Edelstenen reinigen en opladen en programmeren - Paul Wezenbeek - Lichtwerkers Nederland

Veel mensen hebben edelstenen en mineralen in huis of dragen sieraden waarin deze zijn verwerkt. Ook wordt de term kristallen en half edelstenen vaak gebruikt. Eigenlijk worden al deze termen door elkaar heen gebruikt. Vaak is de enige reden van aanschaf dat mensen deze mooi vinden. Daar is niets mis mee. Alleen alle stenen hebben hun eigen werking en daar kun je mooi gebruik van maken. Alleen dan moet je er wel wat voor doen. Je zult ze moeten gaan reinigen, opladen en eventueel programmeren. Dit is eigenlijk heel leuk en je gaat merken dat jouw kristallen tot leven gaan komen…

Edelstenen en mineralen zijn oud

Edelstenen en mineralen worden gevonden op en onder het aardoppervlak. Recht onder onze voeten dus. Door geologische invloeden zoals vulkaan uitbarstingen zijn de stenen heel langzaam gegroeid in de aarde. Edelstenen en mineralen zijn dus in de regel heel oud, heel langzaam gegroeid en je hebt vele prachtige soorten die vaak worden gebruikt en bewerkt als siervoorwerp. Ook worden ze sinds oudsher verwerkt in sieraden of gebruikt als amulet of talisman.

Over heel de wereld en sinds oudsher worden edelstenen gebruikt om de drager te helpen. Er zijn stenen voor bescherming, vruchtbaarheid, om liefde aan te trekken, om gezond te zijn, de lijst is eindeloos. Aura fotografie heeft inmiddels aangetoond dat ook stenen een bepaalde uitstraling hebben, net zoals mensen, dieren en planten. Stenen leven dus ook.

Heling met edelstenen en mineralen

Vele eeuwen worden edelstenen en mineralen voor heling gebruikt. Vooral bij oude beschavingen en natuurvolken was het heel normaal om met stenen te helen. Edelstenen zijn zuivere ontvangers van energie. Door hun unieke vorm, structuur en samenstelling kunnen zij de energie omvormen en doorgeven, herkenbaar voor ons lichaam en onze geest.

De energiebanen en energetische doorgifte worden hersteld. Heling en een nieuwe balans zijn het effect. Vanuit deze heling of balans pakt ons lichaam het zelf genezingsproces weer op.

Een edelsteen die iemand bij zich draagt, zal altijd een bepaalde werking hebben – of je dat nu wilt of niet, of je het gelooft of niet. Veel mensen dragen een amulet of ander dingetje omdat het geluk, voorspoed of een goede gezondheid brengt.

Edelstenen en mineralen reinigen

Edelstenen nemen negatieve energie uit hun omgeving op. De mate waarin dit gebeurt verschilt per steen. Er zijn verschillende methodes om stenen te reinigen. Welke methode het meest geschikt is, verschilt ook weer per steen. Hieronder volgt een overzicht van de meest gebruikte reinigingsmethoden. Voor al deze methoden is het belangrijk om de intentie mee te geven dat je de steen grondig wil reinigen en ontdoen van alle opgenomen negatieve lading.

 Koud/lauw stromend water

De eerste methode om een steen te reinigen is door hem minimaal vijf minuten onder koud/lauw stromend water te houden. Houdt daarbij de intentie voor ogen dat al het negativisme wordt afgewassen, zeg dit bv hardop erbij. Dit kan gewoon onder de kraan maar natuurlijk ook in een beekje of in de branding. Het is belangrijk dat het water niet warm is want hierdoor kunnen er scheurtjes en barstjes in de steen ontstaan. Pas wel op met broze stenen. Deze kunnen afbrokkelen. Als je twijfelt vraag het dan aan iemand die er meer verstand van heeft.

 Aarde

Ook door een steen in de aarde te stoppen kan hij zijn negatieve lading kwijt raken. Dit is een hele zacht werkende methode die eigenlijk voor alle stenen veilig gebruikt kan worden. Stop de steen minstens 24 uur in de grond. Hoe langer je steen in de aarde laat zitten, hoe grondiger de reiniging. Vertel je intentie van het reinigen voor dat je het kristal in de grond stopt.

 Salie of wierook

Door salie of wierook te branden en de steen door de rook hiervan te halen met heel sterk de intentie om de steen te reinigen, kan de steen ook gereinigd worden. Spreek je intentie uit tijdens deze reiniging.

Edelstenen en mineralen opladen

Edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven aan hun omgeving of aan hun drager. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking. Door een steen op te laden kan (de intensiteit van) de werking worden vergroot of versterkt. Hieronder volgen de meest gebruikte methodes om edelstenen op te laden.

 Maanlicht

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk de volle maan.

 Zonlicht

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden. De licht is echter veel intensiever en lang niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen hun kleur verliezen onder invloed van (fel) zonlicht. Probeer het licht rond de middag, wanneer het zonlicht op haar felst is, te vermijden. Het licht tijdens zonsopgang of -ondergang is een stuk zachter. Leg vooral bij gekleurde stenen een theedoek over de steen. Zo zal deze niet verkleuren.

