Je aura reinigen = Verbinden met jezelf - Lea van der Eem - Lichtwerkers Nederland

Deze blog is wat anders geschreven dan normaal, in antwoord op een vraag die iemand mij stelde: “Hoe kan ik mijn aura reinigen?”

Dit zijn mijn ervaringen als je meer aan de oppervlakte kijkt:

Tijdens workshops e.d. heb ik verschillende methoden aangereikt gekregen om je aura te reinigen.

Ik heb gemerkt dat deze methoden voor mij niet werkten. (Net zoals eigenlijk altijd al vaststaande methoden voor mij niet goed werken :-)  )

 

Ik heb ervaren dat mijn aura vervuild raakt als ik teveel bezig ben met ‘doen’, te druk ben, in mijn hoofd zit, als ik me teveel richt op andere mensen of als ik niet genoeg tijd neem om alle binnenkomende energie en ervaringen te verwerken. Kortom: mijn energieveld raakt ‘vol’ of vervuild als ik weg ben gegaan bij mezelf; als ik met mijn energie weinig of niet in mijn lichaam ben. Vervuiling betekent voor mij dat er energie in mijn systeem zit die eigenlijk niet van mij is, niet bij mij past en niet bij mij hoort.

In de leegte die ontstaat als ik ‘er niet ben’, kan ongewenste energie van buitenaf zo naar binnen stromen. Net zoals lucht moeiteloos stroomt van een hoge naar een lage druk gebied.

Ik heb dus geen methode of trucje om mijn aura te reinigen. Wat mij daarbij ondersteunt is per keer en per situatie verschillend. In het algemeen is het voor mij nodig om rust te nemen, alleen en in stilte te zijn en om zoveel mogelijk prikkels (of energie die niet aansluit bij mijn frequentie) weg te nemen. Zo kan de overtollige energie afstromen. De ene keer kan dit in korte tijd en de andere keer is er meer tijd nodig om weer te kunnen ‘zakken’ in mijn lichaam en de verbinding met mezelf te herstellen.

Want daar ligt de oplossing: je weer verbinden met jezelf, met jouw licht, met jouw eigen frequentie. Als jouw lichaam en veld gevuld zijn met jouw energie, dan kan er ook niet zo makkelijk ‘vervuiling’ ontstaan.

Alles wat jou helpt om weer in je eigen trilling en energie te komen, is ondersteunend. Je kan hierbij denken aan fijne kristallen, rustige muziek, woorden met een hoge trilling, essentiële oliën of andere geuren, natuur en bloemen. Het kan zelfs werken om je voor te stellen dat je je afstemt op een hogere energiefrequentie. Soms is het heel simpel, gewoon een kwestie van afstemmen.

 

Je mag hierbij zelf ontdekken en uitproberen wat voor jou werkt en wat niet. In elke situatie opnieuw, want de ene keer heb je iets anders nodig dan de andere keer.

Op een dieper niveau


Veel mensen, en zeker gevoelige mensen en lichtwerkers, hebben donkere plekken of ‘gaten’ in hun aura. Plekken waar jij, al vroeg in dit leven, bent weggegaan met jouw energie. Daardoor kon de energie uit jouw omgeving in jouw veld komen en zich daar nestelen. Deze energie ben je met je mee gaan dragen. Ook dat is ‘vervuiling’ van jouw aura. Deze energie is al oud en zit er dus als lang.

Deze lang meegedragen energie opschonen en opruimen is het transformatieproces van deze tijd. Dat is een langdurig traject van je bewustzijn verruimen en jezelf steeds meer aarden. Een proces dat veel geduld, vertrouwen, liefde en aandacht vraagt voor alles wat je in jouw veld tegenkomt. Beetje bij beetje wordt er geheeld, opgeruimd en getransformeerd. Op alle plekken waar je opruimt wat niet van jou is, kan jij meer aanwezig zijn in je lichaam en met jouw energie. En wordt jouw aura, jouw energieveld, steeds meer jij, jouw licht...

Lea van der Eem
www.helderbewustzijn.com

Verbinden met jezelf in transformerende tijd


In deze transformerende tijd bewandelen we de weg naar binnen. Het gaat over de beweging van leven vanuit je hoofd naar leven vanuit je hart en buik; in verbinding met je gevoel, intuïtie en innerlijke wijsheid. 

Van leven vanuit angst naar leven vanuit liefde en vertrouwen. Steeds meer laat je oude patronen los en ga je ontdekken wie jij echt bent. Steeds meer mag jij met jouw energie echt aanwezig zijn in je lichaam.

Maar in het dagelijkse leven wordt onze aandacht nog vaak afgeleid van onszelf. 


Er is veel in de buitenwereld dat onze aandacht vraagt en regelmatig worden we de derde dimensie-energie ingetrokken.

De verbinding met jezelf behouden temidden van alle dagelijkse bezigheden, oude patronen en 3D energie, is vaak een hele uitdaging. Ook het omgaan met alle energie en gevoelens die in jou worden aangeraakt en omgewoeld, kan moeilijk zijn. 

Deze ochtenden geven ruimte en tijd om je aandacht af te halen van je buitenwereld en weer aan jezelf te geven. Er is ruimte voor alles wat zich in jou aandient en wat gezien en gevoeld wil worden.

Je wordt ondersteund om de verbinding met jezelf te verdiepen, jezelf te aarden en om te gaan met de transformatie energie van dat moment. Samen aarden we meer licht en bewustzijn.

Wil je meer lezen over de transformatie die deze tijd plaatsvindt en hoe je hier mee om kan gaan? Ik heb hierover verschillende artikelen geschreven. Je vindt ze hier: https://www.helderbewustzijn.com/artikelen-1/

Je kan aan deze ochtenden deelnemen, als je al een tijd het pad van bewustzijn bewandelt, je niet meer verlangt naar hulp en antwoorden buiten jezelf, maar je bewust bent dat alles in jezelf te vinden is. 

 

 WAT: We zitten in een kring op een stoel of bank met onze ogen dicht. Met mijn stem en energie begeleid ik jou om je aandacht in jezelf te brengen en hoe je om kan gaan met wat je tegenkomt.

Ik stem me af op het veld van helder bewustzijn en geef de energie door die bijdraagt aan het aarden en groeien van bewustzijn van de groep mensen op dat moment. 

 WANNEER: Vrijdag 31 augustus, 28 september, 26 oktober en 23 november. Van 10 u tot 11.30/12 u.

 WAAR: De Zandakkers 12 in Herveld. In de persoonlijke sfeer van mijn woonkamer.

 BEGELEIDING: Lea van der Eem, spiritueel psycholoog, lichtwerker, www.helderbewustzijn.com. Maximaal 10 personen. 

 AANMELDEN of meer informatie: lea@helderbewustzijn.com (met je naam, adres en telefoonnummer).

 

 KOSTEN: € 140,- voor 4 ochtenden.

Aanmelding is definitief na overmaken op rekeningnummer NL78 INGB 0002 9574 07 t.n.v. Helder BewustZijn o.v.v je naam en "Verbinden met jezelf".