De energie van juli - Fran Tielemans - Lichtwerkers Nederland

Juli is een belangrijke scharniermaand, met zijn 9-trilling en twee eclipsen erin, wat veel onrust en woeligheid kan veroorzaken, maar waarin je meer dan ooit kan zien wat de elementen zijn die de fundering zullen vormen van je nieuwe leven dat je aan het bouwen bent. De 9-trilling geeft aan dat je je conclusies trekt uit al wat dit jaar is gebeurd. Je maakt een synthese van al wat je hebt geleerd, en je laat alles los wat niet meer afgelijnd is. Maar al wat je onder de mat hebt geveegd zal nu weer naar je toekomen, zodat  het eindelijk tot oplossing wordt gebracht. Oplossing van oude stukken is nodig om maximaal gebruik te kunnen maken van het enorme groei- en uitbreidingspotentieel van dit jaar.

 

De 9 kan ook maken dat je het gevoel hebt dat het allemaal welletjes is geweest, dat je er genoeg van hebt, dat je moe bent, en dat je snakt naar frisse lucht en vernieuwing. Dat is heel normaal. Het is een intens jaar geweest tot nu toe, zeker op energetisch vlak. Maar je weet ook dat om voluit jouw vernieuwing te kunnen neerzetten, eerst de nodige ruimte moet gecreëerd worden, door op te ruimen en af te werken, en de volle verantwoordelijkheid te nemen voor al wat je hebt gecreëerd tot nu toe.

 


Door de 9-trilling zal je ook meer dan anders nood hebben aan afbakening. Je zal duidelijker voelen wanneer je over je grenzen bent gegaan of geneigd bent dat te gaan doen. Je zal ook duidelijker voelen naar wie of wat je onbewust of bewust heel veel energie lekt. Wanneer je dit constateert kan je het ook stoppen, zodat je die energie opnieuw ter beschikking hebt voor je eigen proces – wat dit jaar broodnodig is.

 

Je kan heel heldere informatie krijgen wanneer je deze maand de moeite doet om je emotioneel en mentaal veld op te schonen: er kan je veel getoond worden via beelden, dromen en innerlijke leiding. Leer erop te vertrouwen, schuif het niet te snel aan de kant door te denken dat het allemaal maar fantasie is. Je zal de verhoogde gevoeligheid deze maand kunnen gebruiken om te voelen en te zien wat de essentie is in je leven, en wat er niet meer toe doet, en dit zal je helpen duidelijker je koers te bepalen voor de rest van het jaar. Vraag de hulp van je Beschermengel/gids, om je te helpen zien wat mag gezien worden.

 

Maar wees ook eerlijk met jezelf daarin, en ga niet op lager bewust level bepaalde informatie tegenhouden, omdat je het moeilijk hebt met de consequenties van eerder gemaakte keuzes en van de gevolgen van de veranderingen die nodig zijn. Authenticiteit en integriteit zijn pijlers van de Nieuwe Tijd, en die begint bij ons Zelf.

 

De eerste week van juli kunnen er veel emoties opgewoeld worden door bepaalde planeetstanden. Er kan een worsteling zijn tussen wat je vanuit je Hoger Zelf weet en wil doen, en dat wat je lagere bewustzijn denkt nodig te hebben of te willen. Kan verwarrend zijn, maar alle verwarring lost zich op na auraschoonmaak en een serene meditatie. Je kan altijd terug naar de stilte in je Zelf, om daar alle antwoorden te vinden die je zoekt. Het kan ook zijn dat je merkt dat, éénmaal je in de stilte van je diepste Zelf bent, er geen vragen meer zijn.

 

Op 13 juli is er de Nieuwe Maan, met een Zon-eclips erbij (niet zichtbaar). De planeetstanden rond die periode zijn sterk transformatief, dus kan je wel een en ander zien gebeuren om je heen. Relaties die zullen aflopen de komende paar jaar, zullen dan onder druk komen te staan. Er kan het gevoel zijn van angst, wanneer je wil behouden wat er altijd is geweest en wat je lang een gevoel van veiligheid schonk. Maar je weet diep in jezelf dat dit goed is, en dat er nooit wat van je wordt weggenomen zonder dat er iets veel beters in de plaats komt. Wanneer je de voorbije tijd heel wat hebt gewerkt aan het loslaten van emoties, kan deze Nieuwe Maan je echter een groter gevoel geven van rustige zekerheid, dat alles zich goed aan het ontwikkelen is, dat het proces tijd vraagt, maar dat alles op een mooie manier in orde komt.

 

Op 19 juli staan alle planeten samen aan één kant van de Zon, alleen Mars staat aan de andere kant, wat vrij zeldzaam is. Wat de uitwerking zal zijn, zullen we dan wel merken, maar dat het je vuur-energie en die op de planeet danig kan onstabiel maken is een feit. Dat geldt trouwens voor de hele maand. Het is dus nodig de hele maand te zorgen voor voldoende rust, voor innerlijk werk, balancering, en soms wat afstand nemen, om jezelf vlot doorheen deze maand te helpen zonder onnodig brokken te maken.

 

Op 26 juli gaat Mercurius retro: nog meer nadruk dus op introspectie, in jezelf gaan zoeken naar de oorzaken van wat je zelf hebt gecreëerd, alles op een rijtje te zetten en geduld te hebben, want deze retro remt sterk af. Hou rekening met afremming ook in communicatie, dus wees duidelijk in je communicatie. Dit is al voelbaar vanaf 7 juli, en zal werken tot 2 september, door de schaduwperiode van de retro.

 

Op 27 juli is er dan de Volle Maan, is er de Maaneclips, én staat Mars het dichtst bij de Aarde in 15 jaar tijd. Dit is een belangrijke periode voor al wat dient te veranderen, en doorbraken, breuken, plotse wendingen zijn dan zeker mogelijk. Het is trouwens de langste totale Maaneclips van deze eeuw, want hij duurt namelijk 1 uur en 23 minuten. Het is ook een ‘bloedmaan’: Het zonlicht dat langs de aarde schijnt wordt dan door de dampkring als rood licht naar de aarde afgebogen, waardoor de Maan er rood uitziet.

 

Het spreekt vanzelf dat je lichaam in deze woelige tijden nood heeft aan rust, veel beweging, veel water, voldoende vitamines en mineralen, en vooral veel koestering. Gun je lichaam de aandacht die het nodig heeft. Gun jezelf mooie momenten in de natuur, en met anderen. Zoek het gezelschap op van zij die het beste in je wakker maken, en geniet van al wat deze prachtige Aarde je in de zomer te bieden heeft. Kijk ook rustig of dit de manier is waarop je verder wil in je leven, en welke elementen mogen veranderen. En zet even rustig een goed doorvoeld en doordacht actieplan op, voor de rest van dit jaar, en voor de komende jaren, vanuit al wat je nu weet, voelt en wil, vanuit hart en ziel. En dan komt dat allemaal wel goed. Zeker weten.

 

 

Keep the Faith

 

 

Fran

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.