Ohh kon ik maar weer eens lekker doorslapen - Martha Krul - Lichtwerkers Nederland

Er komen veel reacties van mensen die zo langzamerhand tegen de nacht gaan opzien.  Zij denken dan terug aan de tijd, dat zij voor hun gevoel, lekker insliepen en door konden slapen. Maar tijden zijn veranderd.

Wij zijn heel intensief in ons contact naar de ander. Het internet houdt ons behoorlijk bezig. De telefoon en de tv hebben nog steeds onze volledige aandacht. Ons hoofd blijft bezig. Onze ogen speuren de schermen af. Steeds maar kijkend naar een scherm. Door dit te lezen voel je de onrust al komen.  Je voelt waar je jezelf aan bloot stelt.

Hoe deden wij dat vroeger? Heel vroeger werd het donker en gingen wij een paar schemerlampjes aan doen. Het beroemde schemeruurtje. Dan zaten de ouderen nog een tijdje bij elkaar de dag door te nemen. Of bij een klein lichtje te lezen. Moeder natuurlijk altijd aan het werk. Haar handen mochten niet stilstaan.

Verstelwerk kon nog best even gedaan worden. Die grote rieten wasmand naast haar.

Ze waren vermoeid van de dag en door het weinige licht gingen ze langzaam over van de dag naar de nacht.

Later deed de tv zijn intrede. Wij gingen aan het begin van de avond zitten en bleven zitten tot de laatste uitzending. Toen werd het al moeilijker om te gaan slapen. We wilden toen al niets missen. De wereld was kleiner geworden. Wij konden ineens overal meekijken, wat er in alle hoeken en gaten van onze wereld gebeurde.Toen kwam het internet er nog bij. Wat een stap was dat. 

Nu hadden wij ineens zoveel informatie en contacten. Bijna alles was mogelijk. En weer kwam er meer onrust voor ons gevoel.

Wij willen maar uitbreiden, meer weten en ons betrokken voelen bij alles wat er gebeurt. Maar door deze veranderingen is ons slaappatroon ook onder druk komen staan.Wij gaan niet gemakkelijk in de avond met een boek zitten. T.V. uit. Geen Ipad of telefoon die onze rust verstoort. Dat is voor velen heel moeilijk. Maar daardoor wordt het in ons hoofd niet snel “stil”.

Wanneer je latent problemen hebt met inslapen en/of doorslapen zijn er een aantal dingen die je zou kunnen doen:

 Probeer de avond zo rustig mogelijk door te brengen.

 Maak eventueel een wandelingetje.

 Zet halverwege de avond je TV uit.

 Kijk geen zware informatieve programma's

 Kijk geen journaal (zeker niet het late journaal)

 Ga geen discussies aan met huisgenoten (kan best wachten).

 Dim je licht in de kamer en maak het weer eens schemerig.

 Trek lekker zittende kleding aan.

 Luister naar een kalm muziekje en laat je gedachten vast los.

 Ga rustig zitten en doe een meditatie (loop de dag door en laat die los).

 Neem eens een kleurplaat en ga rustig zitten kleuren.

 Neem een lekkere warme douche en verzorg jezelf een heerlijk op een rustige manier.

 Neem een kop rustgevende thee.

 Neem in ieder geval geen telefoontjes meer aan (dringend natuurlijk uitgezonderd).

 Wanneer je naar bed gaat, ga dan nog even lezen en laat een lampje branden.

Dat lichtje laat je branden, dan is het donker van de nacht niet zo bedreigend van NU moet ik gaan slapen........ Dat lampje doe je pas uit wanneer je in de nacht wakker wordt. Wanneer je wakker wordt en niet meer in slaap kan komen, kijk dan niet voortdurend op de wekker. Je wordt daar heel onrustig van en kan juist daardoor niet meer in slaap komen. Doe wanneer je toch wakker bent geworden en moeilijk weer in slaap kan komen, rustgevende ademhalingsoefeningen. Maar kijk niet op de klok.....

Wanneer je een nacht niet lekker door hebt kunnen slapen, probeer dan de daarop volgende dag, niet overdag te gaan slapen. Wanneer je extra moe bent slaap je gemakkelijker in.

Lees deze aanwijzingen maar eens door. Herken wat bij jou misschien wel kan helpen bij dit “probleem”.  Het is vooral de rust die ons slaappatroon ontregelt.  Maar door structureel hieraan te werken gaat het je zeker lukken om beter te gaan slapen, cq doorslapen. Met deze aanwijzingen hoop ik dat je wat geruster naar je bed zal gaan.  Dat je weer naar je bed gaat verlangen en dat je niet tegen de nacht gaat opzien. Daardoor wordt het probleem alleen maar intenser. 

 

Ik wens je een hele fijne en aangename nachtrust toe.

Martha Krul
http://spiritualroseofsilence.blogspot.nl

Starseed Special Transmissie en meditatie

Wieteke Koolhof channelt Arjun van de YahYel op zondag 25 april om 20:00 uur

 

Nieuw! Verlichtingsactivatie

Zondag 9 mei om 20:00 uur door Davy Diekstra

 

Nieuw! E - TEA - 2

Introductie van de YahYel door Wieteke Koolhof en Denise DiekstraLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland