Ongewoon jezelf worden - Mieke Vulink - Lichtwerkers Nederland

We zitten in ongewoon vaarwater. Waar we vroeger meenden nog iets in de hand te kunnen houden door ons aarde leven zo goed mogelijk te regelen, worden we nu constant uitgedaagd om vooral NIETS meer in de hand te willen houden. Althans niet op de manier zoals we dat gewend waren.

Wanneer we dat wel doen, blijven we binnen de oude matrix van dualiteit beperkingen creëren. Maar de Lichtwereld werkt er samen met ons hogere Zelf juist aan om ons zo goed mogelijk uit die oude matrix te loodsen. Hoe? 

Door ons steeds opnieuw spiegels voor te houden waar ons oude vertrouwde, persoonlijke zelf de touwtjes maar niet uit handen wil geven en ons onnodig in het oude lijden gevangen houdt.

Vrijheid blijheid ?

De ziel is er voor gemaakt om 'vrijheid blijheid' te leven! Maar dat valt voor ons ego maar zo niet één twee drie te vatten... Miljoenen jaren hebben we op aarde gefunctioneerd binnen allerlei wetten van dualiteit en polariteit, armoe en beperkingen, verplichtingen en belangen, eisen en oordelen. Hoe strenger en liefdelozer de wetten, hoe strakker en verkrampter ons ego zich daarbinnen staande heeft willen houden.

Logisch dus, dat het ego in deze tijd aan alle kanten opspeelt en, zo gauw het merkt dat er een nog een grotere autoriteit is met meer Liefde en Wijsheid, in oude angstvelden terecht komt. Want het kan zo langzamerhand niet meer voorzien, noch overzien, waar deze tijden van immense veranderingen ons naar toe zullen leiden. Wie zegt dat het naar verbetering zal leiden? 

Het ego is gewend om te anticiperen en vooraf de beste route te bedenken. Maar het begint er steeds meer op te lijken dat iets of iemand steeds vaker roet in het eten gooit, waardoor de dag toch net weer anders loopt dan hoe het ego het bedacht had. En hoe de toekomst eruit gaat zien... misschien wel de grootste opdracht voor het ego, om er vertrouwen in te houden dat de toekomst zich vanuit een veel liefdevoller scenario zal ontvouwen dan het ego kan bedenken.

Losbreken uit fake

Ons oude zelf heeft de oude wetten helemaal geïnternaliseerd, en het zal blijven denken, voelen en handelen vanuit al die beperkingen. Ons zelfbeeld en onze waarneming van 'de realiteit' zijn geïnfuseerd met beperkingen en bewustzijnsvernauwingen. Het zelfbeeld begint aan alle kanten uit zijn voegen te barsten, omdat het veel te klein, te bescheiden, te oppervlakkig en te duaal is. De realiteit die het ego meent te kennen blijkt steeds vaker nep, schone schijn en een krampachtig overlevende buitenkant te zijn.

Degenen die vanuit autoriteit hun plek binnen duale velden hadden opgeëist als zijnde betrouwbare leiders, wegwijzers, de mensen dienende en/of afgezanten van God, blijken vaak juist helemaal niet van die dienstbare lieverdjes of betrouwbare personen te zijn. Wat blijft er voor het ego dan nog over? Precies, de hand in eigen boezem te steken en de blik naar binnen te keren. Alleen daar kunnen de oude, onjuiste zelfbeelden gevonden en bevrijd gaan worden. Alleen daar is ware, heilige en dienstbare autoriteit te vinden.

Wakker schudden

Binnen in jezelf beland je in het proces van 'gewoon jezelf zijn'. Maar ja, leuk gezegd, 'wees maar gewoon jezelf hoor', maar gaandeweg blijkt toch dat we geen idee hebben van hoe ongewoon ons ware zelf is, en hoe ongewoon de weg daar naar toe is. Om onszelf echt vrij te maken van al die benauwende regeltjes en gedachtepatronen die binnen de oude matrix bestaan, zullen alle oude zelf-delen die nog niet in de gaten hebben dat ze zichzelf nog steeds door de beperkingen en onwaarheden uit de oude matrix laten leven, worden opgeschud, open-gebroken, los-gewrikt en schoon-gespoeld. Waar het ego zich helemaal vereenzelvigd heeft met al die veel te kleine zelfbeelden, zal het hogere Zelf alles in gaan zetten om het ego wakker te schudden.

