Ik weet diep van binnen dat ik nergens in hoef te passen - Ellen Worm - Lichtwerkers Nederland

Ik weet diep van binnen dat ik nergens in hoef te passen, maar regelmatig denk ik nog "Ik had nu ondertussen wel verder moeten zijn in mijn proces" 

De maatschappij is gericht om alles in hokjes te plaatsen. Dit is goed en dat is niet goed.

Nu stel je iets voor en jij niet want je hebt niets in de buitenwereld gepresteerd. Het geeft heel veel stress als je niet kunt voldoen aan de eisen van de buitenwereld. Dat heeft mij heel lang het gevoel gegeven dat ik niets voorstelde.

Vroeger was ik een succesvol model. Woonachtig in Amsterdam. Reisde veel voor mijn werk en privé. Was nooit ziek of moe. Totdat ik me steeds slechter ging voelen en steeds minder aan kon. Ik lag vervolgens ruim 2 jaar op bed. Ik kon geen licht en geluid meer verdragen. Alles om me heen was teveel voor me. Mijn lichaam was op en ik voelde niets meer. Mede door velen jaren van therapie ben ik door veel emoties en processen gegaan. Ik kan nu zeggen dat ik het overleeft heb. Maar ik ben er nog niet. Ik heb nog te maken met vermoeidheid en overgevoeligheid. Maar gelukkig heb ook al heel veel achter de rug. Tijden van zware depressie, diepe angsten, gevoel van verlatenheid, eenzaamheid, verdriet, en fysieke pijn heb ik doorstaan.

Oude patronen 

In mijn 25ste levensjaar nu tien jaar geleden voelde ik helemaal niets meer. Ik had geen lichaamsgevoel meer en was mezelf compleet kwijt.

Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik ook daadwerkelijk contact kon maken met mijn lichaam en iets begon te voelen. In het begin was er gevoelsmatig vooral heel veel verkramping. Als ik iets begon te voelen dan distantieerde ik direct van mezelf. Dit is een heel lang en hardnekkig proces geweest. Het vertrouwen dat mijn lichaam alles kan voelen was weg. Dit patroon was zo automatische geworden wat voortkwam uit mijn baby tijd dat ik volle bewustzijn nodig had om dit patroon te kunnen doorbreken. Mijn geest denkt "dit wil ik allemaal niet voelen", "ik ga er vandoor", en laat mij Ellen en mijn lichaam in de steek. Die vind het leven veel te confronterend en probeert mij vaak te betoveren door te zeggen dat het leven een illusie is. 

Een verlossende droom

In een heldere droom kreeg ik eindelijk de verlossende oplossing voor mijn jaren lange strijd. In de droom was ik op een spirituele beurs. Ik mocht plaats nemen op een massage tafel waar ik een healing zou krijgen van twee healers. Voor ze begonnen werd mijn geest gevraag in de hoek te gaan staan zodat ze mijn lichaam konden healen. Terwijl ik daar van een afstandje naar mijn lichaam keek dacht ik “dat gaat je toch niet lukken want ik sta hier” Maar ik vond het wel prima en bleef daar gewoon staan. Dagelijks mediteer ik op deze droom. Op deze manier word het beeld in mijn dagelijks bewustzijn steeds duidelijker. Nu kan ik de splitsing waarnemen en dan kan ik direct ingrijpen en mezelf coachen “Ik zie wat er gebeurd” - “Ik voel mijn voeten op de grond” - “Ik kies er nu voor om hier te blijven”  

Self fulfilling prophecy

Ik ervaar veel tegenstrijdige delen in mezelf.  Zo is er een deel in mijn die bang is om bewustzijn te verspreiden in de wereld. Bang om daarvoor veroordeeld te worden en daarom de overtuiging heeft gecreëerd dat het me toch niet lukt. Door die overtuiging van angst ontkrachte ik zelf mijn levensenergie zodat andere dat niet meer konden doen. 

Dit zijn allemaal hele subtiele innerlijke waarnemingen waar je je alleen maar bewust van word als je heel veel tijd alleen door brengt. Lichamelijke destructieve gevoelens of destructieve gedachten gewaarworden om ze vervolgens niet te veroordelen maar juist te verwelkomen is de manier om ze te helen.

Het vraagt om veel oplettendheid als ik dit gedrag plotseling waarneem in mezelf. Het gaat erom dat ik dit gedrag (dit deel in mij) niet veroordeel maar het als het ware omarm. Dit deel wil mij in wezen beschermen.Het voelt zich de bevrijder. Om mijn verhaal te delen hoop ik dat ik andere mensen hierbij kan begeleiden. Er is nog zoveel onwetendheid over destructieve gedachten en gevoelens. Iemand die iets af weet van jou innerlijk strijd en problemen voelt heel bevrijdend, je staat er niet alleen voor.

