Waarheid als grote voorjaarsschoonmaak - Mieke Vulink - Lichtwerkers Nederland

We zijn altijd op zoek naar waarheid.

Maar diep binnenin ons is ze al aanwezig. De verwarring waar we innerlijk soms in vast komen te zitten is een soort rotonde, waar we steeds opnieuw naar toe geleid worden door een deel van onze persoonlijkheid.

Dit deel heeft er belang bij dat we niet bij de waarheid komen, want als we samenvallen met waarheid, dan raakt dit deel zijn opgebouwde illusies kwijt. Dit deel is gehecht aan het patroon van 'niet weten', aan het niet zeker weten. En dat is voor dit deel nog altijd veiliger dan het WEL te weten.

De twijfelaar of de zeker-weter

Het is de eeuwige twijfelaar, die uitreikt naar waarheid van buitenaf, die zonder meer aanneemt wat de therapeut zegt, die zich verheugt over de grootsheden die hij/zij in vorige levens geweest schijnt te zijn, die altijd bevestiging zoekt, die geen knopen durft door te hakken en die als een fanatieke spirituele shopper van hot naar her rent. 

Daar staat natuurlijk ook een tegenpool tegenover, want om niet in drijfzand te eindigen en als een pion over het speelbord van het leven te worden geschoven, zijn er ook gebieden in het leven van deze persoon waar hij/zij zich de specialist in voelt, waarin hij/zij zich exclusief voelt, waar hij/zij het juist zekerder weet dan ieder ander die het waagt om er een mening tegenover te zetten.

Dit klinkt misschien best overdreven, maar als je beseft wat hier achter zit, dan wordt het ineens heel begrijpelijk.

Weten vanuit de Bron

Ooit WISTEN we gewoon, er was (en is) immers alleen maar een goddelijk Bronveld van waarheid waar we miljoenen jaren lang rechtstreeks mee verbonden waren. De grap was dat het een zeker-weten was omdat er nog niets anders dan waarheid geleefd werd; er viel dus niets te betwijfelen.

Bij het vervagen van onze Bronverbinding, doordat we kennis maakten met andere velden en lagere dimensies, werden we geconfronteerd met leugens. In het begin herkenden we die niet, het was iets wat we nog niet eerder ervaren hadden. Wij waren nog altijd inwaarts gericht en bleven de innerlijke waarheid zo trouw mogelijk. Maar we kregen te maken met andere velden waarin eigenbelang boven waarheid is gaan staan. Daar ontstonden de eerste ervaringen van ontrouw zijn aan wat je van binnen voelt.

Je leven geven voor Waarheid

De macht van de leugens groeide, en we raakten in de war door de dualiteit en de afscheidingen die we nog niet eerder meegemaakt hadden. Er ontstonden grote spanningsvelden waarbij we soms ons eigen leven hebben gegeven om de waarheid niet te hoeven verloochenen (een groot voorbeeld: de Katharen).

Maar ... hoe meer we ervan overtuigd raakten dat we sterfelijke wezens waren, des te meer ook onze focus zich verlegde van waarheid-dienen naar overleven. Liever zelf in leven blijven, bij je geliefden, gezin en je levenstaak, dan weer in de kerker te worden gegooid of op de brandstapel te eindigen.

Het werd steeds gevaarlijker om als éénling tussen vele andere lagere velden jouw waarheid te blijven vertrouwen en verkondigen. Nu zitten we in de omgekeerde beweging; de wereld snakt naar zuivere, hogere, liefst absolute waarheid. Jij komt alleen maar meer bij waar je wilt zijn, als je jouw 'leugens' durft te gaan ontmoeten en erkennen. Overleef-leugens, het heet niet voor niets 'een leugentje om bestwil'.

De leugens er tussenuit

De waarheid is al in jou aanwezig. De leugens mogen er tussenuit. Dat persoonlijke deel, dat de angst draagt vanwege alle herinneringen aan de slechte aflopen, heeft innerlijke leugentjes in je psyche gecreëerd om niet opnieuw kwijt te raken wat het nog heeft. Het wil niet nog meer hou-vast verliezen! Het heeft nog niet de ervaring dat als het los-laat, het niet weer de diepte in zal vallen zoals toen we van de vijfde naar de derde dimensie zijn gekelderd.

Als de duale 'waarheden' die jij vanuit angst nog vasthoudt er tussenuit mogen, zul je gaan ervaren dat je vanuit de Lichtwereld alle wind in de zeilen krijgt. Je zult alleen nog maar meer gaan aantrekken wat met jouw goddelijke essentie resoneert.

Gericht zijn naar Hogere dimensies

Je voelt het innerlijk dagelijks, waar iemand of iets wel of niet bijdraagt aan het verwelkomen van de goddelijke aanwezigheid in jou. Alles wat niet met elkaar kan resoneren zal uiteen vallen. Dat uiteenvallen was dienstbaar toen we de dualiteit in wilden, dieper de verdichting in. Maar nu we terug bewegen naar het alles verbindende Christus bewustzijn gaan we alle antennes weer richten op wat de innerlijke eenwording met ons hogere en goddelijke Zelf kan bekrachtigen.

Alleen dat wat uit hogere dimensies komt, waar niets anders dan zuivere waarheid kan bestaan, kan ons helpen om alles wat nog vanuit ons duale verleden aan ons kleeft, op te sporen en uit te wissen. Vandaar dat we nu vrijwel non-stop zulke enorme hoge uploads ontvangen, dat we ook 's nachts onder stroom lijken te staan en ons lichaam hard aan het werk gezet wordt om alle omzettingen en vernieuwingen te kunnen containen en integreren. Op naar meer waarheid, meer vrijheid, meer vreugde!

Een gezegende grote voorjaarsschoonmaak gewenst!

Mieke Vulink
www.miekevulink.nl

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.