Het wakker schudden kan soms flinke proporties aannemen en hardhandig overkomen. De Lichtwereld begint eerst in je oor te fluisteren en kleine grassprietjes naar beneden te gooien. Als dat geen reactie oplevert, gaan ze met kiezelsteentjes gooien en zetten ze dierbaren in die je triggeren om je wakker te maken. Heeft het ego dat nog niet in de gaten, dan kun je vallende bakstenen op je weg verwachten. Alles wordt tevoorschijn gehaald om onze aandacht erbij te halen waar wij onszelf nog in het oude verliezen en blijven slaapwandelen in de oude matrix.

Gewone, ongelukkige jij

De oude, duale versie van jezelf betekent: lijden onder de vermeende onvolmaaktheid van jezelf en van de wereld om je heen, zoals die door mensen die hun Goddelijkheid vergeten zijn gecreëerd is. Het betekent: niet krijgen wat je eigenlijk wilt hebben. Niet mooi en niet aantrekkelijk genoeg zijn. Niet lukken van wat je diep in je zelf als hartenwensen draagt. Niet de liefde vinden die kan voldoen aan de romantische beelden die je onbewust krampachtig blijft vasthouden om de realiteit te kunnen ontvluchten. Niet eerst de liefde aan jezelf geven maar vanuit gemis buiten jezelf zoeken, tot wanhoop toe omdat het weer een herhaling van jezelf in de steek laten blijkt te zijn.

Niet durven achterlaten wat je ongelukkig houdt, omdat je niet vertrouwt op dat er betere versies voorhanden zijn. Niet de gezondheid en de levensenergie kunnen behouden, omdat die weglekt naar anderen die leeg en hongerig naar bevrediging en vervulling buiten zichzelf zoeken. Niet genoeg aardse middelen hebben om een zorgeloos leven met overvloed te kunnen leiden. En altijd maar een stem die baalt omdat het anders gaat dan hoe het ego het zou willen hebben.

Je ongewone ware zelf

Het nieuwe, je waarachtige Zelf zijn betekent: het prachtige geestelijke wezen dat volledig één is met de Goddelijke levensstroom ontdekken en erkennen. Het betekent: Vertrouwen in dat alles van minuut tot minuut klopt, dat niets toeval is maar alles je toe-valt met een bedoeling. Beseffen dat je een Heilige Inwijdingsweg bewandelt, die binnen je alledaagse handelingen uitdagingen in je leven zal brengen. Hoe vaker je uitdagingen naar je toe krijgt, des te dieper er een weten zich in jou verankert dat de uitdagingen er niet zijn om jou ongelukkig te maken, maar juist om je dichter naar jouw ware Zelf toe te leiden.

Het betekent: Vol liefde en geduld de handen van je oude zelf vastpakken, als je merkt dat het jou weer in oude overtuigingen en onwaarheden trekt waardoor je weer dat lagere octaaf inzakt waar je nu juist zo zorgvuldig aan het uitklimmen was. Het betekent ook overgave aan een hogere stroom van Wijsheid en Liefde, die je de regie laat hebben over wat zich in jouw leven wil voltrekken. Als daarbij eerst de angst- en pijnvelden uit je gewonde persoonlijkheid opspelen, weet je dat je 'goed zit,' omdat het precies deze blokkades betreft waar je hogere Zelf je naar toe wilde brengen. Je leert steeds vrijer van alle collectieve, emotionele velden te blijven, waardoor je helder kunt zien welke oude energie en beelden er getransformeerd kunnen worden.

Ongewoon (?) groots

Dat dit geen peanuts zijn weet iedereen die die artikel leest. Dat het hogeschoolwerk is dat dagelijks om moed, geduld, zachtheid en toewijding vraagt ook. Kijk eens terug naar hoe jij een paar jaar geleden was, dacht en handelde. Zie je het verschil al? Zie je wat je achtergelaten hebt, welke persoonlijke offers je hebt gebracht om zo veel meer jezelf te kunnen zijn?

Eenmaal in de stroom zul je de versnellingen gaan opmerken. We gaan momenteel zó hard, zó diep en zó hoog, dat het oude steeds meer afbrokkelt waar we bijstaan. En dat moet ook, want we gaan niet opnieuw een Goddelijk huis op oude fundamenten bouwen. 

Deze keer zal alles eerst volledig opgeschoond worden in onszelf en om ons heen. Het wil teruggebracht worden naar een onbevlekte en onbezoedelde staat. En dan gaan we scheppen, hand in hand met de Bron en met elkaar, vanuit vrijheid en vreugde, omdat we onszelf en elkaar eindelijk kunnen toestaan om volledig 'gewoon' ons ware Zelf te Zijn. Dan zullen we, na miljoenen jaren, opnieuw pure Goddelijkheid weerspiegeld zien in elkaar en in alles wat we op aarde gaan brengen. 

Namasté 

Mieke Vulink
www.miekevulink.nl

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.