Emphatie

Mensen die nooit een depressie of door een moeilijke innerljik processen zijn gegaan begrijpen je niet. Velen denken zelfs dat je thuis niets zit te doen. Terwijl je kei-hard aan het werk bent met jezelf.

De weg van de ziel heeft bar weinig te maken met de Maatschappij. De ziel heeft geen agenda. Meer mensen beginnen in te zien dat het focussen op prestatie in de buitenwereld geen geluk brengt en zoeken naar een duurzaam geluk. Niet altijd vrijwillig maar vaak door een crisis raak je geconfronteerd met grote angst, woede,wanhoop,of verdriet. Dit haalt je volledig uit je evenwicht en haalt alles in je leven overhoop.

Het is mijn hardheid wat mij blokkeert

Op momenten dat ik me niet zo goed voel en juist alle liefde nodig heb, word ik hard voor mezelf. Dan denk ik, ik kan nooit meedoen met de rest die een baan heeft en een druk familie leven of zichtbare grote dingen doen.

Ik voel me dan klein en onwaardig en geïsoleerd van de rest van de wereld.Wil mezelf dan nog ergens. in persen waar ik niet in pas. En daarmee pijnig ik mezelf. Dat terwijl er hele diepe processen werkzaam zijn in mij die alle tijd en aandacht nodig hebben. Het werkt allemaal maar afrechts als ik zo hard ben voor mezelf, alsof ik een baas heb die achter me aanzit met een stok, van je doet het niet goed, je moet sneller.....

Wat de meeste mensen niet voelen is dat ze al compleet zijn! Geen baan of uiterlijke prestatie maakt hier enige verandering in. Wanneer je alle tegenstrijdigheden in jezelf gevoelens van angst, wederwaardigheden er allemaal laat zijn en omarmt ga je dit ook echt zo ervaren. Dit is de enige weg naar echt geluk! Niets in de buitenwereld kan jouw dit geven alleen jijzelf. Totale acceptatie van wie jij bent inclusief jouw schaduwzijden is zelfhealing. 

We leven in een wereld van dualiteit dat is een natuurwet. Man-vrouw, Goed-slecht, dik-dun, ver of dichtbij. Wees dus niet bang dat mensen je niet mogen als je meer van jezelf laat zien, dit is gewoon een gegeven. Mensen vinden je geweldig en weer andere zijn je tegenstanders. Ze kijken vanuit de de dualiteit naar je. Weet dat dit in feite onpersoonlijk is het een kan gewoon niet zonder het ander bestaan.

Zelfacceptatie 

Als je beste vriendin waar je veel van houd, geen baan heeft en ziek thuis zit,dan voel je alleen maar compassie. Geen haar op je hoofd die denk " Wat is zij een aansteller zeg, ze had ondertussen al veel verder moeten zijn".

Als ik aan dit beeld denk voel ik compassie voor mezelf terug komen. Word weer milder voor mezelf en ben ik stapsgewijs op weg om mijn beste vriendin te worden.

Door zelf acceptie kan je op ten duur je eigen kracht weer voelen. Je word nu uitgedaagd om je eigen licht vast te houden ondanks de invloeden van buitenaf. Herinner je wie je bent, je bent een fakkel van licht middenin een wereld van angst en wantrouwen.

Blijf geloof houden, het licht in jou schijnt nu niet alleen maar voor jezelf maar ook voor anderen! Blijf in contact met je innerlijk kind en bied het je vertrouwen aan "Je bent goed zoals je bent! " Je bent veel groter dan al je heftige emoties, je kan alles voelen. Je mag thuiskomen!

Ervaringsdeskundige 

Ik wil tijdens mijn eigen weg naar heelwording mensen begeleiden op hun pad. Met de stappen die ik al heb mogen zetten kan ik mensen wat aanreiken. Een ervaringsdeskundige is zo waardevol omdat ze precies weten waar je doorheen gaat. Bewustzijnsgroei is oneindig we zijn allemaal op weg. Er zal altijd groei zijn. Ik hoop meer van mezelf neer te zetten door mensen te begeleiden en te starten met het schrijven van een boek over mijn  innerlijk pad. Hier liggen mijn passies en talenten. Door dit te doen voel  ik steeds meer dat ik gewoon mezelf kan zijn en dat veel mensen in hetzelfde soort schuitje zitten. 

Ellen Worm
www.visionforgreenliving.com