Leer om in harmonie te zijn met je alleen zijn ♥ Rani Savitri ♥ Lichtwerkers Nederland

Toen ik 23 jaar was ging ik voor de eerste keer trouwen. Ik was zeer eenzaam, angstig en onbewust.

Van jongs af aan droomde ik van een man, de liefde van mijn leven, iemand die mij zou redden. Iemand die mij gelukkig zou maken.
ik was namelijk ongelukkig en alleen....

Na vier jaar huwelijk ben ik gescheiden, ik viel in een diep gat. Niet lang daarna diende zich een tweede huwelijkspartner aan... Ook gescheiden, kinderen... één en al drama. We trouwden, we kregen een kind, we scheidden en wederom jarenlang drama.

Het huwelijk bleek een illusie te zijn, een zoveelste teleurstelling en droom uiteengespat. Het leven biedt geen zekerheid. De enige zekerheid is dat je alleen geboren bent, en alleen zult sterven, althans dat het lichaam zal sterven...

 

Alles wat we doen in het leven is een vlucht voor de gedachte dat we eenzaam zijn


We zoeken het hele leven lang een relatie met anderen, we zoeken geborgenheid, liefde, rust... een thuis. Dit zoeken om met anderen een relatie te hebben is niets anders dan vluchten.

Zelfs de kleinste baby probeert iets te vinden om te doen. Als er niets is, zuigt hij op zijn duim of grote teen. Het is een volledig nutteloze bezigheid, het gaat hem niets geven, maar het is een bezig zijn. Hij heeft iets te doen.

Kinderen hebben vaak een knuffel, ze kunnen niet slapen zonder knuffel, donkerte maakt dat hun eenzaamheid nog gevaarlijker wordt. De knuffel is hun grote bescherming, iemand is bij hen, ze zijn niet alleen.

Men weet niet hoe te leven zoals men werkelijk is


Relaties zijn voor deze mensen geen echte verbindingen, deze relaties zijn lelijk... Gebaseerd op angst en tekort. Gebaseerd op behoeftigheid en afhankelijkheid.

De gewone mens gaat maar door met te proberen zijn eenzaamheid te vergeten.

De man gebruikt de vrouw om zich niet eenzaam te voelen, de vrouw gebruikt de man om maar niet alleen te hoeven zijn.

De man zoekt een vrouw die lijkt op zijn moeder, en zijn vrouw zal altijd tekort schieten en niet voldoen aan het beeld wat de man had. De vrouw zoekt een man welke voldoet aan het beeld van haar vader en de man zal nooit aan dit beeld kunnen voldoen.

Iemand gebruiken is als iemand verlagen tot een ding, tot een object, een gebruiksvoorwerp. Je wilt iets van die ander en om dat te krijgen ben je bereid ver te gaan. Als de eenzaamheid maar niet naar boven komt drijven.

Je hebt geen enkel respect voor die persoon.

Natuurlijk kan in de naam van liefde van alles gebeuren behalve liefde zelf. Zelfs ruzies en argumenten over en weer worden verkozen boven het alleen zijn.

Er is tenminste iemand daar, en je bent bezig, op deze manier kun je je eenzaamheid vergeten. Mensen willen kinderen om iets van hen zelf te hebben, om bezig te zijn, om niet alleen te hoeven zijn. Je woont wellicht in een mooi huis wat je alleen niet kunt betalen, je bent afhankelijk geworden door de dingen die je samen met de ander hebt opgebouwd.

Maar liefde is niet mogelijk omdat er geen ondergrond is voor liefde. In het begin is er hevige verliefdheid, de gewone onbewuste mens is blind voor de werkelijkheid...

De mediterende mens


De mediterende mens begint steeds meer met zijn alleen zijn vertrouwd te raken. Hij heeft de wereld verlaten, hij is naar de grotten, naar de bergen gegaan, naar het woud... gewoon om alleen te zijn. De mediterende mens wil graag weten wie hij werkelijk is.

De gewone mens wil dit niet weten, de gewone mens blijft net zo lang doorgaan met zoeken naar opvulling (vaak vele vele levens) om het leven zin te geven, totdat deze verdwaalde ziel niet meer verder kan en volledig vastloopt.

Dit vastlopen is noodzakelijk om tot inzicht te komen.

In de mensenmassa is dit moeilijk, er zijn teveel afleidingen. Van jongs af aan wordt ons geleerd te trouwen, te studeren, te werken, kinderen te krijgen, mee te doen aan de massa, in de maatschappij.

Liefde groeit nooit vanuit angst, vanuit onwetendheid, vanuit onbewustheid. En zij die hun alleen zijn hebben gekend, hebben de grootste zegeningen gekend die voor menselijke wezens maar mogelijk zijn. Omdat juist jouw wezen vol zegeningen is. En nadat je in harmonie bent gekomen met jouw alleen zijn, kun je relaties hebben. Dan brengen je relaties veel vreugde met zich mee. Want je verbinden komt dan niet voort uit angst.

Wanneer je jouw alleen zijn hebt gevonden, kun je creëren en kun je je werkelijk verbinden met alles en iedereen. Feitelijk heb je dan met iedereen die in het bewustzijn verschijnt een relatie, wetende dat jij bewustzijn bent en die ander bent.

Je kunt in net zoveel dingen verwikkeld raken als je maar wilt. Omdat deze betrokkenheid niet langer een weglopen voor jezelf zal zijn. Nu zal het jouw expressie zijn. Het zal nu de manifestatie zijn van alles wat jouw potentieel is. Alleen zo iemand zal werkelijk mensen kunnen helpen door simpelweg zijn liefde te delen, niet door hen te gebruiken. Of hij nu alleen leeft of in de maatschappij, of hij nu getrouwd is of ongetrouwd, het maakt geen verschil meer uit...

Hij is altijd gelukzalig, vredig, stil,  in vrijheid.

Zijn leven is als een dans, als een lied, een bloem. Wat hij ook doet, hij brengt zijn geur met zich mee.

Deze mens gaat mensen waardigheid geven via zijn liefde. Hij zal niet hun respect vernietigen. En hij zal moeiteloos een bron worden voor hen zodat ze ook hun innerlijke rijkdom zullen vinden.

Wat hij ook maakt, wat hij ook doet, hij verspreidt zijn stilte, zijn vrede, zijn zegeningen, zijn liefde, in al wat mogelijk is.

Maar dit feit wordt je door geen enkele familie, geen enkele maatschappij, door geen enkele universiteit, bijgebracht.

En mensen gaan maar door in ellende te blijven leven. En het wordt iets vanzelfsprekends. Iedereen voelt zich ellendig. Het is dus niet erg als jij je ellendig voelt, je bent geen uitzondering.

Maar je kunt wel een uitzondering zijn! 


Je kunt uit die massa stappen, uit de maatschappij stappen, je eigen weg gaan volgen en niet de kudde blijven volgen. Waar de kudde heen gaat rest niets dan dood, angst, verderf, tekort, liefdeloosheid, haat, moord, lijden en ziekte.

Je hebt alleen nog niet de juiste actie ondernomen.

Stop met braaf achter iedereen aanlopen, stop met de kudde te volgen maar ga eens op onderzoek uit.

Wees eens alleen en stop eens een tijdje met je bezig te houden met de buitenwereld, met het nieuws, met anderen, met oordelen, met in het gareel lopen, met werken en zorgen.. Er is zoveel moois in jou wat op jou ligt te wachten om ontdekt te worden.

Leer eerst om in harmonie te zijn met je alleen zijn..

Besluit dan of je nog wilt trouwen en kinderen krijgen. Kwel jezelf niet onnodig door de liefde bij een ander te zoeken.

De hele wereld doet dit... De hele wereld trouwt, werkt, gaat scheiden, krijgt kinderen, is eenzaam en op zoek...

Wil je net als de hele wereld zijn of wil je jezelf zijn....

Door alleen met jezelf te zijn, in vrede te zijn, in liefde te zijn, zul je open zijn en in vrijheid zijn.

Iedere ziel welke voorbijkomt heb je lief, er is geen behoefte meer aan een papiertje om dit te bevestigen, er is geen behoefte meer om jezelf te kwellen en gevangene te zijn van een relatie in welke vorm dan ook.

Liefde delen en geven aan alles en iedereen... Dat is wat ik doe... In vrijheid, vanuit mijn alleen zijn...

Ik heb niemand nodig, ik mis niemand, ik verlang naar niemand, ik verwacht niets van iemand.... Er zijn geen voorkeuren of afkeren meer, geen oordelen... Hou mij niet bezig met praatjes en discussies, met verhalen over ditjes en datjes... Ik ben gelukkig in mijzelf. Niets kan daar verandering in brengen.

En ik leefde nog lang en gelukkig.. (sprookjes bestaan) ..niet als getrouwde vrouw, niet als moeder, niet als persoon... niet als een iemand...

Ik leef als dat wat ik wekelijk ben.

Bewustzijn, Vrij, in liefde, in Vrede, in Eenheid, in compleetheid en badend in gelukzaligheid.

 

Bewuste zielen, werkelijk bewuste zielen zijn schaars... 


Wanneer we zelf ontwaakt zijn en bewustzijn zijn bekomen dan is het inderdaad heel fijn wanneer er een passende ziel verschijnt... Heb zelf dit geluk mogen ervaren.

Vier jaar geleden verscheen mijn leermeester en tevens partner... Dit is fantastisch en besef dat dit zeldzaam is.. Weet dat alles al bepaald is en wanneer jou een prachtige ziel gegund is in dit leven, dan zal deze op het juiste moment verschijnen.

Niet vanuit behoefte maar vanuit vrijheid en onvoorwaardelijke liefde... in vrede... beiden alleen, maar soms ook heerlijk samen..  In het licht.

Rani Savitri


 

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloads

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2022 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.