Overgave: laat het maar gebeuren | Mieke Vulink | Lichtwerkers Nederland

Aan alle kanten wordt er met en voor ons gewerkt, met maar één focus: ons naar hogere waarheid te leiden. Hogere waarheid vind je waar alle illusies binnen de dualiteit overstegen zijn. Waar men kan schouwen met goddelijke ogen, die vanuit onvoorwaardelijke liefde 'zien', door sluiers en beperkingen heen kunnen kijken.

We worden liefdevol doch stevig aangepakt om alle onwaarheid in ons aan het licht te brengen.

Dat is enorm bevrijdend, maar minstens net zo uitdagend! Want we beginnen nu te merken dat het menens is. Wat eerder nog de ver-van-mijn-bed-show leek, een grappig zonnestormpje, frequentiestijgingen en andere stimulansen om slapende, onbewuste delen wakker te maken, blijkt nu een 'geen-weg-meer-terug' te zijn geworden. Bakken vol licht worden dagelijks bij ons voor de deur gezet, en al wil je de deur dicht houden; het licht schijnt overal dwars doorheen. Elk donker hoekje in jezelf komt in de schijnwerpers te staan, of je het nou leuk vindt of niet.

TRANSFORMATIES EN HELING VAN VELE LEVENS


De zon blijft maar schijnen. Ze blijft ons maar verwarmen en openen. Alle delen van onze persoonlijkheid die nog ergens verscholen in de kou staan komen vanzelf tevoorschijn om zich eindelijk te kunnen warmen en uit de kramp te komen die soms al miljoenen jaren oud is.

Alles wat van waarde was voor onze groei, wat shockerend was, wat op het moment zelf niet geuit en doorleefd kon worden, wat uit-de-beweging (e-motio), in de verstarring is gegaan, wordt nu los gewrikt en los gebrand door de zon en alle energie-tsunami's'. Dat is nogal wat! Ik schrijf het hier wel zo gemakkelijk, maar het is onvoorstelbaar groots wat er aan het gebeuren is!

ONBEKEND ROEPT ANGST OP


Het is ook onbekend. En wat we nog niet kennen, roept, vanuit oude ervaringen met een slechte afloop, angst en twijfels op. Allerlei vormen van twijfels steken de kop op. "Heb ik het wel goed gedaan? Gaat het me wel lukken? Dit zou toch het jaar worden waarin 'het' eindelijk zou gaan gebeuren? Is mijn partner nog wel de goede voor mij? Als ik deze baan, of dit huis los laat, komt er dan echt een betere voor in de plaats? Ga ik het financieel wel redden? Gaat de Aarde het wel redden?"

Deze twijfels zijn verbonden met onze angsten. Als je elke vraag met NEE zou beantwoorden, wordt meteen de oude energie in beweging gebracht die nog gezien en verwerkt wil worden. 

Al deze vragen geven eigenlijk aan dat we nog niet voldoende bij het vertrouwen in de Goddelijke levensstroom kunnen komen. Ofwel; er is nog een heleboel wantrouwen aan te kijken in onszelf.

Niemand draagt de volledige, absolute waarheid in zich op aarde. Of je kunt ook zeggen: iedereen draagt ergens die waarheid in zich, maar niemand kan erbij komen vanwege de sluiers en de onopgeloste 'personal matters', die ons keer op keer weer triggeren en ons een vervormd beeld van de werkelijkheid geven. Hoe kom je dan bij een zuiverder beeld?

VERTROUWEN


Vertrouwen is het sleutelwoord voor deze tijd. Waar moet je dan op vertrouwen? Op dat alles wat er in jouw leven gebeurt, op één groots Goddelijk doel gericht is: om jou te laten ontwaken en jou dichter bij jouw Goddelijke Zelf te brengen. Echt alles wat er gebeurt, of het ego het nou fijn of afschuwelijk vindt, dient dit hogere, nobele doel! Hoe meer verzet er in ons is tegen de levensstroom, des te moeizamer alles verloopt, des te meer pijn er mee gepaard zal gaan. Het is de weerstand van de gewonde persoonlijkheid die maakt dat we tegen levensstroom blijven inroeien.

We zijn juist 'naar beneden' gekomen, bewust naar de Aarde teruggekeerd, omdat we hier juist de weerstand nodig hebben om tot een hoger bewustzijn te kunnen komen. Daar waar de verbinding met de Goddelijke Bron ontbreekt, koers je op je eigen oude vertrouwde programma's. Deze programma's zijn gebouwd om te kunnen overleven binnen narigheid. In deze programma's ontbreekt het geloof en vertrouwen dat we niet langer hoeven te overleven! En het is nogal logisch dat het bere-moeilijk is om na duizenden jaren in narigheid geleefd te hebben, nu te geloven dat het ECHT ANDERS wordt!

EMOTIONEEL


In ons emotionele lichaam zitten de wonden van al dat overleven. Ons bewustzijn is inmiddels zó gegroeid dat we eigenlijk allemaal al lang weten hoe het werkt. Althans: op mentaal niveau. Het mannelijke heeft zich door- en door ontwikkeld, en we zijn er allemaal bij gebaat dat we bijna alle kennis zo tot onze beschikking kunnen krijgen.

De vrouwelijke pool heeft zich weliswaar al aangediend, maar om onze gevoelskant evenveel vertrouwen en ruimte te geven op onze ontwikkelingsweg is nog even wennen. Veel mensen zijn niet vertrouwd met het serieus nemen van wat je VOELT. 

Welke neigingen komen er omhoog, als je jezelf en het leven niet langer onder controle wilt houden en gewoon LAAT GEBEUREN wat er vanuit jouw gevoelskant in de stroom wil komen? Daar zit de erfenis, de pijn en de angst, van al onze levens in de verschralende dualiteit.

JEZELF UIT OUDE PROGRAMMA'S BEVRIJDEN


Door de programma's van het overleven staat ons systeem bij het aanvoelen komen van emoties ingesteld op vechten, vluchten, afsluiten, verdampen, jezelf groter, machtiger en angstaanjagend (dader) maken, jezelf kleiner, onmachtig en bang (slachtoffer) maken. het mooie is dat je er nu niet meer in verzuipt dankzij jouw enorm gegroeide bewustzijn!

Wat er nu kosmisch geien gaande is dat al onze vastgeroeste oude programma's, waar vertrouwen in de levensstroom ontbreekt, zodanig in trilling worden gebracht dat we alle nog niet geheelde delen in onszelf op een andere, hogere waarheid- getrouwere manier tegemoet kunnen gaan. Vanuit liefde, vanuit bewustzijn en vanuit een weten dat elke stap die je zet nu hand in hand kan gaan met jouw hogere Zelf en met de Lichtwereld.

ALLES IN LIEFDE


Wat gebeurt er met een mens als hij/zij de Aarde verlaat en in hogere sferen terugblikt op het Aardse leven? Dan beschouwt hij/zij niet alleen dit meest recente leven, maar dan wordt er naar alle ervaringen, ontwikkelingen en groei en wensen binnen de totale incarnatielijn gekeken. Er is geen oordeel, er is alleen maar een schouwen naar hoe je met alles bent omgegaan. Er is een dieper begrijpen waarom je zus of zo gehandeld hebt. Er is een volledige omarming van wie jij bent, in licht en in donker.

We zijn nu zó enorm geëvolueerd, de frequentievelden zijn zo gestegen en bevatten dus vel meer onvoorwaardelijk Liefde, dat velen van ons dit louteringsproces niet uit hoeven stellen tot na hun 'sterven'. Sterker nog: we zitten er al middenin, hier en nu, midden in al het heilige leven op Aarde. Er vinden enorm diepgaande transformaties plaats, en daarvoor is het vaak nodig dat je een tijd in een soort wachtkamer zit waarin er niets lijkt te gebeuren. Maar schijnt bedriegt. Jouw ziel maakt zich op voor de grootste reis ooit.

KOM MAAR, JE BENT ZO WELKOM


Sta jezelf toe om ZONDER OORDEEL alles toe te laten wat er wil gebeuren en wat er in jezelf leeft. Wees goudeerlijk en word spatzuiver. Schouw met alziende ogen boordevol Goddelijke Liefde naar wat er IN jou gebeurt. Keur niets af maar probeer te begrijpen waarom je zo reageert. En kies dan voor de meest prachtige optie, waar jij het diepst gelukkig en vervuld door zou kunnen worden.

Weet dat alles van jou welkom is, of het nou oud of nieuw is! Onderzoek het, selecteer wat waardevol is en laat dan achter wat jou in oude onwaarheid, in een 'veroordeeld zijn', in schuldgevoelens, in schijnheiligheid, in zelfvernietigende gedachten zoals 'het lukt me toch niet' of 'ik ben het niet waard' en in waanbeelden van tekortkomingen heeft gehouden.

Het meest vervullende waar jij vanaf je geboorte recht op hebt is altijd verbonden met jouw I AM. Het leidt je naar het erkennen, volgen en creëren van dat wat er in jouw Divine Plan staat. Gun jezelf het ontvangen van deze Goddelijke overvloed en laat je bij elk proces ondersteunen door de heilige, heel-makende energieën die er al ZIJN, in jou en om jou heen. ALLES op Aarde wil jou uiteindelijk dichter naar jouw Goddelijke Zelf brengen. 

Sta het toe dat dit mag gebeuren.

Mieke Vulink
www.miekevulink.nl

Speciale dank aan:
foto © Melany Plug