De energie van mei - Fran Tielemans - Lichtwerkers Nederland

Mei nodigt je uit om alles te laten bezinken wat je in de kolkende maalstroom van de eerste 4 maanden van dit jaar hebt beleefd. Het is tijd  om rustig terug te kijken en te ontdekken wat er in jou is veranderd. Dit is een maand om alles innerlijk op een rijtje te zetten, om te kijken wat je hebt geleerd en ervaren, en hoe je daarmee de komende maanden verder kan.

Het kan zijn dat je het gevoel zal hebben afgeremd te worden, wanneer je te actief aan het plannen gaat, of wanneer je te druk aan de slag bent. Het hogere doel van deze maand is immers spirituele groei en bewustwording, en dat lukt gewoon niet wanneer je leven volgepakt zit met allerlei activiteiten in de buitenwereld.

 

De retrograde van Pluto en Saturnus doen je stilstaan bij je grote transformatiethema’s, en in mei zal je daarrond alle informatie kunnen ophalen via je Hoger Zelf. Vaak zijn het de grote thema’s van de voorbije jaren, die stilaan hun afwerking naderen nu 2020 in zicht komt. Je hebt al heel wat kunnen leren daarrond, en hebt je denken en je emotioneel veld al een heel stuk lichter gemaakt. Maar het zijn nu de taaiste reststukken die overblijven, en die heel wat focus en engagement en een goed management van je energieveld vragen om ze tot oplossing te brengen.

 

Deze maand is er heel wat te doen in en rond relaties. Je hebt een zodanig sterke upgrade gehad afgelopen tijd, dat je veel duidelijker ziet waar je staat in al je relaties. Je ziet duidelijk waar de verbinding sterk is, - vanuit het Hart én Hoger Zelf-, en die relaties zullen dan de komende maanden en jaren steeds meer aanwezig zijn in je leven. Dit zijn de verbindingen van jouw Nieuwe Tijd, die je hier en nu aan het bouwen bent, en die een bron van grote vreugde, steun en liefde zijn.

 

Maar je zal steeds duidelijker voelen waar die verbinding, die er ooit was, gewoon aan het afbrokkelen is, en de energie voelbaar weglekt. En daar is niets mis mee. Dit is de Aquarius-tijd: alles vloeit en stroomt, en situaties of mensen proberen vast te houden, terwijl je vanuit je hoogste bewustzijn weet en voelt dat ze wegdrijven uit jouw leven, en klaar zijn om hun eigen paden te kiezen en te gaan – dat zal steeds meer frustratie creëren. Daar komt ook verdriet bij kijken, want vele ‘afwerkingen’ zijn de finale van vele levens lang, en dat kan het loslaten ook bemoeilijken.

 

Mei 2018 is net 50 jaar na mei 1968, toen de Flower Power en Love and Peace (door de grote Licht-instroom in de ‘60’s) leidden tot snelle bewustwording en mensen overal beseften dat het echt tijd was voor verandering. Het ging vooral om een groter zelf-bewustzijn, op politiek en sociaal vlak, en Cheiron in Ram spoorde iedereen aan om oude pijnpunten aan te pakken.

 

In mei 2018 staat Cheiron opnieuw in Ram, en is diezelfde beweging zichtbaar, met het verschil dat mensen zoveel bewuster zijn dan toen, dat er een veel groter draagvlak bestaat voor vernieuwing, en dat al het Licht, dat de voorbije decennia is binnengestroomd, door het harde dagelijkse werk van zovele Lichtwerkers is geïntegreerd en geaard. En dat maakt dat de vernieuwing die zich nu aan het doorzetten is, een goed gefundeerde vernieuwing is, en blijvend, ook al gaat ze niet zo snel als je zou willen - zowel in ons eigen kleine leventje, als in de hele maatschappij.

 

Het begin van mei staat nog onder invloed van de krachtige Volle Maan in Schorpioen van 30 april, die aanzet tot loslaten van al wat je ziet dat klaar is om los te laten. Maar het begin van mei staat ook onder invloed van de Wesak, het feest van verlichting, waarop de energie van de Boeddha dichter in het aardeveld aanwezig is. Neem je dus de komende dagen en weken de nodige tijd voor je Zelf, voor schoonmaak van je energieveld, dan stromen alle inzichten die jij nodig hebt veel vlotter naar binnen, zodat je duidelijker ziet waar je weg heen gaat, en wat je focus mag krijgen de rest van dit jaar.

 

Allerlei planeetstanden helpen je deze maand om los te breken uit oude stagnatie, uit oude vastgeroeste ideeën en beperkende structuren. Het is vaak gewoon maar mindful zijn op je eigen denken, en het engagement voelen in je hart om dat denken te veranderen. Transformatie kan zeer snel gaan, als je het écht wil, en heel traag, wanneer je ego in de weg staat, en je weigert open te staan voor andere visies, andere mogelijkheden, of goede raad vanuit je eigen Hoger Zelf of van anderen om je heen.

 

De tweede helft van mei wordt in gang geblazen door de Nieuwe Maan in Stier, en  de verandering van Uranus naar Stier, waar hij tot 2026 gaat staan. Er wordt dus stilaan meer en meer gezocht naar manieren om stabiliteit te verwerven, verandering blijvend te maken, om een en ander in de voor jou juiste vorm te gieten, en om praktische dingen die deel uitmaken van jouw verandering te gaan aanpakken. Er zal ook merkbaar meer tendens zijn naar het voelen en verspreiden van hoop en samenwerking, maar weet dat je dat vooral zal voelen wanneer je jouw veld hebt opgeruimd, dingen op een rijtje hebt gekregen, en daardoor helderheid in jezelf hebt gecreëerd.

 

In elk geval kan de maand beginnen met de wens het de komende tijd wat lichter, makkelijker vrijer, luchtiger, vreugdevoller en liefdevoller te maken in en rond jezelf, je helpen om dit dan ook te realiseren. En deze intentie regelmatig herhalen zal je altijd een stukje verder op deze weg zetten, ook al gaat het soms met horten en stoten. Heb dan ook geduld met jezelf, en weet dat je jouw Hemel op Aarde creëert, wanneer je je denken Licht houdt, en vooral: wanneer je gelooft in je Zelf.

 

 

Keep the Faith

 

 

 

Fran Tielemans
http://www.maitreya.be

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.