De nieuwe tijd als een nieuwe wind - Luc van Ewijk - Lichtwerkers Nederland

Wat is het leven en waar draait het nou eigenlijk om? Leven we ons leven wel? Of doen we maar wat om erbij te horen?

Draait het leven om geld verdienen? En om genoeg te eten te hebben?Zodat je kunt overleven? Maar dat is niet raar?
We leven in de 21ste eeuw en toch zijn die basis principes nog heel reëel.

We leren om werkers te worden. Niet om onszelf te ontwikkelen. We worden vol gegooid met toetsen. En allerlei lesstof die we moeten leren als kind en puber.

 

Maar zitten ze daar wel op te wachten? Zijn ze ongemotiveerd? Dan zullen ze wel lui zijn. We zullen ze ''een schop onder de kont geven.'' Dat zal ze wel motiveren.

Maar ze zijn niet meer te motiveren. Waarom laten we kinderen niet leren wat ze willen. Omdat het anders is wordt het niet meteen een chaos. Kinderen hebben alleen wat begeleiding nodig. Want ze weten nog niet zo goed hun eigen grenzen. En horen ook nog hun eigen zelf en lichaam te ontdekken.

Laten we dit het nieuwe leren noemen. Niet leren om in de banenmolen te passen, maar om ons als mensheid echt te gaan ontwikkelen. Want dat is weleens tijd. Zo kunnen we onze huidige problemen overwinnen. En er nog een hele leuke planeet van maken.

We zijn als mensen productiever als we onze dromen kunnen najagen. Omdat ons leven dan echt zin heeft. Mensen horen zich nuttig te voelen. Daarom kunnen we beter zinloos werk afschaffen. Geef mensen een basisinkomen. Niet omdat ze dan op de bank kunnen zitten, maar omdat ze dan de mogelijkheid hebben om hun talenten te ontwikkelen. Omdat ze zeeën van tijd hebben. Genoeg om mee te ontdekken.

Het leven is geen plicht. Het mag. We horen tijd nodig te hebben om te niksen. Want met dat niksen komen we bij onszelf. Dan weten we tenminste wie we zijn. En waar we heen willen.

De nieuwe wind gaat niet waaien vanuit de politiek en ook niet vanuit de grotere bedrijven. Die oproep komt van de mensen zelf. De roep om vrijheid en meer authentiek worden. Dat is het kenmerk van deze tijd. De mensheid die volwassen is. Hoeft ook niet meer aan het lijntje gehouden te worden. Want we bepalen zelf wel wat goed is. En wat we aannemen voor waarheid.

Het gaat er niet om dat je ''de waarheid'' kunt bewijzen. Maar dat het goed voelt. Want dan is het goed voor je. Dat is een veel makkelijker manier om achter jouw waarheid te komen.

We kunnen wel wachten als mensheid. Maar daarmee missen we onze eigen boot. Naar ons eigen geluk. Wat wel degelijk maakbaar is.

Het onbekende is dan wel eng. Het is het enige wat we nog kunnen veranderen. Want het verleden is al geweest.

Verandering gaat dan wel een voor een. Maar als niemand begint. Worden er ook geen zaadjes geplant voor het nieuwe begin.

Luc van Ewijk
www.mindstroom.nl


Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland