Genade, de vergeving over wat jij gedaan hebt… waar vind je die? - Ronald Smit

Genade… vergeving, wat een belanden woorden zijn dit en wat zoekt de mensheid om dit te verkrijgen op een bepaald moment van hun aardse leven… er zijn zielen die op een bepaald moment in hun leven eigenlijk stoppen met echt te leven om deze vergeving… de genade te vinden.

 

Maar wat is genade, vergeving nu eigenlijk?

Laat ik het voor het gemak even vergeving gaan noemen dit om het verhaal wat korter te maken.

 

De drang naar vergeving komt op het moment als jij diep in jezelf voelt dat je iets hebt gedaan wat je beter anders zou hebben mogen doen… je hebt bijvoorbeeld iemand gekwetst en of over iemand geroddeld… etc.

Op een bepaald moment maakt dit iets wakker in je… diep in je ziel roept dit iets tot iets wat je nog nooit eerder gevoeld hebt…

Het maakt je onrustig.

 

Je EGO zegt je om er niets aan te doen onder het mom:

“Ik had toch gelijk?

Het is toch zeker niet mijn schuld?

Ik heb toch zeker niets verkeerds gedaan?”

En begint dus te zoeken naar een manier om je maar bezig te houden om er niet meer aan te hoeven te denken. Je gaat zelfs zover, dat je andere liefdevolle zielen begint te ontlopen… omdat het ego je ingeeft dat dit misschien wel aan je te zien is of omdat je niet weet hoe je het goed mag gaan maken of hoe je met bepaalde personen om mag gaan in het vervolg als je hen opnieuw tegenkomt. Daarentegen roept je hart en je gevoel alleen maar om het goed te maken, kortom… je voelt je er rot en onvolledig door. Aan de andere kant ben dus eigenlijk alleen maar druk, druk en druk bezig… om een manier te zoeken om kenbaar te maken dat je er spijt van hebt en om vergeving te vragen om hetgeen er gebeurd is. Dit is dan ook de reden waarom diverse zielen zich zo ongelukkig voel, dat diverse zielen zich verharden in het leven en zelfs dat sommige zielen ongenietbaar worden en alles en iedereen van zich afstoten.

Maar lieve vrienden, de genezing begint bij jezelf !

Vergeving is niet iets dat je van anderen kunt krijgen. Je kan het altijd vragen aan hen die jij kwaad hebt gedaan, maar het voorval zal je nooit met rust laten. Als het buiten jezelf gezocht moet worden, heeft ze namelijk geen enkele waarde. Je hoeft namelijk alleen maar te weten dat ze in jou aanwezig is, en door diepe ervaring van hetgeen er mocht gebeuren kan je vergeving vragen aan jezelf… Ja, je hoort het goed, je leest het goed… aan JEZELF.

 

Vanuit een universeel oogpunt hebt jij namelijk gekozen voor dit leven, dit leven met daarin de ervaringen… de lessen die jij in dit leven wilt tegenkomen en die jij wilt ervaren. Door de vergeving aan jezelf te geven voor deze ervaring, deze les… haal je de energie uit die betreffende ervaring… die les, waardoor je iemand anders weer onder ogen mag gaan komen. Jouw EGO probeert jou altijd onder controle te houden en zal je dus altijd de middelen aanreiken waardoor je in dit geval onzeker mag worden… het zal je laten weten dat de vergeving onmogelijk is, dat je ruzie gaat krijgen… etc.

 

Door de observatie van het voorval, totaal zonder er een oordeel aan te verbinden zal je mogen gaan merken dat deze ervaring ergens in jouw fysieke lichaam een uitwerking heeft, dit kan een pijnpunt zijn… maar ook een plek waar je onrust mag ervaren.

Het is deze plek in jouw fysieke lichaam waar de les zich ophoudt, wat deze les precies is… is onbelangrijk, het is een les op universeel gebied… een gebied wat vaak het verstand ver te boven gaat.

 

Zodra je deze plek hebt mogen behandelen met jouw pure energie… met de universele en helende energie, dan is het tijd om je het zelf te gaan vergeven… vraag deze vergeving vanuit de puurheid van je eigen hart aan jezelf en daarna aan de personen die ermee te maken hebben. Op die manier haal je de energie uit een voorval en kan je vol vertrouwen de personen te gemoed treden.

 

Deze manier is ook bruikbaar als men jou iets aan zou doen of aangedaan hebben, hoe erg ook de ervaring is… met de universele liefde is het te healen en de lessen eruit op te tekenen in jouw zielenleer.

 

Met deze woorden wens ik iedereen een geweldige en liefdevolle dag toe, een dag die zich mag ontplooien vanuit het liefdevolle hart van iedereen.

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde, 

 

 

Ronald Smit
http://bronvanonvoorwaardelijkeliefde.simplesite.com

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.