Retraite in het Katharenland met Pamela Kribbe en Gerrit Gielen

Vanaf € 1195,-

Dit is een heerlijke week waarin jij centraal staat! Tijd voor jezelf om tot rust te komen…te genieten en jouw accu op te laden. Soms worden we zo opgeslokt door de verwachtingen en verplichtingen van buitenaf dat we het contact met onszelf kwijtraken. Dan is het tijd om pas op de plaats te maken. Jezelf te voeden met gezonde, energierijke, culinaire maaltijden. Je lichaam en geest te ontspannen. En je te verbinden met je eigen wijsheid! Er worden deze week 3 inspirerende workshops aangeboden door Pamela Kribbe en Gerrit Gielen met als thema: relaties in de nieuwe tijd. 

Verder genieten wij van stilte, meditaties, ongerepte natuur een klanksessie en een wandeling in een magisch bos. Ook is er tijd voor eigen besteding en is er de mogelijkheid voor deelname aan 3 excursies. Je kunt onbeperkt gebruik maken van het zwembad, zonneterras en het meer van de liefde.

 

Drie workshops met Pamela Kribbe en Gerrit Gielen

Retraite

Dit betekent: terugtrekken! Letterlijk je terugtrekken uit de hectiek van alledag. Genieten van rust, ruimte en de stilte. Niets is zo helend als stilte. Eerst stilte rondom jou om van daaruit de stilte in jezelf te ervaren. Bepaalde delen van de dag vragen we je om niet te spreken. Het gaat daarbij vooral om de middag. Tijdens de programma-onderdelen beperken we ons tot het spreken over het hier-en-nu! In deze week ga je terug naar jouw kern waar zich jouw wijsheid en inspiratie bevindt. Je haalt je energie terug zodat de gerichtheid naar buiten toe plaats maakt voor de verbinding met jezelf.

Pamela Kribbe en Gerrit Gielen

Pamela Kribbe en Gerrit Gielen hebben beiden een eigen praktijk, zie voor meer informatie: www.pamela-kribbe.nl en www.gerrit-gielen.nl. Daarin bieden zij gezamenlijk en apart diverse activiteiten aan op het gebied van spiritualiteit en innerlijke groei. De raakvlakken qua interessegebieden en de herkenning in hun werk waren voor ons de aanleiding om hen uit te nodigen in het Katharenland. De wijze waarop zij thema's als mannelijke en vrouwelijke energie een plek geven, concreet maken, sluit naadloos aan bij de uitstraling van deze streek en het doel van onze reizen. Zoals vaak als de tijd rijp is, was deze samenwerking qua vorm en inhoud in een oogwenk een feit met als resultaat een unieke reis: een combinatie van het ervaren van inspirerende plaatsen in het Katharenland en 3 workhops onder leiding van Pamela en Gerrit.

De workshops

Onze intieme relaties zijn vaak de toetssteen van onze innerlijke groei: ze geven ons inspiratie en liefde maar confronteren ons ook met onze diepste verlangens en angsten. Over het thema mannelijke en vrouwelijke energie, liefde en relaties is een boek verschenen van Pamela: De verboden vrouw spreekt – Maria Magdalena over de liefde (Altamira). Ook kun je op haar website www.pamela-kribbe.nl diverse teksten vinden over deze thema’s. 

In deze tijd is er veel aan het veranderen op het gebied van relaties. Vanzelfsprekendheden worden omver geworpen naarmate je bewustzijn groter wordt en je de innerlijke drang voelt naar heelwording en zelfverwerkelijking vanuit het hart. In deze workshops wordt stapsgewijs onderzocht 1. welk relatiepatroon jou gevangen houdt in angst (angst voor verlies, angst voor overgave), 2. hoe je vrij kunt worden van deze angst zodat je innerlijk autonomie ervaart en je tegelijk diep kunt verbinden met een ander, en 3. hoe je helende relaties kunt creëren door de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke in jezelf te herstellen. 

Tijdens de workshops word je via geleide meditaties (Gerrit) uitgenodigd om op een intuïtieve manier contact te maken met het mannelijke en het vrouwelijke aspect van je ziel, met je angsten en met je helende kracht. Pamela zal in elke workshop een gechannelde boodschap uitspreken die ingaat op relaties in de nieuwe tijd: op de transformatie van angst (tekort) naar liefde (overvloed) en het belang van evenwicht tussen mannelijk en vrouwelijk in jezelf. In het tweede deel van de workshops zal ze gechannelde antwoorden geven op (persoonlijke) vragen. 

