Handel je vanuit het hart of het ego? - Ellen Shélena - Lichtwerkers Nederland

Het stuk hieronder las ik en wilde ik even delen, omdat het ego ons meer beïnvloed dan we soms weten...

De bewustwording van onze ego’s

De ego's van elk van ons zijn de schuldigen voor het grootste deel van onze ellende, want ze zorgen ervoor dat we afwijken van onze echte weg, van ons echte leven...

Misschien begrijpen we allemaal wat een ego is, maar zijn de meeste van ons zich niet bewust van wat ze werkelijk zijn.

Elke negatieve actie of reactie op een bepaalde situatie waar we aangevallen voelen is een ego, aangezien we op ongunstige omstandigheden alleen overeenkomstig met het dictaat van ons hart zouden moeten antwoorden, dat altijd positief zal zijn.

De ego's van elk van ons zijn de schuldigen voor het grootste deel van onze ellende, want ze zorgen ervoor dat we afwijken van onze echte weg, van ons echte leven.

De trots, de verwaandheid, de jaloezie, de luiheid, de gierigheid, enz. zijn slechts enkele van deze ego's die de meeste van ons zo diepgeworteld hebben dat ze ons juist laten ageren op een egoïstische manier tegen alles wat ons omringt.

Hier is nog veel meer over te vertellen... Kijk maar is naar je eigen handelingen of woorden, komen ze uit het ego of uit het hart? Als je het verschil gaat merken, zal je merken dat het je veel meer geeft om het vanuit je hart te laten komen en je er veel meer voor terug krijgt. Want wat is nou fijn aan het gevoel jaloezie of aan een ego dat in de belangstelling wil staan ten koste van een ander en voelt gierigheid nou werkelijk zo fijn... of liegen is dat nou werkelijk een prettig gevoel voor jezelf, je stem die hees wordt of stil valt, of het niet uit je woorden komen als je liegt laat al zien dat het helemaal niet zo prettig is. En het voelt ook nog is negatief van binnen, het kan maken dat je bij jezelf weg raakt. Dus wat geef je jezelf nou werkelijk als je ego volgt! 

Het ego kan heel sterk zijn, maar het hart is sterker! 

Ellen Shélena

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.