er gespiegeld wordt alleen jou aangaat. Het staat dus los van de gebeurtenis of persoon. 

Hier volgen enkele tips beschreven vanuit een fictief voorbeeld.

Voorbeeld:

Iedereen vindt haar leuk en lief en aardig en ze is altijd vol vreugde aan het schaterlachen. Jij voelt iets geheel anders bij haar, irritatie, boosheid of ongenoegen. Dit is dus een spiegel in je leven. Wat kan je doen om te zien wat het jou verteld.

Observeer neutraal en vraag je hierbij af, is er een specifiek onderdeel van haar gedrag wat mij triggert.

Het kan dan zo zijn dat b.v haar schaterlach iets in jou aanraakt. Als je dan verder kijkt in jezelf besef je dat jij heel vaak glimlacht om je pijn te maskeren.

Omdat ons gedrag altijd een reden heeft kun je jezelf vervolgens vragen, waarom ben ik mijn verdriet gaan weglachen. Wanneer ben ik gaan geloven dat weglachen nodig was. Zo kom je bij nog niet geheelde stukken uit je verleden, veelal je jeugd. Dit stuk vraagt dan om heling in jou. Dat is wat die spiegel je wil laten zien.

Als het observeren van het gedrag niets oplevert ga je naar de volgende mogelijkheid.

Observeer weer neutraal en vraag jezelf nu af of de uitstraling van de persoon en/of de situatie die jij aanschouwt je aan iets of iemand doet denken. Mensen en situaties stralen een energie uit en mogelijk is dat hetgeen jou raakt. Binnenin jou ligt een soortgelijke herinnering opgeslagen die pijnlijk voor je was en niet geheeld is.

Zo kan het zijn dat je als kind bij een hele lieve leuke tante ging logeren maar dat het voor jou een nare ervaring was. Mogelijk was je daar bang of was die tante onredelijk naar jou. Dat kindbeeld zie je nu gespiegeld in die vrouw die door iedereen zo leuk gevonden wordt.

Je ontdekt vervolgens dat je vanaf dat moment wantrouwend bent geworden naar lieve mensen.

Hier is opnieuw heling nodig.

Als laatste nog een derde tip indien de vorige twee niets hebben opgeleverd.

Vraag jezelf: wat is het gevoel dat nu ( door het aanschouwen van die persoon ) in mij aangeraakt wordt. Dus enkel en alleen ontdekken welk gevoel in jou wordt getriggert. 

Mogelijk ontdek je dan zoiets als, je buitengesloten voelen, of je voelt je minder dan die ander.

Ook dit gevoel verwijst je naar binnen, waar is dat gevoel ontstaan? Voelde jij je als kind buitengesloten, minder waard of niet gezien en waardoor is dat ontstaan. Misschien was je een ongewenst kind of werd je vergeleken met andere kinderen. Of heb je lang in een ziekenhuis gelegen als kind waardoor jij je buitengesloten voelde. Al deze verwijzingen zijn er omdat die stukken in jou geheeld willen worden.

Als laatste dit, je gezin van herkomst valt buiten deze tips qua spiegelen. Binnen families bestaan ordeningen, dynamieken, patronen en verstrikkingen die een andere vorm van inzicht en heling nodig hebben. 

Als je de tips wilt gebruiken sla deze tekst dan op zodat je er naar kunt kijken als een spiegel op je pad komt. 

Lees ook de informatie op mijn site over het familiesysteem voor meer inzicht.

 

www.lichtgids-antwoord-op-vragen.nl

 

Desiree Lichtgids

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloads

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2022 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.