De vijftien belangrijkste Aartsengelen - Ronald Smit - Lichtwerkers Nederland

Engelen zijn zeer liefdevolle wezens, zij zijn een directe afsplitsing van god, de bron universum of hoe je het noemen wilt. Ieder mens heeft een beschermengel. Vaak zijn dit er twee maar het kan er ook een of juist meerdere zijn. Deze beschermengelen zijn er persoonlijk voor jou en blijven altijd bij je. Vanaf het moment dat je geboren wordt totdat je weer overgaat.

Er zijn ook aartsengelen. Deze Aartsengelen zijn zeer krachtig, liefdevol en hebben specifieke kwaliteiten. Ze kunnen op meerdere plekken bij meerdere mensen tegelijk zijn dus je hoeft nooit bang te zijn dat je ze van een belangrijke taak elders afhoudt. 

Ze helpen je graag bij alles waar je hulp bij nodig hebt. Engelen oordelen nooit over je verzoek. Ze zullen simpelweg reageren op het oprechte verlangen van je hart en helpen je dan altijd. 

Aartsengel Raphael - Engel van de heling

Zijn naam betekent: God geneest

Rafaels grootste taak is, net als die van de helende engelen, om heling tot stand te brengen. Raphael zegt zelf dat het enige dat hij doet om ons te laten helen is dat hij ons Liefde laat herinneren. De enige ziekte die er bestaat is die van de illusie van af gescheidenheid. Deze illusie houdt in dat je gelooft dat je afgesneden bent van de Bron of God. Wij kunnen nooit van de Bron gescheiden zijn want God is overal en in iedereen. Wij zijn uit liefde geschapen en zijn helemaal perfect zoals we zijn. Als je dit herinnert vindt er automatisch heling plaats, omdat er geen ziekte kan bestaan in het weten van wie we werkelijk zijn. Raphael begeleid en beschermt je ook als je op reis bent.

Kleur: Smaragd groen

Edelsteen: Smaragd of Malachiet

 

Aartsengel Michael - De machtige beschermer

Zijn naam betekent: Hij die op god lijkt

Aartsengel Michael is de beschermer. Hij is de engel bij uitstek om je te ontdoen van ongewenste energieën. Hij is ook een betrouwbare gids en helpt je graag als je je onveilig voelt. Je kunt hem vragen te waken over je huis en haard. Hij heeft een zwaard waarmee hij etherische koorden door snijdt. Dit zijn koorden van angst en deze kunnen je van je energie beroven. Je kunt hem ook vragen om je moed en kracht te geven om stappen te kunnen zetten waarvan je weet dat het belangrijk is dat je ze zet. Michael begeleid je als het gaat om je levensdoel en hij is een kan helpen met de Reparatie mechanische en elektrische apparaten.

Kleur: Paars, blauw en goud

Kristal: Sugiliet 

 

Aartsengel Raziël - andere levens

Zijn naam betekent: Gods geheimen

Aartsengel Raziël is de engel die je kan helpen bij het oplossen van onverklaarbare angsten. Deze angsten en fobieën vinden vaak hun oorsprong in andere levens. Raziël kan je helpen om deze levens te herinneren en inzicht te krijgen. Ook kan Raziël het karma uit deze of andere levens balanceren zodat je verder kan in dit leven. Hij kan je ook helpen je dromen en wetten van het universum te begrijpen.

Kleur: Regenboog kleuren

Edelsteen: Helder bergkristal

 

 

Aartsengel Chamuel - Engel van de gevonden voorwerpen

Zijn naam betekent: Hij die God ziet

Chamuel kan je helpen bij alles wat je zoekt. Of dit nu je sleutels zijn, een baan, je zielendoel of een dierbare ketting die je bent kwijtgeraakt. Chamuel kan je helpen verloren voorwerpen terug te vinden.

Kleur: zacht/licht groen

Edelsteen: Groene Fluoriet       

 

Aartsengel Jophiel - Feng shui Engel

Haar naam betekent: Schoonheid van God

Deze aartsengel wordt ook wel de feng shui engel genoemd. Jophiel kan je helpen door je aan te moedigen om op te ruimen als dat nodig is. Een rommelige omgeving kan voor een verstoorde energiebalans zorgen in je huis, je werkplek of een andere omgeving.