De opzet van elke workshop is:

1. Geleide meditatie door Gerrit 

2. Channeling door Pamela 

3. Pauze 

4. Vraag- en antwoordronde

1. Meditatie

Meditatie is veel meer dan alleen maar ontspanning. Talrijke studies tonen aan dat meditatie helpt bij het voorkomen van depressie, het helpt om meer in dit moment te leven, het geeft emotionele balans, stimuleert compassie, geeft een betere focus en concentratie, leidt tot meer geluk, minder angst, een lagere bloeddruk, betere slaap en een sterker immuun systeem. Daarnaast is het volkomen gratis. Ieder heeft zo zijn/haar eigen redenen om te (beginnen met) mediteren. We maken gebruik van verschillende soorten meditaties: stiltemeditatie, begeleide meditatie, wandelmeditatie en actieve meditatie.

2. Lichaamsoefeningen

Door middel van zachte lichamelijke oefeningen, maken we het lichaam soepel – zodat de spanning verdwijnt het de energie kan stromen. We richten de aandacht naar binnen, herstellen het contact met ons lichaam. De gevoeligheid voor het lichaam bevorderen heeft als voordeel dat we signalen die het lichaam geeft eerder kunnen waarnemen. Lichaamsbeweging heeft een positieve werking op je organen, immuunsysteem, spieren en gewrichten. Ik maak gebruik van eenvoudige maar doeltreffende rek- en strekoefeningen en verschillende soorten yoga.

3. Energetische oefeningen

Behalve een fysiek lichaam hebben wij ook een etherisch lichaam. Dit energieveld om ons heen wordt gevoed door prana, dit is essentiële levenskracht. We leren technieken om de stroom van essentiële levenskracht in onszelf krachtig te doen stromen, zodat onze aura en chakra's gereinigd en versterkt worden.

4. Ademhalingsoefeningen

De adem is de basis van ons mens-zijn. Bewust ademhalen versterkt jouw lichaam, geest en je emoties. Het geeft energie en uithoudingsvermogen. Je hebt minder slaap nodig en je bent minder moe. De spanning en vermoeidheid in je lichaam nemen af. Als je bewustzijn rond je ademhaling toeneemt, voel je eerder wanneer je spanning opbouwt en daar kun je anticiperen. Je wordt rustiger en je krijgt meer controle op jouw emoties en gedachten. Ik leer je verschillende oefeningen en je zult direct het effect in je lichaam voelen.

Het groene labyrint

Het magische woud is een sprookjesbos met kronkelende paadjes langs bizarre rotsformaties en opgerichte stenen. Tussen de stenen lopen kleine weggetjes die er allemaal spannend uitzien. Het is oppassen geblazen want net als in een echt labyrint kun je hier gemakkelijk verdwalen. 

Wat een fantastische plek. Soms is het bos dicht en donker en dan plotseling is er een open plaats met grote platte rotsen. Een deel van het bos lijkt wel ondergronds, alle stenen zijn er bedekt met een dikke laag mos. Het kan niet anders...hier leven elfen en gnomen. 

Klankbad met Tibetaanse schalen, Sansula, Balinese gong, Tubalophone

Klank is trilling en trilling ligt ten grondslag aan alles. De fundamentele aard van alles-wat-er-is, dat is in wezen trilling. 

Het is een unieke ervaring om ondergedompeld te worden in de subtiele vibraties van tonen en boventonen in muziekinstrumenten. Het brengt je in een andere wereld en in een ruimer bewustzijn. 

Tijdens deze Klanksessie ervaar je de impact van klank. Klank kun je gebruiken: om jouw geest tot rust te brengen, om contact te maken met jouw diepste zijn, om het lichaam in balans te brengen en om je af te stemmen op wie je werkelijk bent. Trilling speelt een leidende rol bij het proces van creatie. Onze gedachten ebben een bepaalde frequentie, waarmee we onze ervaringen beïnvloeden. Aandacht, intentie en klank zijn hierbij belangrijke sleutels. 

Ervaring met mediteren is niet nodig!

Maar het creëren van en bijdragen aan rust en stilte tijdens de meditaties en stiltemomenten wel. 

• De basisprincipes van mediteren worden in het begin van de week uitgelegd: houding/adem etc. 

• Tijdens de middagsessie er enige ruimte voor uitwisseling van ervaringen. Echter, de focus is het hier-en-nu. 

• Deze week leent zich niet voor een therapeutische benadering d.w.z. een intensieve persoonlijke begeleiding is niet mogelijk.

Het is wel mogelijk om een persoonlijke begeleidingsgesprek aan te vragen.

Je verblijft op landgoed Terra Nova in het land der Katharen

Landgoed Terra Nova ligt prachtig, omringd door ongerepte natuur. Vanuit het huis zijn er talloze korte en lange wandelingen mogelijk op het landgoed. Vind een schaduwrijke plaats om te lezen of weg te dromen. Doezel weg in een hangmat. Mediteer bij het gezang van de vogels. Er zijn geen buren, geen wegen, geen lawaai. Rondom het hoofdgebouw zijn diverse terrasjes en er is een buitenzwembad met veel privacy. Er is een sauna en een schitterende workshopruimte. Lees meer over landgoed Terra Nova

Meer informatie?