Hoe ga ik liefdevol met een ander om die mij niet echt ligt? - Ronald Smit - Lichtwerkers Nederland

Lieve vrienden, vaak wordt mij gevraagd,

“Hoe kan ik nu in liefde blijven in deze onrustige wereld?”.

 

Ik antwoord dan vaak tegen hen,

“Doe een ander niet aan wat jezelf ook niet aangedaan wilt worden, want al zijn wij allemaal individuele personen…

Individuele personen die allemaal hun eigen unieke pad volgen.

Welk pad zij volgen is voor ons vaak onbegrijpelijk en ongrijpbaar omdat het onze uniekheid niet behelst.

 

Je kan dan ook het beste kijken naar je eigen wensen, hoe jij behandeld wilt worden, herkennen hoe je een ander kunt benaderen.”

 

Mensen worden de hele dag door gebombardeerd met negativiteit uit hun omgeving, de wereld, de kranten, de televisie, de radio… ect. Door deze negatieve bombardementen ben je heel snel geneigd deze “voorbeelden” te gebruiken in je eigen gedrag. Houd je gedrag in het dagelijks leven dus goed in de gaten. Denk je dat je sterk en bekwaam bent – en het is goed mogelijk dat je dat bent, dan is dit uitstekend – probeer dan niet jezelf op de voorgrond te plaatsen onder het mom dat je behoefte hebt aan erkenning, maar blijf in en vanuit je liefde gewoon deze weg bewandelen.

Echte autoriteit: goedheid, zachtheid en geduld

Waarom niet op de voorgrond, op dat bekende voetstuk (al ontkennen de meesten dit)? Omdat je zo bij de anderen het verlangen wekt om je het hoofd te bieden, het wordt dan een wedloop die nergens meer over gaat en waarbij je nooit bij de eindstreep zal finishen. Je spreekt dan niet meer over een liefdevolle voorgrond, maar van een strijd die gevoed wordt.

 

Aanvankelijk zullen ze misschien onder de indruk zijn en je respecteren, misschien zelfs bang voor je zijn. Maar terwijl jij denkt dat je je autoriteit hebt doen gelden, doen zij in het geheim alles om zich tegen je te wapenen, om jou omver te werpen met alle gevolgen van dien.Jij hebt dat verlangen in hen opgewekt en zij zullen dit voorbeeld trachten te volgen.

 

Wie zijn kracht tentoonspreidt, wekt namelijk bij de anderen het instinct van agressiviteit en vergelding op.

Je hebt geen idee waartoe mensen in staat zijn wanneer een ‘hogergeplaatste’, of iemand die daarvoor doorgaat, hen heeft vernederd door een minachtende houding, een scherpe toon of kwetsende woorden uit te spreken, ook al zijn ze nog zo goed bedoeld.

Ditzelfde gebeurd wanneer men een bepaald soort werk of een uitkomst hiervan probeert te claimen waardoor men aanzien tracht te verkrijgen, men zal dan alles in het werk proberen te stellen om met dit werk aan de “wandel” te gaan alsof zij diegene zijn die het zover gebracht heeft.

Ook dit soort dingen belasten je emotioneel enorm terwijl je ook hier nooit de uitkomst zal kunnen bepalen, hetgeen dus een verspilling van energie oplevert.

 

Echte autoriteit kun je verwerven door het ontwikkelen van goedheid, zachtheid en geduld! Wellicht zullen anderen je houding aanvankelijk verkeerd interpreteren. Zij zullen bijvoorbeeld denken dat je onbekwaam en zwak bent en zullen proberen misbruik te maken van de situatie. Maar houd vol, weldra zullen zij je gezag en je bekwaamheid moeten erkennen, en dan zul je niet enkel hun respect, maar ook hun vriendschap winnen.

 

Liefde is de sterkste kracht op onze mooie Moeder Aarde, lieve vrienden, laat dus de PURE-liefde al de schadelijke wapenen doen smelten… totaal tot er helemaal niets meer van over is.De PURE-liefde die jij met je meedraagt en die jij ook uitdraagt zal juist mensen aantrekken, want dit gevoel wat jij uitzend… voelt zo enorm goed aan dat anderen dit ook graag willen leren kennen als ze zien hoe gelukkig jij hieronder bent!

 

Met deze woorden, lieve vrienden… wens ik iedereen ook vandaag weer een waanzinnig mooie dag toe.

Een dag die in het teken mag staan van PURE-liefde, de liefde die men vindt en kan geven vanuit het zuivere bewustzijn. ☺

 

Vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde, ♥

Ronald Smit
http://bronvanonvoorwaardelijkeliefde.simplesite.com

Snel navigeren: Home » Blogs » Agenda » Evenementen » Webshop » Gratis downloads

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Kesklinna linnaosa, Sakala tn 7-2

10141 Tallinn, Estland


Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2022 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.