 

Opruimen is vaak een simpele handeling om weer verder te kunnen vooral als het idee hebt vast te lopen. Ruim op zo’n moment eens die ene rommella op of dat die kast die je al tijden stoort. Door zaken in je handen te hebben en te bepalen wat je ermee doet: opruimen, weggooien of weggeven, laat je ook zaken uit je verleden de revue passeren. Zo komt er dus weer ruimte om geordend verder te gaan.

 

Je kunt Aartsengel Jophiel ook vragen om over je gedachten te waken. Jophiel is namelijk de engel van de schoonheid, dus dit is bij uitstek de engel die kan helpen om meer positieve, mooie gedachten te denken of je huis en werkomgeving te verfraaien en de energetische trilling te verhogen.

Kleur: diep roze

Edelsteen: Donker roze Toermalijn

 

Aartsengel Metatron - Nieuwetijdskinderen

Metatron is de Aartsengel die de nieuwetijdskinderen begeleidt en steunt. Aartsengel Gabriel kun je vragen als het gaat om de hele jonge kinderen.

Metatron helpt je graag met de iets oudere kinderen, en de jong volwassenen. Je kunt hem vragen je te leiden en sturen bij de opvoeding van kinderen, zeker als het gaat om de hoog gevoelige indigo’s, kristallen- en regenboogkinderen. Als je zelf een volwassen Indigo bent kun je Metatron natuurlijk ook om leiding en sturing vragen. Metatron kun je ook vragen (net als aartsengel Gabriel) wanneer je de relatie met je eigen innerlijk kind wilt verbeteren en als je innerlijke kind heling nodig heeft. Metatron begeleid ook kinderen wanneer ze over gaan. Ook kan Metatron hulp bieden bij kinderen met ADD en ADHD.

Metatron helpt je ook om prioriteiten te stellen, schrijven en spiritueel inzicht.

Kleur: Violet met zachtgroene strepen

Edelsteen: Watermeloentoermalijn       

 

Aartsengel Gabriel - Creativiteit en kinderwensen

Haar naam betekent: God is mijn kracht.

Aartsengel Gabriel een de aartsengel die zich ook bezig houdt met kinderen. Dit is de engel die je bijstaat in het traject van zwangerschap, van conceptie tot aan geboorte. zij is ook te vinden rondom vruchtbaarheidsprogramma’s als IVF. Wanneer je een specifieke kinderwens hebt kun je Gabriel vragen om je verzoek naar God te brengen.

Als je zwanger bent kun je Gabriel vragen samen met Rafael en Michaël over je zwangerschap te waken en er voor te zorgen dat je een gezonde zwangerschap en voorspoedige bevalling hebt.

Een bekendere taak van Gabriel is het helpen van auteurs en artiesten bij het uiten van hun creativiteit. Wanneer je inspiratie, tijd of motivatie nodig hebt bij creatieve werkzaamheden kun je Gabriel om hulp vragen.

Kleur: Koper

Edelsteen: donkergele citrien

Aartsengel Sandalfon - Boodschapper van God

Zijn naam betekent: broeder

Sandalfon is de tweelingbroer van Metatron. Hij brengt onze gebeden naar God om verhoord te worden. Daarnaast is Sandalfon de engel van de muziek. Musici kunnen hem uitnodigen voor inspiratie en om hen te helpen muziekstukken te componeren.

Je kunt Sandalfon ook  uitnodigen om met de melodie te werken van een muziekstuk waarna je luistert zodat het helend voor je werkt. Sandalfon zegt dat muziek net als onze gedachten, grote invloed op ons heeft. Hij adviseert ons om onszelf te omringen met positieve muziek omdat muziek een verschil maakt in hoe we ons voelen.

Kleur: Turquoise

Edelsteen: Turkoois

 

 

 

Aartsengel Ariel - Milieu, wilde dieren en manifesteren

Haar naam betekent: leeuwin van God

Aartsengel Ariel helpt zowel mensen die zich bezig houden met als en kwesties aangaande het milieu als (wilde) dieren. Ook waterdieren en vogels vallen onder haar domein. Voor zaken en heling van het milieu of wilde dieren kun je om Ariel’s hulp en begeleiding vragen. Daarnaast kan aartsengel Ariel je helpen met je wensen te manifesteren.

Kleur: Lichtroze

Kristal: Rozenkwarts

 

Aartsengel Haniel – Volle maan

Haar naam betekent: Glorie van God

Haniel’s energie wordt in verband gebracht met die van de volle maan. Je kunt tijdens de volle maan buiten gaan wandelen als je haar energie wil waarnemen en je ermee wilt opladen. Haniel is dus zeer geschikt om te vragen als je je meer wilt verdiepen in de maan en haar fasen.

De zacht blauwe energie van Haniel zorgt ervoor dat negativiteit oplost, zowel van jezelf als van anderen of in een vertrek. Het werkt zeer helend om jezelf te visualiseren in haar zacht blauwe energie. Je kunt er ook je huis of een vertrek in je huis mee vullen. Haniel helpt ook bij het loslaten van oude gewoonten en problemen. En ze helpt bij 'vrouwen problemen' op fysiek mentaal en emotioneel vlak.

Kleur: Blauwachtig wit, net zoals bij een volle maan

Edelsteen: maansteen

 

Aartsengel Jeremiel - Emoties en terugblik op je leven

Zijn naam betekent: Genade van God

Je kunt Jeremiel vragen om je te helpen met het omgaan met en verwerken van (heftige) emoties. Jeremiel helpt je op jouw verzoek met het terugblikken op situaties in je leven. Door de situatie en alle betrokkenen te vergeven, inclusief jezelf, kun je een positieve verandering maken in het nu.

Kleur: Donker paars

Edelsteen: Amethist

 

Aartsengel Raguel - Relaties

Zijn naam betekent: Vriend van God

Aartsengel Raguel kan je helpen met alles wat met het hebben van relaties te maken heeft. Raguel kun je ook vragen om de relatie met jezelf en met god te helen en/of te verbeteren. Op jouw verzoek brengt Raguel vrede en harmonie in je relaties en je huwelijk.

Kleur: Zacht blauw

Edelsteen: Aquamarijn

 

Aartsengel Zadkiel - Orde en rust in situaties

Zijn naam betekent: rechtvaardigheid van God

Aartsengel Zadkiel kan je helpen in verschillende situaties. Hij kan je helpen orde te scheppen en schijnbare chaos. Hij kan met je werken om verstopte energie te balanceren zodat je weer helderder zicht hebt op situaties en dingen in het juiste perfectief kunt plaatsen.

Hij is er ook voor emotionele heling, vergeven en bij mentale problemen.

Kleur: diep indigoblauw

Edelsteen: lazuursteen

 

Aartsengel Azraël - De engel des doods

Zijn naam betekent: Hij die god helpt

Azraël is een stille maar zeer krachtige aartsengel. Hij wordt ook wel de doodsengel genoemd omdat hij de ziel helpt met de overgang naar het hiernamaals. Hij geeft de ziel een overzicht over het geleefde leven brengt inzicht waar dat nodig is. Azraël is ook de engel die nabestaanden helpt bij het verwerken van hun verdriet. Zijn aanwezigheid geeft troost en werkt heel helend.

 

Een van mijn eerste bewuste ervaringen met de Aartsengelen, die een diepe indruk heeft achtergelaten, was het helende en troostende bezoek van Azraël na het overlijden van mijn vader.

Dit verhaal staat gepubliceerd in het boek van Annelies Hoornik: Engelen Helen.

Kleur: Crème

Edelsteen: Gele Calsiet

Aartsengel Uriel - Briljante ideeen

Zijn naam betekent: Licht van God

Uriel is de engel van de wijsheid, briljante ideeen en filosofie.

Je kunt Ariel ook vragen als je een oplossing nodig hebt.

Bijvoorbeeld als je aan het schrijven bent, aan het studeren bent of in en zakelijke bijeenkomst zit. Ook als je een situatie wilt overzien kun je Uriel om hulp vragen. Hij helpt je om in contact te komen met je innerlijke wijsheid.

Kleur: Lichtgeel

 

Edelsteen: Amber of barnsteen

Ronald Smit
http://bronvanonvoorwaardelijkeliefde.simplesite.com

 

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

❥ Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.