Volle maan 28 juni - Petra Stam - Lichtwerkers Nederland

Op 21 juni was het Midzomer: de Zon bereikte de hoogste stand waardoor we de langste dag in het jaar hadden. Voor onze voorouders, de Kelten en Germanen, was dit het midden van hun zomerseizoen, voor ons is dit het begin van het zomerseizoen. Dit punt in de jaarcyclus wordt ook wel de zonnewende genoemd, omdat daarna de dagen iedere dag iets korter worden. We hebben dus het keerpunt gehad, maar de dagen zijn nog steeds lang en het zonlicht is sterk (tussen de wolkenvelden door). In de natuur heeft de groei van veel gewassen een hoogtepunt bereikt en gaat het nu om rijpen. Bloemen staan volop in bloei en laten hun kleurenpracht zien alvorens straks met hulp van zonnekracht al hun energie te stoppen in het vormen van zaden.

Wat nog niet voldoende is gegroeid, krijgt van de Zon een extra zetje. Tijdens deze volle maan kun je het licht ook op jezelf betrekken: kijk wat goed gaat en welke zaken wel wat meer in het licht mogen komen staan. Licht prikkelt het zenuwstelsel en maakt je alert en actief dus gebruik die energie om jezelf doelgericht en actief in de buitenwereld te laten zien. Het thema bij deze maan is ‘rijping’.

Om 06:54 uur staat de volle maan in Steenbok. Onder deze hemelse invloed kun je meer gericht zijn op plichten en verantwoordelijkheden, terwijl gevoelens tonen juist lastiger is. Voor de buitenwereld kan het lijken of je je emotioneel afsluit, dat je zelfs stug bent, hoewel je net als iedereen liefde en affectie nodig hebt. Deze volle maan kan pessimisme geven of ervoor zorgen dat je je stort in werk of op praktische zaken. Je krijgt veel gedaan en als je aandacht schenkt aan je gevoelens en behoeften, krijg je vast en zeker ook dat waarnaar je hart verlangt. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenovergestelde sterrenbeeld Kreeft. Hierdoor kunnen emoties intens worden ervaren, maar blijven ze waarschijnlijk onder de oppervlakte tot het helemaal veilig voelt om ze te uiten.

De Maan en Saturnus staan direct naast elkaar. Saturnus is de heerser van Steenbok, wat dit min of meer een dubbele Steenbok-maan maakt. Ook deze invloed maakt serieuzer en dat je afstandelijker kunt overkomen in persoonlijke relaties. Als je het gevoel hebt te worden afgewezen, ga dan niet alleen zitten mokken in een donker hoekje, maar check of het wel zo bedoeld is en of je er opheldering over kunt geven of vragen. Saturnus geeft aan waarvoor het tijd is. Saturnus loopt momenteel retrograde (‘achteruit’) in Steenbok; dat geeft de mogelijkheid om geleerde lessen uit dit leven en vorige levens in de praktijk te brengen, zodat een oud karmisch stuk wordt opgelost. Door de dingen dus anders dan voorheen te doen, kun je uit een oud patroon stappen.

De Zwarte Maan staat ook in Steenbok, wat helderheid kan geven over de positie(s) die je inneemt en erkenning van jouw eigen autoriteit. Het gaat erom dat je van binnenuit respecteert wat je doet zonder afhankelijk te zijn van erkenning in de buitenwereld. Maak duidelijke kaders voor je doelen en plannen, wees integer en authentiek. Mercurius staat (in Kreeft) recht tegenover de Zwarte Maan – hierdoor besef je en kun je aangeven welke zorg of hulp anderen nodig hebben en wat jij zelf nodig hebt.

Tekst en foto © Petra Stam

 

www.petrastam.nl

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.