Waarneming van de ziel - Ellen Worm - Lichtwerkers Nederland

Tot mijn 25ste levensjaar heb ik enkel op wilskracht geleefd. Ik had een flink imago aangemeten om me in de wereld en ook in mijn modellencarrièregoed staande houden. In het laatste jaar werd ik erg depressief. Ik deed er alles aan om hier verbetering in te krijgen. Na drie weken intensieve gevoelstherapie werd ik mij bewust dat er iets goed mis was met mij. Alsof ik mezelf niet kon besturen. Een auto zonder bestuurder, een schip zonder kapitein. Dit zorgde voor veel angst en paniekaanvallen.

In dat dezelfde jaar werd ik heftig geconfronteerd met de dood wat niet de volledig dood leek te zijn. Een overleden kennis (geest) bezocht mij direct nadat hij zelfmoord had gepleegd terwijl ik in bed lag. Deze ervaring was behoorlijk heftig maar gaf mij wel precies wat ik nodig had omdat ik helemaal vast liep in mijn leven. Als we meer dan ons lichaam zijn wie zijn we dan nog meer? En wat heeft dat te maken met mijn situatie?

Ik was overprikkeld en doodmoe daardoor werd ik ontvankelijk voor mijn intuïtie, mijn heldere weten. Ik zag een herhaaldelijk innerlijk beeld van een vrouw. Ik vertelde dit tegen mijn therapeut en zij verwees mij naar een medium/hoog gevoelige coach en "toevallig" was zij de vrouw die ik zag in mijn beeld. Ik maakte een afspraak bij haar en tijdens onze eerst sessie gaf ze me een healing wat me direct in contact bracht met mijn ziel. Ik voelde me daarna veel krachtiger en kon zelfs weer naar de stad toe voor een paar uurtjes. Maar het krachtige gevoel was van korte duur.

Ze kon me vertellen dat er in mijn vroege jeugd niet aan mijn primaire behoeftes werd voldaan. Hierdoor besloot mijn ziel niet helemaal in mijn lichaam te blijven zodat ik niet te erg beschadigd zou raken. Als ik dat niet zou hebben gedaan dan zou het heel slecht met mij zijn afgelopen. Dit vertrekken van mijn ziel zodra het te heftig werd als baby al, was een manier om te overleven maar zo’n automatisme geworden dat ik hier in het heden heel veel problemen door ervaar.

Als het leven even iets te spannend word dan vertrek ik. Terug in mijn cocon, maar dat is een schijnheiligheid want ik ben nu op aarde. Wat dus veilig moet aanvoelen maakt me nu angstig omdat ik gespleten raak op het moment dat ik vertrek. Dit geeft me een gevoel van grote onveiligheid want ik ervaar niet de veiligheid van mijn lichaam. Er is op dat moment alleen maar ruimte en voel geen anker.

Aarde onder mijn voeten

Mijn pad is om mijn geest opnieuw te verbinden met mijn lichaam. Mijn geest heeft bekrachtiging nodig zodat het erop kan vertrouwen dat het alles kan voelen wat gevoeld mag worden. Deze splitsing van geest en lichaam werd voor mij in het dagelijks leven echt voelbaar na een helder droom. In de droom was ik op een spirituele beurs. Ik mocht plaats nemen op een massage tafel waar ik een healing zou krijgen van twee healers. Voor ze begonnen werd mijn geest gevraagd in de hoek te gaan staan zodat ze mijn lichaam konden healen. Terwijl ik daar van een afstandje naar mijn lichaam keek dacht ik “dat gaat je toch niet lukken want ik sta hier” Maar ik vond het wel prima en bleef daar gewoon staan. Dagelijks mediteer ik op deze droom. Op deze manier word het beeld in mijn dagelijks bewustzijn steeds duidelijker. Nu kan ik de splitsing waarneem en dan ik direct ingrijpen en mezelf coachen “Ik zie wat er gebeurd” “Ik voel mijn voeten op de grond” “Ik kies er nu voor om hier te blijven”

Ik voel dat ik iets heb om neer te zetten! Er zijn dagen dat ik dit heel sterk ervaar. Er zijn dagen dat ik me doodmoe, klein en kwetsbaar voel en sluit me dan af. Door mijn verhaal op te schrijven geef ik mijn geest een duidelijke focus en daardoor een voet op de aarde.

Mezelf serieus nemen. Niet in de onverschilligheid blijven hangen is de oplossing tot mijn incarnatie.

Er is ons als kind niet geleerd om ons veilig te voelen bij ons Zielenaspect. We voelen vaak al heel jong dat dingen niet kloppen, je raakt als kind te verward door dwangmatigheid en prestatie dwang in de maatschappij. Daardoor komt de roep van je ziel op de achtergrond. Dit veroorzaakt veel lijden op jonge leeftijd. Als dit niet gevoed word dan heb je op latere leeftijd heel veel doorzettingsvermogen en vastberadenheid nodig om alsnog contact te maken met je Ziel het deel dat buitengewoon krachtig en helder is. Omdat de oude structuren erg hardnekkig zijn hebben we veel bekrachtiging nodig van zowel onszelf als van andere. Wanneer we leven vanuit onze hoofd alleen raken we onze kracht kwijt omdat we niet meer in contact staan met ons lichaam en gevoelens . Dit leidt tot een onvervuld leven. Een hart gedragen bestaan leidt tot authenticiteit een leven met passie en levenslust!  

Via deze link kom je bij een filmpje die je helpt om op een simpele manier je ziel meer met je lichaam te verbinden. Meditatie start na 2,55 min. https://www.youtube.com/watch?v=SoF45L9HAJ8

Ervaringsdeskundige op het gebied van Heelwording

Tien jaar geleden begon ik mijn innerlijke pad te bewandelen. Al die tijd heb ik veel doorleeft aan intense emoties en heb ik veel wijsheid opgedaan over het leven en bewustzijn. Deze doorleefde processen zijn waardevol voor mensen die ook te kampen hebben met (heftige) innerlijke processen.

Bij elkaar komen.

Delen van je ervaringen.

Samen volledig aanwezig zijn met alles wat zich bij je afspeelt al is het nog zo pijnlijk en intens is de weg naar thuiskomen in jezelf.  

Mensen die van gedachten willen wisselen en of samen willen komen kunnen mij mailen.

Warme groet,

Ellen Worm

info@visionforgreenliving.com
www.visionforgreenliving.com