Volle maan 31 maart 2018 - Petra Stam - Lichtwerkers Nederland

Volle maan 31 maart 2018 / 14:38 uur

Ik heb de maan in deze periode Eimaan genoemd vanwege het prille leven dat grotendeels nog besloten ligt in een beschermlaag. Alles staat in het teken van de terugkeer van het leven in de natuur. Vanuit een beschermlaagje komen de eerste blaadjes aan de takken en vaste planten komen voorzichtig weer boven de grond uit. Ook voor ons nemen de levenskracht en de energie om naar buiten te treden toe.

Het is belangrijk om oude beperkingen los te laten en vol vertrouwen je dromen te volgen. Als je de afgelopen maanden doelen hebt gesteld en wensen geformuleerd, dan is dit de tijd om de eerste stappen te zetten. Het thema bij de Eimaan is ‘zorg en bescherming’, omdat ieder pril begin ook kwetsbaar is.

De volle maan in Weegschaal geeft het verlangen om de harmonie in je omgeving te bewaren. Je houdt meer van schoonheid, diplomatie en vrede, maar pas op dat je die niet bewaart ten koste van je eigen energie. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld, Ram. Dit wekt impulsieve vuurenergie en de wil om actie te ondernemen op iets nieuws, iets waarnaar je hart uitgaat. Probeer de balans te bewaren tussen actie en rust, tussen volop ergens indenderen en met charme onder werk uit komen.

Mercurius staat ook tegenover de Maan, wat de samenwerking tussen gevoel en verstand lastig maakt. Gevoelens begrijpen of delen is moeilijk; denk je wat je voelt of voel je wat je denkt? Het is belangrijk om het evenwicht te vinden in de aandacht die je geeft aan gevoel en verstand. Mercurius loopt van 23 maart tot en met 14 april retrograde (achteruit) waardoor je wellicht merkt dat je meer op je innerlijke weten dan op je verstandelijke weten kunt vertrouwen. Saturnus kan een pessimistische inslag geven, maar er ook voor zorgen dat je ernstig en gedegen werkt aan een opdracht (van jezelf of een baas). Door de invloed van Mars kun je impulsief handelen, zowel als het gaat om het uiten van emoties als omgaan met frustraties. Zorg voor een uitlaatklep voor een teveel aan vuurkracht!

Dwergplaneet Nessus laat je stilstaan bij een emotionele overtuiging en hoe je daardoor bepaalde angsten zelf waarmaakt. Hoe of waardoor ondermijn je jezelf? Omdat dit om een pijnlijke ervaring gaat, is het waarschijnlijk moeilijk dit onder ogen te komen. Het vraagt om een bewustzijnsverandering om dit te kunnen transformeren. Door te stoppen met het voeden van een ‘giftige’ overtuiging kun je uit die energie stappen...

 

© Petra Stam
www.petrastam.nl

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.