De weg van de minste weerstand - Mieke Vulink - Lichtwerkers Nederland

Niet alleen wij veranderen; hoe het hier op aarde werkt verandert mee al naar gelang onze bewustzijnsgroei. Gebuffeld hebben we, vele levens lang. We hebben collectief zúlke diepgewortelde programmeringen en overtuigingen neergezet, over dat het leven op aarde moeizaam, zwaar en dus overleven geblazen is, dat we helemaal verbaasd zijn wanneer dingen van een leien dakje gaan.

Ken je dat, dat wanneer je je ineens gelukkig voelt, er vaak een innerlijk stemmetje achteraan komt dat zegt: "Ja maar pas maar op, om de hoek wacht er weer een tegenslag.

Maak je maar niet al te blij"...? Hoe erg is dat! Want daarmee houdt je persoonlijkheid je nog in de oude kramp-stand gevangen waardoor je nooit helemaal kunt opengaan, kunt groeien en bloeien. Altijd is er die 'pas op-per' in ons, die er vanuit gaat dat er vanzelf weer ellende en tegenslag komt. Dat er ook weer moeilijke tijden zullen komen, dat het geluk van voorbijgaande aard is. Het is bijna eng om te geloven dat het geluk deze keer aan jouw kant zal blijven.

Happy Forever

Nou, laat deze boodschap dan maar heerlijk doordringen: hoe meer jij verbonden blijft met de Goddelijke levensstroom die je altijd in jezelf kunt opzoeken en ervaren, hoe meer jij jouw eeuwige geluk tegemoet gaat! En met geluk wordt niet de aardse bevrediging van de persoonlijkheid bedoeld, maar een samenvallen met, en ontvouwen van jouw blauwdruk voor dit leven; het geluk van de ziel die zichzelf wil door-ontwikkelen naar zijn/haar ware Goddelijkheid. 

Hoe meer onze persoonlijke delen, die zich op dualiteit hebben afgestemd, plaats zullen maken voor onze hogere delen, die eenheid, onvoorwaardelijkheid en vrede binnen brengen, des te gelukkiger we ons zullen gaan voelen.

Jouw kostbare energie bewaken

Het maakt niet uit of je in een lichaam op aarde bent, of ergens in de sferen; onze groei en bewustwording gaan altijd en eeuwig door. Vergelijkbaar met een boom, die met de seizoenen meebeweegt en daarmee alle beschikbare energie gebruikt vanuit de levensstroom van dat moment, zo kunnen ook wij ons laten leiden vanuit dezelfde stroom naar wat voor dát moment passend is.

Het gaat steeds nauwer letten waar we onze beschikbare energie aan gaan geven. De hoeveelheid energie verschilt momenteel ook enorm van moment tot moment, omdat het ascensieproces nu eenmaal heel veel energie vraagt, om zich in ons te kunnen voltrekken. Het is een focussen op dat wat de ziel dient, op dat wat jouw unieke groei dient. Al het andere wat zich buiten jouw stroom van dat moment bevindt, en waarvan je weet dat het eigenlijk niets meer bijdraagt aan wat jij te doen hebt op aarde, zal deze groei vertragen en belemmeren.

Hoe bewuster je wordt, des te schoner, verfijnder en hoger jouw frequentievelden zullen worden. Dit is zó wezenlijk om te beseffen! Want velen van ons lopen vanuit oude programmeringen, terwijl ze thuis heel hard werken aan hun innerlijke groei, ook zo weer hele zwaarbeladen velden binnen, gaan daar een verbinding mee aan en hop, daar gaat je zorgvuldige werk van dagen. Je frequentie wordt door de zwaardere lasten meteen verstoord zo gauw als je meegaat in de overleef-coderingen, regeltjes en angst die in die zwaardere velden zitten. Dat maakt dat je thuis weer eerst veel energie en tijd moet inleveren, om weer daar te komen waar je was vóórdat je je eigen veld verliet.

Een leven vol weerstand en hard werken

Eigenlijk is de uitdrukking 'de weg van de minste weerstand' een prachtige wijsheid! Mits die goed wordt uitgelegd natuurlijk; het is niet de bedoeling dat jouw persoonlijkheid steeds wegloopt voor lastige processen waarachter vele vergeten schatten liggen. Het is ook niet zinvol om steeds maar onder het vloerkleedje te stoppen wat eigenlijk allang in het licht gezet kan worden - iets wat we allemaal kennen omdat ons ego na al die zware levens het 'gezellig wil houden'. De weg van de minste weerstand wil ook niet zeggen dat we angstvallig een schijnharmonie moeten ophouden om te voorkomen dat er iets openbreekt waar het ego bang voor is. Maar we zijn voorgeprogrammeerd op 'overleven' en zo gaat het week in, week uit, totdat we onszelf tegenkomen midden in dat overleven.