 Bergkristal

Tenslotte kan een steen op een hele zachte en veilige manier worden opgeladen door hem op een bergkristal cluster of in een schelp of bakje met bergkristal steentjes te leggen. Laat de steen minimaal 24 uur liggen. Let op dat je de bergkristal zelf regelmatig reinigt (bergkristal kan heel goed onder stromend water gehouden worden).

Edelstenen en mineralen programmeren

Kristallen kunnen worden gewijd aan het doel waarvoor je ze wilt gebruiken. Als je een nieuw kristal hebt, reinig het dan eerst en wijd het daarna in, dat focust de energie. Houdt het kristal in je handen en verbeeld je dat het door licht wordt omhuld. Zeg hardop: Ik wijd dit kristal aan het allerhoogste goed. Moge het worden gebruikt in licht en liefde.

Daarna ga je het programmeren. Houdt het kristal vast en stel je open voor innerlijke leiding. Denk aan het doel waarvoor je het wilt gebruiken en wees specifiek. Als je genezing zoekt, vertel dan precies voor welke aandoening en wat je wilt dat er gebeurt. Heb je dat eenmaal gedaan stem dan af op het kristal. Let erop dat je het juiste kristal voor het juiste doel gebruikt. Als je volledig bent afgestemd, zeg dan hardop: `ik programmeer dit kristal voor…..`.

Leg het kristal dan op een plaats waar je het vaak zult zien of draag het bij je. Het kan nuttig zijn het twee of drie keer of vaker per dag vast te houden. Misschien dien je de programmering een paar keer te herhalen. Als dat zo voelt doe het dan…

Vooral als je gaat programmeren met stenen moet je er wel wat meer over weten. Elke steen heeft zijn specifieke eigenschappen. Programmeer dus de juiste steen voor het juiste doel….Een aanrader is het boek van Judy Hall `de Kristallen gids`. Een voordelig boek dat je kunt bestellen op internet en voor mij is het de bijbel onder deze boeken.

Edelstenen reinigen en opladen. Ben je bekend met 5D energie? Dan hier nog een extra tip. Je kunt tijdens het programmeren uitspreken dat de steen alleen 5D energie en hoger opneemt en afgeeft aan de omgeving. Aangezien vrijwel iedereen zijn energieveld aan het zuiveren is en er zoveel loskomt is dit extra.

Iemand een steen schenken

Het is leuk om iemand een sieraad of steen cadeau te doen. Als je er niet zoveel vanaf weet is het onderstaande schema handig. Hierin staan de stenen die passen bij een bepaald sterrenbeeld. Dan weet je zeker dat een bepaalde steen resoneert met een bepaald persoon.  Als je voor jezelf een steen wilt aanschaffen, maar geen idee hebt wat voor kristal je wilt, maar het gewon mooi vind om er een te dragen, is je geboortedatum een goed uitgangspunt. Zo kun je een steen kiezen die met jouw sterrenbeeld resoneert…

Edelstenen per sterrenbeeld

Ram (21 maart tot en met 20 april):

Carneool, Diamant, Granaat, Heliotroop, Hematiet, Robijn, Rode jaspis, Amethist

Stier (21 april tot en met 20 mei):

Aventurijn, Smaragd, Malachiet, Mosagaat, Rozenkwarts, Azuriet

Tweelingen (21 mei tot en met 20 juni):

Agaat, Aquamarijn, Citrien, Topaas, Tijgeroog, Rutielkwarts, Calciet

Kreeft (21 juni tot en met 22 juli):

Carneool, Chalcedoon, Maansteen, Vuuragaat, Smaragd, Rhodoniet

Leeuw (23 juli tot en met 22 augustus):

Barnsteen, Bergkristal, Carneool, Citrien, Diamant, Granaat, Robijn, Tijgeroog, Topaas

Maagd (23 augustus tot en met 22 september):

Carneool, Jaspis, Lapis lazuli, Peridot, Sodaliet, Rutielkwarts

Weegschaal (23 september tot en met 22 oktober):

Aquamarijn, Jade, Rozenkwarts, Aventurien, Toermalijn, Maansteen, Bloedsteen

Schorpioen (23 oktober tot en met 22 november):

Agaat, Granaat, Malachiet, Obsidiaan, Opaal, Robijn, Rode jaspis, Toermalijn

Boogschutter (23 november tot en met 21 december):

Chalcedoon, Lapis lazuli, Opaal, Saffier, Turkoois, Rookkwarts, Robijn, Malachiet

Steenbok (22 december tot en met 20 januari):

Bergkristal, Rookkwarts, Obsidiaan, Zwarte toermalijn, Onyx, Malachiet, Turkoois

Waterman (21 januari tot en met 20 februari):

Aquamarijn, Chrysocolla, Groene fluoriet, Turkoois, Amethist, Obsidiaan

Vissen (21 februari tot en met 20 maart):

Amethist, Aquamarijn, Fluoriet, Turkoois, Maansteen

Lees hier het artikel: Je kunt nog meer doen met edelstenen

Paul Wezenbeek
www.spiri-apps.com
Auteur van het boek: Spirituele groei in 10 minuten per dag

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.