Laten we ons levensgeluk bepalen door geld? - Leonoor Netten - Lichtwerkers Nederland

Dit blogje gaat over scheppen, creëren. Het gaat over compassie en eerlijkheid. Het gaat ook over  oude overtuigingen die in deze tijd van de nieuwe energie gewoon niet meer voor ons werken. Het gaat over GELD.

En het kan even best confronterend zijn.

Het begrip geld heeft een enorme lading, dat weten we allemaal. We hebben er ook allemaal een mening over en die mening kan positief zijn, of negatief. Positief is dat geld veel dingen in het leven gemakkelijker maakt.

Vanuit de oude energie bezien de meeste mensen geld als negatief, want er is bijna altijd een tekort en het is een onderwerp waar velen zich zorgen over maken. We verdelen zelfs vaak de mensheid in WIJ, degenen die problemen met geld hebben en ZIJ, degenen die blijkbaar alle rijkdom bezitten en daar komt dan ook vaak een portie jaloezie aan te pas. Onze mind is namelijk uitermate creatief in het in stand houden van tekorten en al helemaal als het over geld gaat. Geld kan vrijheid geven om te doen wat je wilt, om te kopen wat je nodig hebt.

Maar eigenlijk zijn beide gedachten over geld totaal ontkrachtend, omdat zowel positief als negatief over slachtofferschap gaan. Beide overtuigingen komen namelijk vanuit de beperkte visie van onze mind, omdat de mind het thema geld koppelt aan slagen of falen, aan succesvol zijn, of in armoede leven.

We laten  ons levensgeluk en gevoel van vrijheid dus bepalen door geld en zeg eens eerlijk, hoe vaak heb je iets niet gedaan omdat je het geld er niet voor had ? Die vraag is niet bedoeld om jezelf te bekritiseren of te veroordelen, maar puur om eens even te voelen hoe jij over geld denkt, gewoon om het plaatje helder te krijgen.

We creëren al vele eeuwen lang alleen maar vanuit onze mind die ons vertelde dat we alleen maar iets konden doen of aanschaffen als er geld voor was en dus gebeurde er niks, of te weinig en voelden we ons slachtoffer.

En onze visie op geld is eigenlijk een excuus om ons slachtoffer te blijven voelen. Klinkt niet leuk he en confronterend, maar het is wat het is.

Kortom….we leven in beperkingen.

Maar als je weet dat we juist nu, in deze tijd waarin we meer en meer in de nieuwe energie kunnen stappen, tevens uit onze oude beperkingen kunnen stappen en kunnen gaan creëren met onze Ziel.

Want onze Ziel kent geen beperkingen en zet geld niet op de eerste plaats zoals onze mind dat doet, maar creëert vanuit wijsheid en bewustzijn.

De eerste stap die je zou kunnen zetten in het creëren vanuit jouw Ziel, is jezelf gaan toestaan dat jij Ziel BENT en onderdeel bent van “het grote geheel” en dat dat geld er al lang voor jou is.

Jouw Ziel is geen losstaande component die ergens ver boven jou zweeft en waarvoor je heel veel moeite moet doen om daar contact mee te krijgen. Jouw Ziel is een oneindig bewustzijn en door middel van een BEWUSTE ademhaling, diep naar je buik geef je Ziel de kans om te “belichamen” en in al jouw cellen door te dringen. En door die bewuste ademhaling ga je uit jouw hoofd en krijgt jouw mind minder de kans om je weer van alles in te fluisteren waar je niks aan hebt.

Op die manier kan je dus alles naar je toehalen waar jij behoefte aan hebt, als je de controle van de mind los kunt laten en op een speelse manier met jouw Ziel gaat scheppen. Maak maar een mooi plaatje van dát wat jij wilt gaan realiseren, maak het groots en verbeeld je hoe het zou zijn als het naar je toe zou komen. En reken maar dat die mind gaat proberen om het allemaal te willen snappen en onder controle te houden, want dat is ie nou eenmaal gewend en dat heb je al heel lang toegestaan. Kwestie van stug vol blijven houden dus.

Als je volmondig JA zegt tegen het bewustzijn van jouw Ziel gaat er van alles gebeuren, reken maar. Want als je vanuit jouw Ziel gaat creëren ben je ook in staat om dát te ontvangen wat je graag wilt, gewoon omdat je dan weet dat het er gewoon voor jou is, zonder beperkingen, zonder mind die zich afvraagt of je dat allemaal nou écht wel nodig hebt en dat je er geen geld voor hebt.

En twijfelen over het feit of jij dat allemaal wel kunt gaat je ook niet helpen, want dan speelt de mind weer de baas en dat wilde je niet meer, toch ?! Want als je gaat twijfelen gebeurt er helemaal niks en dan kan jouw mind weer zeggen “zie je wel”  Op die manier zet je jezelf als schepper weer in de hoek en krijgt Ziel geen kans meer om samen met jou iets neer te zetten.

Heb er vertrouwen in dat het gewoon naar je toekomt al weet je op dat moment nog niet in welke vorm, op welke manier en wanneer. Maar dat maakt niet uit, je hebt iets uitgezet en laat het dan los, want je weet dat het komt.

Adem in……adem uit……en ben vrij.

 

© Leonoor
www.leonoornetten.com