Zwangerschap: vaccinaties en antibiotica- Marjon Hornung - Lichtwerkers Nederland

De roep tegen vaccinaties lijkt steeds harder te worden. Is dat mijn verbeelding, omdat ik steeds meer zelf de kant op ga om zo min mogelijk reguliere medicatie te gebruiken? Ik denk het niet.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd waar al die weerstand vandaan komt. En waarom een ander deel daar helemaal geen weerstand tegen lijkt te hebben. Niet dat ik tot antwoorden kom, maar misschien geeft dit jou ook de aanzet om verder te gaan kijken en vragen te gaan stellen.

Want uiteindelijk zijn we zelf verantwoordelijk voor onze gezondheid en dat van onze kinderen en niet de huisarts, consultatie bureau arts, kinderarts, RIVM, overheid, etc.

Allereerst ben ik er van overtuigd dat mensen met oprechte redenen zijn begonnen met het ontwikkelen van medicatie. Ziektes waren niet altijd te behandelen en wanneer mensen overlijden door een aandoening is het niet meer dan natuurlijk om daar een oplossing voor te gaan zoeken. In de jaren 50 is men in Nederland begonnen met vaccineren tegen de bekende ziektes als difterie, kinkhoest, polio, bof, mazelen, rode hond en tetanus. In het jaar 1950 stierven aan deze ziektes 644 mensen. Ziektes als difterie en tetanus zijn zo goed als verdwenen in Nederland. Maar andere ziektes waartegen gevaccineerd wordt, komen nog wel steeds voor, ook onder gevaccineerde kinderen en volwassenen. Vaccinatie lijkt hier niet (voldoende) te beschermen. 

Wat is er nu allemaal te vinden in deze vaccins? In de bijsluiter van Infanrix hexa is aangegeven dat er aluminiumhydroxide wordt gebruikt, wat ook wordt gebruikt als vlamvertrager, en ook aluminium fosfaat. Verder kunnen er sporen van formaldehyde (carcinogeen), neomycine en polymyxine (antibiotica) aanwezig zijn. 

In dit vaccin zijn een aantal ziektewekkers (DKTP-Hib- HepB) opgenomen, maar als baby krijg je er natuurlijk nog meer, als de BMR, Pneu, MenC. Via de sites van de RIVM en van NVKP is nog veel meer informatie te vinden.

 

Hoe gaat het nu met de ontwikkeling en productie van medicatie? Ondanks dat ik jaren in de farmaceutische industrie heb gewerkt en zelf ook heb ervaren hoe hoog de druk is om snel met een goed genoeg product op de markt te komen, ben ik geschrokken hoe makkelijk en verdraaid het hele proces is. Nog steeds geloof ik dat er mensen zijn die medicatie uitvinden om mensen te helpen van hun ziektes af te komen, of er op zijn minst oud mee te kunnen worden. Maar een groot deel zal niet stil staan bij de gevolgen voor patiënten, wanneer zij een “fout” product krijgen. Of dit “foute” product een fout bij de productie is, of een fout bij de ontwikkeling of een fout is bij de verwerking van de klinische studies, maakt voor die patiënt niet zo veel uit. Als je er zieker van wordt of zelfs komt te overlijden, is er iets mis gegaan met de vangnetten die de veiligheid moet waarborgen.

Antibiotica gebruik tijdens de zwangerschap en door kinderen

Wat veel mensen niet weten is dat antibiotica gebruik tijdens de zwangerschap vaak lijdt tot schade aan tanden van je kindje. Maar ook bij kinderen tot 13 jaar kan het gebruik van antibiotica zorgen voor een slecht gebit.

Wat zijn klachten die kunnen ontstaan? Tijdens de zwangerschap wordt vanaf de 6e week het gebit aangelegd. Wanneer in deze periode antibiotica wordt gebruikt, ontstaat er in het melkgebit verkleuringen, zwakte in het glazuur met grotere kans op gaatjes en kaaskiezen. Waar normaal kindjes met een melk gebit weinig last hebben van pijn, kunnen deze kiezen wel degelijk erg pijnlijk zijn! Kaaskiezen zijn zo kwetsbaar en pijnlijk dat ze eigenlijk getrokken moeten worden. Dit heeft helaas dan weer een negatief gevolg voor het uiteindelijke gebit, dat door het trekken een ontwikkelingsstoornis oploopt. Als trekken voorkomen kan worden, is dat beter.

