Aura. Wat is dat en hoe werkt dat? - Paul Wezenbeek - Lichtwerkers Nederland

Aura is een energieveld dat we allemaal om ons heen hebben. Het bestaat uit verschillenden lagen. Een plant en een dier hebben ook een aura. In dit artikel beperken we ons tot het lichaam van de mens. Alles is energie. Die uitdrukking heb je al vaker gehoord. We bestaan voor 98% uit energie en we bestaan voornamelijk uit atomen. Als je deze atomen onder een microscoop bekijkt, zie je dat ze continue bewegen. Deze energie zit dus ook om ons heen. Dat is ons aura. Dat is wat anders als de chakra`s.

Alle religies zijn het op zich wel eens dat dit fenomeen bestaat. Al eeuwen lang trouwens.

De wetenschap doet natuurlijk weer moeilijk. Maar ook hier worden steeds meer artikelen over het bestaan van de aura gepubliceerd. Voor de bewuste mens is het een gegeven…

Een aura ziet er anders uit bij bepaalde emoties. De aura van iemand die gelukkig is ziet er anders uit dan de aura van iemand die verdrietig is. De aura heeft bepaalde kleuren. Een aura healer kan verstoringen zien in de aura. En dit herstellen door healing. Denk nu niet dat dit voor veel mensen is weggelegd. Alleen mensen met bepaalde hooggevoelige eigenschappen kunnen zich hierin trainen. In principe zijn er 7 verschillende lagen. In de praktijk worden 4 lagen als de meest belangrijke gezien.

1 – Het etherisch lichaam: Dit is het eerste subtiele lichaam dat we kunnen voelen. Het heeft dezelfde vorm en afmeting als het fysieke lichaam. Het bevindt zich 0,5 tot 5 cm buiten het lichaam en kan met de handen worden gevoeld. Genezers maken vaak ook gebruik van deze laag. De kleur van deze etherische laag varieert van lichtblauw tot grijs.

2 – Het emotionele lichaam: Een andere benaming is het fijnstoffelijke lichaam. Het is verbonden met onze gevoelens. Het bevindt zich 2,5 tot 7,5 cm buiten het lichaam. De kleuren variëren enorm, afhankelijk van hoe men zich voelt. Gevoelens van liefde en plezier maken deze laag helder. Verwarde gevoelens maken deze laag donker en modderig.

3 – Het mentale lichaam: Deze is verbonden met onze gedachten en mentale processen. In dit lichaam kunnen gedachten als vormen gezien worden. Het is meestal geel van kleur. Het bevindt zich 7 tot 20 cm buiten het lichaam.

4 – Het astrale lichaam: Dit lichaam is onze verbinding met de spirituele wereld. Deze laag kan alle kleuren van de regenboog hebben net zoals het emotionele lichaam. Vaak heeft het ook een zachtroze kleur, vooral bij een liefdevol mens. Het bevindt zich 15 tot 30 cm buiten het lichaam.

Dan zijn er nog 3 lichamen meer die tot een meter vanaf je lichaam zich kunnen bevinden. Die bespreken we nu niet.

Iemand kan een dun of juist dik aura hebben. Hoe gezonder jouw fysieke lichaam en hoe beter jouw mentale en emotionele conditie is, hoe sterker jouw aura. Een sterk aura maakt je minder vatbaar voor negatieve invloeden van anderen.

Een zwak aura geeft je minder bescherming, je wordt kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf en stemmingen van anderen. Ook kunnen er gaten in het aura zitten waardoor bepaalde energie kan weglekken. Dit kan weer ziektes en uitputting veroorzaken.

Waardoor er verstoringen of blokkades optreden in een aura is bij iedereen verschillend. Wat heb je meegemaakt in je leven, hoe heb je geleerd daarmee om te gaan of te verwerken en los te laten? Hoe heb je geleerd om bepaalde situaties of gebeurtenissen te interpreteren? Wat voor de een geen probleem is kan het voor een ander wel zijn. Ieder mens is uniek en ieder mens verwerkt dingen op zijn of haar manier.

