Ken jij iemand die hoog sensitief is? Hoe ga je daar mee om? Desiree van Koningsbrugge - Lichtwerkers Nederland

Jij hebt dus een partner, vriend(in) of close familielid waarvan je weet dat deze persoon hoog sensitief is. Lees dan deze uitleg zodat jij je beter kunt verplaatsen in deze persoon.

Ik gebruik graag beeldtaal dus ook in dit geval.

Voor jou als mens zonder HSP is het waarnemen van je buitenwereld zoiets als altijd in huis zijn. Jij neemt dus alles waar achter het raam van je woning, lekker comfortabel. 

 

Dus als het regent dan zie je dit wel en misschien hoor je zachtjes de druppels tegen de ramen maar daar blijft het ook bij. Als je de aanblik van regen onprettig vindt dan doe je gewoon de gordijnen dicht en het is weer lekker knus in je huisje. Voor de zeer gevoelige mens is dit totaal anders.

Hoog sensitieve mensen zijn figuurlijk gezien altijd buiten in de regen. 

Zij zien, horen en voelen de regen letterlijk en worden dus ook nat. Bij zachte regen een beetje en bij een fikse bui echt nat tot op het bot. 

Natuurlijk kan de hoog sensitieve persoon een regenpak aantrekken en een paraplu boven zich houden. Dat helpt zeker maar na verloop van tijd wordt het toch klam en nat in zo’n regenpak. Steeds maar nat en koud worden is heel onaangenaam en kan zelfs leiden tot ziekte verschijnselen. De regen in dit voorbeeld staat voor alle energie die een hooggevoelig persoon tot zich krijgt. De energie van geuren, geluiden, de uitstraling van situaties, mensen en soms zelf voorwerpen. Het is dus een dagelijks regenbui van alles wat wordt waargenomen. 

Hoewel veel sensitieve mensen zich deels beschermen door het dragen van stenen en via meditatie is dit nooit volledig afdoende, net zoals het gebruik van een regenpak onvoldoende is. Wat wel helpt is regelmatig “douchen” in rust. Hiermee bedoel ik dat sensitieve personen meer tijd voor zichzelf nodig hebben om zich terug te trekken, te mediteren of door zich te ontladen en weer op te laden in de natuur.

Als jij vanuit compassie rekening wilt houden met de ander die zeer sensitief is, denk dan aan het volgende; vermijd geuren die chemisch zijn zoals parfum, schoonmaakmiddelen en sterke wasmiddelen maar ook kookluchtjes, geurkaarsen ongewassen kleding, rook en zo meer.

Besef dat de omgeving voor een sensitief persoon goed gelucht, schoon en opgeruimd dient te zijn om rust te kunnen ervaren. Wil je muziek toepassen doe dit dan in overleg.

Als laatste, indien jij ( onbewust ) laag in je energie zit ten gevolgen van negativiteit zal dit voor iemand met HSP zeer voelbaar zijn. Voor hen voelt dit als een zware koude regenbui waarin zij door en door nat worden.

In zo’n geval kan de sensitieve persoon slechts korte tijd in jouw aanwezigheid zijn door de energie die jij uitstraalt. Realiseer je dus dat niet jij maar jouw energie uitstraling de boosdoener is.

Ik sluit af met de positieve kant van hooggevoelig zijn. Alles en iedereen waarvan de energie uitstraling hoog is qua vibratie, wordt intens waargenomen door sensitieve mensen. Deze waarneming verhoogt hun eigen energie en laat het geluksgevoel exceptioneel toenemen.

Voor mij is mijn sensitiviteit een wonderlijk en schitterend gegeven en die regenzijde is minder makkelijk.

Desiree Lichtgids

 

http://www.lichtgids-antwoord-op-vragen.nl/

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.