Nieuwe maan en zonsverduistering 13 juli 2018 - Petra Stam - Lichtwerkers Nederland

Nieuwe maan en zonsverduistering 13 juli 2018

4:49 uur

In deze tijd hebben gewassen hun hoogtepunt bereikt en beginnen ze met rijpen. De meeste bloemen hebben zich geopend en na de bevruchting groeien ze uit tot vruchten.

Rijping is een proces dat zich eerst van binnen afspeelt. Zo ook bij ons: deze tijd gaat om de rijping van je plannen, doelen of wensen. Kijk naar wat zich heeft ontwikkeld in jezelf, wat je hebt bereikt de afgelopen tijd en hoe je dat verder kunt ontplooien en vormgeven. De hemelse invloeden leggen vooral de nadruk op emotioneel volwassen worden.

Besef dat je zelf (nieuwe) keuzes kunt maken, acties kunt ondernemen en dus ook de verantwoordelijkheid hebt om jouw persoonlijke wensen te laten volgroeien.

De Maan staat deze dag in haar baan om de aarde het dichtst bij ons. De nieuwe maan en Zon staan naast elkaar in het sterrenbeeld Kreeft. Hierdoor kunnen thema’s rond familie, eigen plek, gevoel en emotionele veiligheid worden aangewakkerd. Sta tijdens deze nieuwe maan vooral ook stil bij je wortels: Is je basis sterk genoeg? Welke behoefte aan steun heb jij? Wil je ergens bij horen? Maan in Kreeft maakt extra gevoelig, waardoor zelfs de mildste kritiek persoonlijk kan worden opgevat en stemmingen snel kunnen wisselen. Wees vooral ook je eigen steun en toeverlaat voordat je de rest van de wereld probeert te redden. De Maan en de Zwarte Maan staan tegenover elkaar, wat je zeer bewust maakt van wat anderen ten diepste nodig hebben. Het is extra belangrijk nu om ook te voelen en aan te geven wat jij nodig hebt, want anders ga je op eieren lopen om anderen veiligheid te geven terwijl je dat aan jezelf niet doet. Je kunt sleutels aanreiken, maar mensen moeten die sleutel zelf gebruiken door hem om te keren!

De nieuwe maan schuift in de vroege (donkere) ochtend tussen de Zon en de Aarde in, waardoor er een zonsverduistering optreedt. Deze is dus niet zichtbaar in Nederland, maar heeft wel betekenis natuurlijk. Als de Zon (je bewustzijn, je zelf) tijdelijk verduisterd is, weet je even niet waar je staat, wat je wilt, wie je in het aardse zijn bent of wenst te zijn. Het brengt een nieuwe start, maar daaraan vooraf speelt een onbestemd gevoel op. Pluto staat recht tegenover de Maan en de Zon en bepaalt als het ware welke kleur deze zonsverduistering heeft. Emoties (zowel de plezierige als de angsten) zullen intenser en heftiger zijn. Zoek de mensen op waarmee je gevoelens kunt uitwisselen - degenen waarbij je zowel je grootste kracht als je diepste angst kunt tonen, waarmee je de diepte in kunt, want dat zijn ware vrienden. Koppig vasthouden aan een oude gewoonte die al lang is uitgediend, maakt destructief. Voel waar transformatie en verandering nodig zijn in je leven, waar je de controle los mag laten zodat er nieuwe (magische) mogelijkheden zullen ontstaan. Omarm je kracht, ga voor jouw grootste goed én dat van de wereld, straal!

© Petra Stam

 

www.petrastam.nl

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.