 

In veel artikelen over de aura zit een oefening om te oefenen hoe je een aura kunt leren zien. Dit is interessant voor een kleine groep mensen maar niet echt realistisch voor velen. Ik plaats hieronder oefeningen/rituelen die je zelf kunt doen, om je te beschermen tegen de negatieve invloed van de aura van anderen.

Oefeningen/rituelen

 Gronden: Vooral als je veel contact hebt met de buitenwereld via je kruin. Ook voor hooggevoelige mensen nuttig. Als je voelt dat je veel zweeft zeg maar, is het belangrijk om weer contact te maken met de aarde. Je mag dit net zo vaak doen als jij wilt en goed voelt.

 Oefening/ritueel: Ga op een stoel zitten of staand mag ook. Haal rustig adem en probeer even helemaal tot jezelf te komen. Zorg dat je even alleen bent, zonder andere geluiden enzo. Visualiseer dat er vanuit je voetzolen twee wortels of buizen de aarde in groeien. Zie ze steeds verder en verder de aarde in groeien tot het middelste van de aarde. Visualiseren is in het begin niet gemakkelijk. Hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker het gaat. Vaak voel je het wel meteen aan je voeten. Een zeer nuttige en waardevolle oefening om je meer te beschermen tegen de negatieve energie van anderen.

 Oefening/ritueel: Je kunt een wit licht om je heen visualiseren. Je kunt dit ook door Aartsengel Michael laten doen. Deze engel is liefde, laat je beschermen door zijn beschermende pilaar van licht. Ik heb dit ritueel uitgebreid beschreven in een ander artikel. Klik op link.

 Aura schoonmaken: Je kunt dit zelf doen. Denk nou niet dat je al je problemen even uit je aura weghaalt. Maar je kunt wel bepaald vuil wat om je heen zit hiermee weghalen.

 Oefening/ritueel: Steek een stokje salie aan. Je kan het daarna uitblazen en het zal roken en gloeien. Haal dit brandende stokje helemaal langs je lichaam. Op 5 a 10 cm afstand en langs je hele lichaam. Spreek daarbij hardop uit: Ik reinig mijn aura van negatieve energie. Herhaal dit steeds tijdens het ritueel.

 Edelstenen dragen die je beschermen: Bepaalde edelstenen hebben de eigenschap dat ze je kunnen beschermen tegen negatieve energie van anderen.

 Oefening/ritueel: Je kunt deze edelstenen bij dragen als hanger aan een ketting of gewoon in je broekzak dragen. Wat belangrijk is dat je de steen programmeert om jou te beschermen. Ook zal je hem af en toe moeten reinigen. De volgende stenen zijn hiervoor geschikt: zwarte toermalijn, amethist, rookkwarts, amber en git.


Healing

Als er echt sprake is van gaten in je aura of dat er ernstig vuil of verstoring in je aura zit, kan dit vervelend zijn. Het kan bepaalde klachten of ziektes in je lichaam veroorzaken. Je huisarts of de specialist in het ziekenhuis kan hier niets aan veranderen. Natuurlijk raad ik je wel aan om deze weg eerst te volgen, want er kan wat anders aan de hand zijn natuurlijk. Maar als je weet dat er ernstige verstoringen in je aura zijn, dan zijn er bepaalde healers die je hiermee kunnen helpen. Dit zijn specialisten op het gebied van aura healing. Ik heb zelf hier geen ervaring mee.

Geleide meditaties

Een ander hulpmiddel wat je kunt doen is het volgen van een geleide meditatie om je aura te reinigen. Er staan er velen op youtube. Ik heb er zelf eentje gemaakt om je aura te reinigen en nieuwe energie op te doen. Deze duurt wel 24 minuten. Dus als je dit doet, wel je afzonderen, hoofdtelefoon op en gewoon ondergaan. Zeker de moeite waard!

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.