De kracht van vergeving - Trudy Hekkert - Lichtwerkers Nederland

De kracht van vergeving.

Waarom vergeven zo belangrijk is.

Vergeven doe je voor jezelf, niet voor de ander. Vaak zie ik dat mensen in verbittering en kwaadheid blijven zitten en het verleden niet kunnen vergeven.

Natuurlijk, het is verschrikkelijk wat sommigen onder ons mee maken.  Bijvoorbeeld, zware mishandeling, geestelijk of fysiek.

Maar wat als je niet vergeven kunt? Je blijft constant in een kwaadheid en verbittering zitten.

 

Dit wat gebeurt is in je leven hou je vast en dat blijft zich herhalen in je denken. Het verleden heeft je in de macht. Is het de bedoeling dat je hier onder blijft lijden tot aan je honderdste? Wil je dat het verleden je in de macht houd? Voor mijn gevoel is dat niet de bedoeling. Accepteer het verleden, accepteer je emoties, geef het een stem. Vergeef jezelf en de ander, daardoor ga je uiteindelijk steeds meer rust ervaren.

Misschien schaam jij je voor je verleden? Dat is niet nodig, zie het als een ervaring waar je van leren kunt. Geef het een stem en praat er over met een goede vriend of vriendin. Of, als je er zelf niet uitkomt, ga naar een therapeut die jou daar bij helpen kan. Vaak hoor ik zeggen, ik ben zo kwaad op die ander. Die kwaadheid wat je op die ander fixeert, daar zit ook vaak een stuk kwaadheid naar jezelf. Alleen dan fixeer jij je zoveel op de ander, dat je je eigen aandeel vergeet.Vergeven doe je voor jezelf, niet voor de ander. Kijk eerlijk naar jezelf. Waarom gebeuren er bepaalde dingen in ons leven.

Ik roep natuurlijk niet zomaar, ben een ervaringsdeskundige en weet wat lichamelijke en geestelijke mishandeling is.

Ik heb verwerkt door er heel veel over te praten en de emoties te accepteren die erbij horen. Wat kan ik hier van leren en waarom is dit gebeurd? 

Zelf heb ik het gevoel dat mijn ziel bepaalde ervaringen op wil doen.

Waarom gebeurde het dat ik geestelijk en lichamelijk mishandeld ben geweest? Hoe stond ik zelf in het leven? Was ik wel trots op mezelf? Hield ik van mezelf? Was ik een onzekere vrouw? Wist ik eigenlijk wel hoeveel ik waard was?

Het antwoord is nee, ik was een onzekere vrouw en kon niet voor mezelf op komen zoals het behoorde te zijn. Ik handelde in angst en was bang om de ander te verliezen, bang dat ik alleen kwam te staan. Tot dat ik er toendertijd achter kwam dat mijn man een ander had. Ik liep op het laatst van mijn zwangerschap, mijn beslissing was overduidelijk, dit kon ik niet accepteren. Ze mocht hem hebben.

Natuurlijk, op dat moment weet je het even niet meer. Maar eigenlijk had ik veel eerder voor mezelf moeten beslissen om niet in deze relatie te blijven. Ik werd niet behandeld zoals het behoorde te zijn, maar ja, ik heb het zelf laten gebeuren, omdat ik mezelf niet waardevol genoeg vond en in angst handelde.

Het mooiste geschenk van de wereld werd 3 weken na de breuk geboren, een prachtige dochter. Op dat moment kon ik het niet vatten en het geen plekje geven, maar eigenlijk had hij mij bevrijdt van een man die alcoholist was en niet met mij omging hoe het behoorde te zijn.

Jaren later kwam ik bij mijn verwerking. Ik was altijd gewend om door te gaan en te overleven.

Eerst dacht ik altijd: hij is fout. Natuurlijk, dit is niet wat je wilt. Ik ging me zelf steeds beter leren kennen en kwam er achter dat ik eigenlijk toen ik jonger was op stoerdere mannen viel. Ik had ook voor hem gekozen, hij mocht mij wat leren op zijn manier.

Ik ben mezelf gaan vergeven voor die keuze. Dit was nodig in mijn leven om de vrouw te worden die ik nu ben. Ik heb hem vergeven en kan nu met heel veel zachtheid naar hem kijken.

Vergeven gaat niet zomaar daar is tijd voor nodig. Maar het is zo belangrijk om te vergeven, anders heeft je verleden je constant in de macht en dat kan voor mijn gevoel niet de bedoeling zijn. Hij heeft mij onbewust geleerd om te kijken naar mezelf, daarom had ik deze man nodig om te ontdekken wat ik waard ben.

Daar ben ik mij nu ook heel bewust van. Ik ben dankbaar voor deze leerweg en dankbaar voor deze man. Hij heeft me veel geleerd. Hij had natuurlijk ook zijn goede kanten, maar ook hij kon niet anders op dat moment. Ik ben er van overtuigd, niks gebeurt voor niks.

Liefs Trudy

Heb vertrouwen – praktijk voor healing en bewustwording

 

www.trudyhekkert.nl

Starseed Special Transmissie en meditatie

Wieteke Koolhof channelt Arjun van de YahYel op zondag 25 april om 20:00 uur

 

Nieuw! Verlichtingsactivatie

Zondag 9 mei om 20:00 uur door Davy Diekstra

 

Nieuw! E - TEA - 2

Introductie van de YahYel door Wieteke Koolhof en Denise DiekstraLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland