Ziekte en Bewustwording - Alex Bruinsma

Als healer ben ik al ruim 15 jaar bezig met healing. In eerste instantie gaf ik door middel van Reiki alleen maar energie door hopende dat het zou werken. Ik heb in het begin nauwelijks healingen aan anderen gegeven. Ik was meer met mezelf bezig en ik vond eerder fascinerend dat ik de energie voelde stromen. Ik heb wel behandelingen van anderen mogen ervaren maar ik voelde niet altijd wat. Ik weet wel dat bij mijn reiki-master de energie erg goed voelbaar was en sterk stroomde. Ook de energie van een magnetiseur bij wie ik kwam was bijzonder krachtig en ontspannend. Achteraf gezien zat ik ook nog zelf met de nodige blokkades en kon ik moeilijker bij mijn gevoel komen om het goed te ervaren.

In de loop der tijd heb ik andere energie methodes ontdekt en ben zo verder gegroeid en elke keer heb ik bijzondere energieën mogen ervaren en gebruiken. De manier van healen werd ook anders en werd er meer de nadruk op gelegd hoe te behandelen en wat je precies doet. In de loop der jaren ben ik meer gaan kijken wat er eigenlijk gaande is en hoe deze aan te pakken met eigen methodes.

Waar we eigenlijk allemaal tegen aan lopen in dit leven zijn de zaken die ons uit balans halen. Ziekte is een uiting van ons systeem dat er iets niet in orde is. Veel klachten worden door ons weggedrukt of onderdrukt door middel van medicijnen want het is niet fijn en het liefst willen we het niet erkennen dat het er is. Een huisarts kan door middel van een diagnose proberen vast te stellen waar het probleem door ontstaan is. Lichamelijk gezien misschien perfect, maar lost het het probleem dan wel op ? Lichamelijke problemen ontstaan niet zomaar. We kunnen allemaal een voedselvergiftiging oplopen of een griepje krijgen, maar waarom krijgt de ene het wel en de ander het niet ? De ene persoon heeft schijnbaar een grotere weerstand of is er minder gevoelig voor. Anders gezegd kan je ook zeggen, de ene persoon zit veel beter in zijn vel en staat nuchter in deze wereld. Ziekte zal ons raken als we uit balans zijn of beter gezegd, ziekte geeft aan dat we uit balans zijn.

Hoe kunnen we uit balans raken ?


Vaak als we niet lekker in ons vel zitten, en vaak is dit toch hoe wij ons voelen, dus op emotionele basis.

Als we gevoeliger zijn, spelen ook onze emoties een rol. Emoties geven aan hoe wij bepaalde zaken ervaren en wil je iemand goed healen dan is het belangrijk om deze zaken naar boven te halen. Emoties worden vaak gevormd in onze kindertijd en kunnen ook later ontstaan door ervaringen die we emotioneel niet aan kunnen en die ons traumatiseren. Hierdoor ontstaan spanningen, stress en angsten, die ook weer een emotionele grondslag hebben. Naast mentale klachten kunnen deze ook lichamelijke klachten veroorzaken.

Het probleem is dat iedereen het weer anders ervaart en zijn eigen emoties kent en hierdoor heb je dus een combinatie van factoren die heel persoonlijk zijn. Om dit te doorgronden moet je dus dieper graven en begrijpen wat er precies aan de hand is met jezelf. Veel onbalans en opgekropte emoties vragen onze aandacht door middel van ziekte of andere tegenslagen in je leven. Niets gebeurt voor niets.

Helaas is de huidige maatschappij nogal doorgeslagen in het oplossen van ziekte door middel van gebruik van medicijnen en ingrepen zonder dat wij onszelf de tijd geven om bewust te zijn wat er met ons aan de hand is en wat er diep in ons gaande is. Ziekte geeft ons wel de gelegenheid om met ons zelf aan het werk te gaan en de signalen te begrijpen. Wil je echt bewust worden dan is tijd voor jezelf belangrijk. Je kan jezelf alleen leren kennen door de tijd te nemen om jezelf bewust te ervaren. Wat voel ik, hoe voel ik me, wat vind ik van mezelf, hoe kijk ik tegen bepaalde dingen aan, etc. Heel veel vragen aan jezelf om eens goed te beantwoorden.

De meeste vragen heb je zelf, maar jij bent ook degene die het juiste antwoord weet. Bewust worden is dus de juiste antwoorden weten en de signalen in jezelf (h)erkennen.

Vaak zijn het emoties van lang geleden die nu een rol spelen in je eigen processen. En als je het antwoord weet, dan weet je eigenlijk ook al de oplossing.

Bewust zijn vraagt vooral discipline en tijd, en vooral durven verder te kijken dan je nu weet. De meeste kennis over jezelf krijg je pas als je je eigen drempels durft over te steken, want wat je niet weet moet je zelf ontdekken. Fouten maken mag, want daar leer je ook van.

Veel emoties zitten bij ons diep maar de herinnering die daarmee verbonden is, is ook aanwezig. Door onszelf de tijd te geven en meer naar ons gevoel te gaan kunnen wij ook dieper in onszelf komen en dit te leren begrijpen. Dit stukje bewustwording helpt ons ook om los te laten.

We kunnen het allemaal, maar we nemen helaas niet de moeite om dit te doen. Door middel van meditatie en diepe ontspanning komen we allemaal dieper in onszelf en hoe meer je het doet, hoe makkelijker het ook gaat.

Ik zelf gebruik helderziende waarnemingen en mijn heldervoelendheid om de diepgaande emoties bij anderen naar boven te halen, maar belangrijk is wel je eigen bewustwording die het wilt begrijpen. Dan pas leer je hoeveel zaken wij onbewust beleven en dat wij ons meer richten om onze emoties (onjuist) te gebruiken dan eigenlijk te begrijpen waarom wij emotioneel zijn. Jezelf leren kennen is zondermeer een levensles die iedereen ondergaat.

Onze westerse maatschappij die als modern moet worden beschouwd, kent ondanks alles, heel veel zieke mensen. Als je de ouderen niet meetelt, dan is het schrikken hoeveel mensen er antidepressiva slikken. In Nederland zijn het inmiddels meer als een miljoen. Dit komt ook omdat wij eigenlijk geen raad weten met al die mensen die met hun emoties en spanningen problemen hebben. Bewustwording zal zeker daarin kunnen helpen. Het probleem is wel dat heel veel mensen al heel ver heen zijn en het veranderen zeker niet makkelijker gaat. Het kost nog meer energie en tijd om daarmee aan het werk te gaan. Medicijnen slikken is makkelijker en je bent voorlopig ervan af.

 

Behalve de mentale zieke mensen heb je ook nog de vele lichamelijke zieke mensen. Hoeveel zijn daar ziek door emoties, spanningen en angst ? Ik zou het niet durven zeggen. Er moet een grote verandering in bewustwording plaatsvinden voordat maatschappelijk gezien inzichten veranderen hoe wij mensen kunnen helpen. Op kleine schaal zie je al dat men andere therapieën probeert men anders naar de mens probeert te kijken.

Alex Bruinsma
www.healing-zuivering.nl


 www.gaia.com ❥ Klaar voor een volgende stap?Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland