Elke dag vlees? Dat kost 46 dieren het leven | Pro Veg International | Lichtwerkers Nederland

Verstokte vleeseters zorgen elk jaar voor 46 dode dieren. Maar ook het eetpatroon van de gemiddelde Nederlander kost nog altijd 26 dieren per jaar het leven. ProVeg vindt dat het beter kan en roept mensen daarom op mee te doen met de actie ‘Spaar ze allemaal’.

“De actie is een knipoog naar de spaaracties die supermarktketens organiseren, waarbij je punten kan sparen voor bijvoorbeeld boerderijdiertjes.

Bij Spaar ze allemaal spaar je geen plastic diertjes, maar echte dierenlevens. Je kunt altijd en overal meedoen, in iedere supermarkt,” vertelt Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland.

 

Er zit ook een spelelement in: je vult in hoe vaak je vlees eet en een rekentool laat je zien hoe je door meer plantaardig te eten op korte termijn een dierenleven spaart. Je kunt vervolgens zelf bepalen hoe je voor 30 dagen anders wil gaan eten en hoeveel dieren je daarmee wilt sparen.

Dagje minder vlees = 6 dierenlevens


Mensen zijn zich er soms niet van bewust hoeveel dierenlevens hun eetpatroon kost en hoe makkelijk ze levens kunnen sparen. Eén dag in de week vlees minderen spaart al meer dan 6 dieren per jaar het leven.

Van vegetariër naar veganist = 1 dierenleven

 

Vegetariërs doen het al erg goed. Zij sparen 45 dierenlevens ten opzichte van iemand die elke dag vlees eet. Maar ook zij zijn zich er niet altijd van bewust dat hun eetpatroon nog altijd het leven van 1 dier per jaar kost. Dat komt doordat dieren worden gedood bij de productie van eieren en melk.

Actie: spaar ze allemaal

 

Iedereen die graag meer dieren het leven wil sparen kan zich inschrijven op www.spaarzeallemaal.nu en ontvangt dan een persoonlijk bespaarplan voor 1 maand, inclusief lekkere plantaardige recepten en tips.


 

Over ProVeg Nederland


ProVeg is een organisatie die tot doel heeft de consumptie van dierlijke producten tegen 2040 met 50% terug te dringen. Het einddoel is echter ambitieuzer: een 100% plantaardige toekomst.

ProVeg werkt dagelijks aan het versnellen van de vegarevolutie en de transitie naar een plantaardig, dier- en mensvriendelijk voedselsysteem in Nederland.

Dit gebeurt enerzijds door het makkelijker maken voor consumenten om vaker plantaardig te eten. We organiseren grootschalige food festivals en beurzen, bedenken communicatiecampagnes gericht op gedragsverandering en geven workshops, presentaties of bieden ‘Vegxperiences’ aan op scholen en tijdens evenementen.

Anderzijds helpt ProVeg bedrijven om in te spelen op de groeiende vraag naar plantaardige producten. Zo bieden we consults op maat, marktonderzoek en productinnovatie aan of denken we mee over communicatiestrategieën voor plantaardige producten of het verduurzamen van kantines.

ProVeg is een door ANBI erkende onafhankelijke non-profitorganisatie voor een plantaardige toekomst.

www.proveg.com

Incarnatiepijn in Lichtwerkers


❥ Zondag 4 oktober
  Pamela channelt Jeshua

 

Lichtactivatie Activeren van de Levensstroom


❥ Woensdag 11 - 11  Lea van der Eem

 


www.Gaia.comLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland