Wat is ons doel van het leven hier op Aarde? Ronald Smit - Lichtwerkers Nederland

Wat is nu eigenlijk het doel van ons leven hier op onze liefdevolle Moeder Aarde?

Dit is een vraag lieve vrienden, die al zo oud is als het menselijk bestaan, al eeuwen vragen liefdevolle zielen zich met regelmaat af…

 Wat doe ik hier nu eigenlijk?

 Wat is het doel van mijn bestaan?

 

Deze vraag houdt de gemoederen stevig bezig en hoe ouder men wordt des te primeerde wordt deze… gek eigenlijk want als men deze vraag al heel jong zou stellen en daarop het antwoord zou weten dan zou men een heel leven hebben om deze vraag tot uitvoering te brengen.

Men zou de wensen van de ziel helemaal uit kunnen werken als men zich hiervan al vroeg bewust zou zijn, maar hoe komt het dan dat we zo verstoort raken en er bijna niet aan toe komen om deze vraag te beantwoorden en dat pas op late leeftijd vaak doen?

 

Laten we beginnen met het hoofddoel, de eerste vraag…

‘Wat is ons doel hier?’

 

Het doel van ons bestaan, van onze incarnatie… van de ziel is expansie lieve vrienden, dit is ons hoofddoel. De ziel wilt eigenlijk maar één ding en dat is expanderen… groeien, zoveel mogelijk kennis op doen en met deze kennis komen we aan het tweede doel en dit is dienen. Dienen, andere zielen helpen met de door jou vergaarde kennis!

 

Zodra in het universum blijkt dat de wens tot incarnatie aanwezig is, dit komt vaak omdat de ziel meer wilt leren en wilt aanvullen, dan wordt er met de ziel een plan opgesteld wat men wilt leren tijdens deze incarnatie, hoe je dit het best kan leren en worden de mogelijkheden klaargezet om dit te kunnen gaan doen.

In die ogen is dus alles al vanuit het universum geregeld en bepaald, vandaar dat wij ook hier in de vaste materie kunnen en mogen stellen dat toeval niet bestaat. Alles gebeurd met een bepaalde reden, dit is een reden waarop wij vanuit de vaste materie geen kijk, geen zicht op hebben… maar alles is al vooraf vastgelegd en bepaald om ons de mogelijkheid te bieden tot het leren van onze lessen. Wij komen vanuit het universum met een vrije wil hier op onze liefdevolle Moede Aarde en vanuit deze vrije wil bepalen wij hoe wij om gaan, of willen omgaan met deze lessen die wij zo graag willen leren.

Dit is ook de reden waarom sommige zielen ‘vast blijven zitten’ in deze lessen, omdat ze vaak vanuit de vrije wil niet gehoord of begrepen worden.

 

Omdat alles vanuit het universum vanuit liefde ontstaat en bestaat, kunnen en mogen wij deze liefde hier in de vaste materie ook inzetten om deze lessen te leren… maar nogmaals hiervoor hebben wij een vrije wil gekregen om dit te doen. Dit hoeft dus niet… JIJ HEBT DE KEUS hierin! Maar het maakt het wel veel makkelijker.

 

Een verplichting is er niet, dit houdt dus in dat je niet gestraft wordt als jij je lessen gedurende dit leven niet of niet compleet zou leren… wel is dit heel jammer.

Dit is jammer omdat je na jouw overgang aan het einde van je verblijf hier in deze vaste materie een overzicht te zien mag krijgen wat jouw interacties gedurende jouw leven voor uitwerking hebben gehad op zowel andere zielen als op jezelf. Tijdens dit overzicht krijg je ook gelijk te weten of je lessen die jij wilde leren gedurende deze incarnatie behaald zijn of niet.

Als dit niet het geval is dan zal de wens tot incarnatie blijven knagen omdat dit in eerste instantie je doel was om te behalen.

Wanneer een nieuwe incarnatie zich aankondigt hangt helemaal van de ziel zelf af… er zijn zielen die gelijk opnieuw kiezen voor een nieuwe incarnatie, maar er zijn ook zielen die hiermee wachten tot ze opnieuw opgeladen en genezen/hersteld zijn.

 

Het makkelijkste is dus om jouw lessen te leren vanuit liefde omdat dit de zware en oordelende energieën oplost en je dus open mag staan voor de les.

Vanuit ons ego die we ook tijdens deze incarnatie meekrijgen is dit heel moeilijk… het ego vindt die liefde maar niets en het ego houdt jouw liever druk bezig in het hoofd, dit is het overlevingssysteem van het ego. Het is dus zaak dat wij in deze vaste materie we weer mogen gaan leren lief te hebben. Eigenlijk leven wij hier op onze liefdevolle Moeder Aarde dus opdat we zullen leren lief te hebben. Wij hebben lief opdat we zullen leren te leven.

Dit is de eerste les die van de mens in deze vaste materie wordt gevraagd omdat wij het bestaan van liefde vanuit het universum versluierd ervaren! Geen andere les wordt van de mens als eerste gevraagd…

De liefde die een deel van het geheel uitsluit is geen echte liefde en veroordeelt zich zelve dus tot smart.

Vanuit deze liefde kunnen en mogen wij gaan werken aan onze lessen.

 

Er zijn vele zielen die mij vragen:

“Wat zijn deze lessen dan… wat is die les, hoe herken ik hem en wat ik geleerd heb?”

Lieve vrienden, laat deze vraag los… laat hem los omdat deze lessen zich op een universeel niveau mogen plaatsen.

Vaak snappen wij deze lessen niet eens omdat de kennis die erin zit voor ons hier in de vaste materie ongrijpbaar is… laat het dus los en laat het je niet belasten.

Het gaat erom dat wij onze lessen erkennen als les, het weten dat die of deze ervaring een les voor ons is. De lessen zitten verborgen in onze ervaringen, in onze emoties. Het is dus zaak om vanuit liefde deze lessen te erkennen als les en ze vanuit liefde te helen wanneer je heling behoeft. Meer is niet nodig, dit is het enigste wat je hoeft te doen. Maar dit is niet altijd even gemakkelijk omdat die lessen verborgen zit in onze ervaringen, onze emoties. Vanuit die emoties zo we zo snel geneigd te oordelen in plaats ze vanuit liefde te benaderen, waardoor de les dus vaak niet gezien, ervaren en geleerd worden… je kan dit vaak herkennen aan alsmaar terugkomende patronen in je leven.

 

Lieve vrienden,

Ik hoop dat je via deze boodschap wat beter naar jezelf mag gaan kijken.

Wees ook lief voor jezelf, dit mag best want jij bent de sterkste van de sterkste… anders zou je hier niet zijn. ☺

 

Met de woorden wil ik iedereen ook vandaag weer een ongelooflijk liefdevolle dag toe wensen. Een dag die ook vandaag weer mag baden in het zuivere bewustzijn, geniet lieve mensen… we mogen en kunnen genieten als je eenmaal het pad naar het zuivere bewustzijn weet te vinden.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde, 

 

Ronald Smit
http://bronvanonvoorwaardelijkeliefde.simplesite.com

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.