Kinderen tot ongeveer 13 jaar kunnen ook schade oplopen aan hun ontwikkelende volwassen gebit wanneer ze zelf antibiotica gebruiken. Dat komt op verschillende manieren:

 Net als bij zwangere vrouwen wordt het gebit tijdens de vorming van binnenuit aangetast met verkleuringen en zwakte (gaatjes) als gevolg

 Antibiotica en andere vloeibare drankjes en siropen als hoestmiddel, bevatten erg veel suiker. Deze vloeibare vorm versnelt de vorming van gaatjes, meer nog dan snoep doet

 Het kan zijn dat je van antibiotica misselijk wordt en zure oprispingen krijgt of moet overgeven. Als dit vaker gebeurd, tast het natuurlijk ook het gebit aan.

Welke antibiotica moeten zeker vermeden worden om schade te voorkomen?

· doxycycline

· minocycline

· oxytetracycline

· terramycine

· alle antibiotica uit de groep tetracyclinen

Wanneer je kindje last heeft van zijn melkgebit, wil het zeker niet zeggen dat het volwassen gebit ook aangedaan is. Had ik zelf ook geweten tijdens mijn zwangerschap van Bente wat de gevolgen voor haar gebit zou zijn, had ik wel even nagedacht voor ik die kuur had genomen. 

Maar zo ziek zijn dat je medicatie moet slikken tijdens je zwangerschap is ook geen pretje en kan ook gevolgen hebben voor de gezondheid van je baby en van jezelf. Er is de mogelijkheid homeopathie. Zeker wanneer je gelijk een afspraak maakt bij de eerste klachten, kunnen de klachten verholpen worden en kun je voorkomen dat je ziekte ernstiger en langduriger wordt. Er zijn heel veel mooie en vooral natuurlijke middelen (alle homeopathische medicatie is natuurlijk!) die je er weer boven op kunnen helpen, zonder nadelige gevolgen voor jou of je ongeboren kindje. 

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor je kinderen als ze eenmaal geboren zijn, welke leeftijd ze ook hebben.

Bellen voor een afspraak kan altijd, of het nu weekend is of 's avonds. Mochten je klachten toch niet (helemaal) verdwijnen, ondanks de homeopathische medicatie, of wordt het ernstig? Dan is het wel noodzakelijk om naar de huisarts te gaan voor een antibiotica kuur. Maar vraag dan wel naar een kuur die niet schadelijk is voor jou en je baby!

Gratis inloop ochtend Zwangerschap en Bevalling

Als zwangere vrouw, een vrouw met een kinderwens, en een net bevallen moeder kun je een weerstand voelen tegen het slikken van medicatie. Je kunt je afvragen of het bijvoorbeeld de ontwikkeling en gezondheid van je kindje kan beïnvloeden door wat je als moeder inneemt. Homeopathische medicatie kan dan een alternatief zijn voor veel klachten bij zowel moeder als kind.

Klassieke homeopathie is een belangrijke en veilige ondersteuning bij klachten rondom de kinderwens, zwangerschap, bevalling, het kraambed en de periode erna.

Om je daar meer over te kunnen vertellen zijn er in april, in de Week van de Homeopathie, 2 ochtenden waarop je zonder afspraak en zonder kosten binnen kunt lopen om je vragen beantwoord te krijgen, of de mogelijkheden voor jou en/of je kindje door te spreken. Ik zie je graag op één van de 2 ochtenden.

 Vrijdag 13 april van 09:30 uur tot 12:00 uur
 Maandag 16 april van 09:30 uur tot 12:00 uur

Praktijk Hornung

Bergweg 2

2201 GS Noordwijk
homeopathie@praktijkhornung.nl

Marjon Hornung
www.praktijkhornung.nl

Starseed Special Transmissie en meditatie

Wieteke Koolhof channelt Arjun van de YahYel op zondag 25 april om 20:00 uur

 

Nieuw! Verlichtingsactivatie

Zondag 9 mei om 20:00 uur door Davy Diekstra

 

Nieuw! E - TEA - 2

Introductie van de YahYel door Wieteke Koolhof en Denise DiekstraLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland