Volle maan & Maansverduistering 31-01-2018 - Petra Stam

Volle maan 31 januari 2018

Op het noordelijk halfrond is dit meestal de koudste periode van het jaar. Hoewel enkele dagen geleden de warmste januaridag ooit werd gemeten, kan het morgen weer vriezen of sneeuwen. De natuur zuivert zichzelf: wat zwak of eenjarig was, is afgestorven of is zelfs al voor een deel verteerd. Er heerst nog uiterlijke rust, maar in de onderlaag ligt het nieuwe leven verborgen te wachten op het juiste moment om naar buiten te treden. Sneeuwklokjes en zelfs krokussen laten zich al zien - de lente is in aantocht. We kunnen ons langzaamaan weer richten op de lichte helft van het zonnejaar. Het thema van de IJsmaan is ‘zuivering en diepgang’. Wat sluimert er in jezelf en wil ontwaken of werkelijk uitgroeien in de komende cyclus? Wat werkt niet meer en kun je beter loslaten? De volle IJsmaan en de maansverduistering luiden dubbelop een nieuw begin in.

De volle maan staat in Leeuw, waardoor je makkelijker in de spotlights stapt, zelfvertrouwen hebt, passievol en optimistisch bent, erkenning wilt en jezelf goed kunt uitdrukken. Maar Maan in Leeuw kan ook maken dat je sneller gekwetst bent, luxe wenst of drama vertoont als het even niet gaat zoals je wenst. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Waterman, waardoor oude belangen makkelijker worden vervangen door nieuwe waarden, vrijheidsverlangens en inzichten.

De dag voor volle maan hebben we een supermaan, omdat de Maan dan het dichtst bij de Aarde staat. De dag van de volle maan is er een totale maansverduistering: de Zon, de Aarde en de Maan staan om 13.30 uur op één lijn, waardoor de Maan in de schaduw van de Aarde komt te staan. Een maansverduistering zorgt voor een reset van je emoties en brengt je in contact met je eigen behoeften. 

Eerst komt er onduidelijkheid (‘schaduw’), maar als die wegtrekt (in de maanden erna) zul je steeds duidelijker weten waarnaar jouw ziel verlangt.

Asteroïde Ceres staat het dichtst bij de Maan. Hierdoor heb je behoefte aan emotionele uitwisseling met anderen en werkelijke aandacht. Geven en ontvangen, voeden en gevoed worden, en ook opvoeden, de band met (je) kinderen en de zorg voor de Aarde zullen thema’s zijn de komende maanden. Om hierin een balans te vinden, is het ook belangrijk te weten wat jouw emotionele behoeften zijn, hoe jij kunt opladen en groeien. De Noordknoop gaat over levensdoelen en –missies. Dit punt staat vlakbij de Maan en Ceres, waardoor je gaat beseffen waar of bij wie jij je thuis of veilig voelt en ook welke zielenvoeding jij nodig hebt om je levensmissie vorm te kunnen geven. Thuiszijn bij jezelf is natuurlijk allereerst belangrijk. Vooral ook omdat Venus en Neptunus onharmonisch ten opzichte van de Maan staan, waardoor onvervulde verlangens over het leven en de liefde omhoog komen. Dit kan emotioneel labiel maken, ontevredenheid geven of spanning opleveren in bestaande relaties. Onderzoek wat JIJ nodig hebt en zorg dat je overeenkomstig handelt en communiceert vanuit jouw gevoel en verlangen.

Tekst en foto © Petra Stam
http://www.petrastam.nl

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Disclaimer
- Privacybeleid - Algemene voorwaarden © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland

© Let op, afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.