Hoe veel mensen staan er op maandagochtend niet op met een zwaar gevoel van 'weer een hele week te gaan''.. ze kijken halverwege de week al weer uit naar het vrije weekend, en houden zichzelf nog even staande met de gedachte dat er binnenkort gelukkig weer een vakantie aan zit te komen. Tijd om bij te komen is er nauwelijks, want ons innerlijke werk gaat altijd mee op vakantie. Maar het aardse zwoegen, en daarnaast het verlangen naar rust, vrijheid en ruimte, is zo tekenend voor die oude programmering vanuit de mannelijke overleef-kant. En die dragen we allemaal, in meer of mindere mate, nog steeds in ons.

The Holy Flow

We groeien toe naar een onophoudelijke verbinding met hogere leiding, voor wie elke dag een heilige dag is. Ons leven zit in zo'n mooie transformatiefase! Leven op aarde groeit toe naar een volgen van de heilige levensstroom die ons vanuit hogere dimensies wordt aangereikt. In die stroom zit in principe geen enkele weerstand! En als we toch een belemmering, gevaar of andere beren op de weg zien, is dat een projectie die onze persoonlijkheid er zelf op 'beamt', straalt, vanuit oude angsten. Het zal een enorme zelfbevrijding geven als je tot in al je cellen door laat dringen dat de Nieuwe Weg van de Nieuwe Mens op de Nieuwe Aarde een weg is van genade, gratie, moeiteloosheid, vreugde en overvloed!

Geef je groei de tijd

Onze persoonlijkheid wil vaak sneller dan mogelijk is; die wil niets liever dan als een speer de Lichtwereld in, juist om eindelijk weg te kunnen van al die aardse weerstand. We zijn er zo klaar mee, het is zo vermoeiend als dingen wéér niet stromen, wéér niet lukken, en als je voor de zoveelste keer weer in een zelfde soort rot-situatie terecht komt die je dacht allang meester te zijn.

Als dat gebeurt, dan weet je dat je blijkbaar nog steeds iets over het hoofd ziet. Dan mag je opnieuw met heel veel wijsheid en liefde kijken en voelen naar waarom je toch nog zo'n situatie blijft aantrekken. 

Vergeet nooit dat je alleen maar iets kunt transformeren als alle oordelen naar jezelf en naar de ander eraf zijn. Al zit er nog maar een mini-braampje in jouw veld waaraan iets kan haken; dat braampje geeft aan dat er nog een restant zit van oude duale programmeringen en ervaringen.

Moeiteloos blij leven

Hoe zalig lijkt het jou, dat je leven als vanzelf zal stromen, dat het nieuwe als vanzelf in zal dalen, dat jouw Missie voor dit leven als vanzelf vorm zal krijgen? Alleen dat idee al geeft toch een diepe zucht van opluchting? Je zult meteen ook merken aan jouw reactie dat dit als een utopie klinkt, die ongeloof, pijn en angst kan oproepen. Maar toch is dit de Nieuwe Werkelijkheid, die we met z'n allen aan het creëren zijn!

Onze bereidheid om te kijken welke oude monsters en rampgedachten we zelf nog op onze eigen toekomst (en die van de aarde) projecteren neemt met een duizelingwekkende vaart toe, en dat alleen al kan tranen van ontroering geven. We helpen onszelf en elkaar eindelijk van de wegen met de meeste weerstand af. Weerstand zit in de dualiteit, weerstand is om je persoonlijkheid aan te kunnen schuren en schaven zodat je aangespoord wordt om je bewustzijn te gaan ontwikkelen. Maar nu die aansporing van buitenaf bij steeds meer mensen niet meer nodig is, neemt het krachtveld van Liefde en Licht binnendoor dagelijks toe.

Durf op die Goddelijke ladder naar hogere dimensies te gaan staan, durf alle hulp en handen aan te nemen die je tegemoet komen zo gauw jij vraagt om leiding. En durf vooral te geloven dat jouw leven steeds fijner, moeitelozer, happier en heiliger zal worden. Het gaat je lukken deze keer, vertrouw maar .

Mieke Vulink
www.miekevulink.nl

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.