Waarom mediteren? Wat is het? Waarom en hoe doe je dat? ♥ Paul Wezenbeek ♥ Lichtwerkers NL

Waarom mediteren? Het eerste is dat je moet gaan begrijpen dat je meer bent dan alleen je lichaam. Je bent een ziel dat al vele lichamen heeft gehad. We bestaan uit energie of trilling en het is deze energie die onze gedachten, woorden, emoties en daden creëert. Gedachten kunnen nogal eens aan ons vast kleven, afhankelijk van onze stemming en van wat we naar ons toetrekken.

Elke keer dat we ons niet prettig voelen, zouden we ervoor kunnen kiezen om iets anders te ervaren. Voor de meeste mensen is het heel moeilijk om te begrijpen dat we ons lichaam eigenlijk niet zijn. 

Door te mediteren kun je contact maken met bewustzijn en je innerlijke zelf. Mediteren laat je ontdekken wie je werkelijk bent en welk levenspad voor jou is uitgestippeld.

Wat is meditatie?

Bij meditatie worden de hersengolven vertraagd zodat we een groter deel van ons denken kunnen gebruiken. Bij diepere meditatie kunnen we contact maken met ons hogere zelf (het goddelijke in ons) en deze innerlijke leiding in de praktijk gaan volgen.

Er zijn in India geschriften van 5000 jaar oud gevonden waarin men spreekt over meditatie. Mediteren komt voor in diverse geloven zoals Hindoeïsme, boeddhisme en christendom. Tegenwoordig is het spiritueel bewust worden een belangrijk thema om te gaan mediteren. Mediteren is voor iedereen!

Waarom mediteren?

Waarom mediteren? Meditatie maakt ons ontspannen, mogelijk gelukkiger en de manier om innerlijke vrede te vinden en hier contact mee te maken. Meditatie is het pad van alle spirituele wijze mensen die ons zijn voorgegaan en zal voor vele mensen in de toekomst het pad van vrede zijn.

Meditatie en contact maken met je innerlijke leiding is niet gemakkelijk. Dit vergt veel tijd om hier in te groeien. Het is vooral een kwestie van regelmatig doen en volhouden. In deze drukke maatschappij waarbij er zoveel van je wordt gevraagd is het voor velen erg moeilijk om bijvoorbeeld 10 minuten per dag vrij maken voor meditatie. Toch is dit zo de moeite waard want deze 10 minuten zal je rustpuntje van de dag worden en zo belangrijk als je verder wilt groeien op je spirituele pad.

Ademhaling

Tijdens mediteren breng je jouw ademhaling tot rust. Je leert om via je buik adem te halen en als je goed leert adem te halen kun je proberen omdat in het dagelijks leven ook te gaan doen. Een goede ademhaling gaat vaak samen met een goede gezondheid….

De 3 verschillende meditatiefasen

1 Concentratie

In deze fase is het belangrijk dat je alle gedachten los laat. Deze gedachte komen, dit kan van alles zijn. Probeer ze los te laten en zie ze wegdrijven op bv een wolk. Dit zal steeds gemakkelijk gaan naarmate je meer mediteert. In deze fase is het ook belangrijk dat we onze ademhaling beheersen. We ademen rustig in door de neus en via de buik. Het uitademen gaat via de mond.

2 Contemplatie

Dit is het vermogen om naar binnen te keren. Een mooi voorbeeld is dat we een wit licht in ons zien. We hebben onze gedachten volledig onder controle.

3 Meditatie

We voelen niet eens meer dat we aan het mediteren zijn. Het innerlijk licht en jij zijn één. Hoger bewustzijn kan nu worden ervaren.

Geleide meditatie

Bij een geleide meditatie volg je een stem. Het heeft vaak een doel zoals bijvoorbeeld iets loslaten of energie reinigen. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben in het mediteren en is dus vaak een mooie doeltreffende opstap om zaken in je leven te veranderen en om het echte mediteren te leren.

* Ik heb een app ontwikkeld waarin 10 geleide meditaties voorkomen die je in het dagelijks leven prima kunt gebruiken. Hier vind je alle informatie.

Dit zijn twee voorbeelden van een geleide meditatie. Hoofdtelefoon op en ogen dicht als je gaat luisteren.

Dit is de van jezelf houden meditatie:

Dit is de nieuwe energie opdoen meditatie:

Waarom mediteren?

Mediteren doe je voor jezelf maar er zijn ook vele projecten waarbij mensen gezamenlijk mediteren voor bijvoorbeeld wereldvrede. Mediteren is niet gemakkelijk maar kan veel voor je betekenen. Er zijn vele groepen die samen mediteren en er worden vele cursussen gegeven door het hele land. Er zitten 1440 minuten in een dag, waarom zou je om te beginnen niet 10 minuten besteden om aan jezelf te werken. Mediteren is dan een prima basis en begin. Elke dag een vaste tijd en volhouden.. Succes!

 

Paul Wezenbeek

www.spiri-apps.com


Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.