Homeopathie: het zelfgenezend vermogen - Marjon Hornung


Ons lichaam is gemaakt om gezond te blijven. Gebeurd er wat waardoor er ziekte dreigt, probeert ons hele systeem er alles aan te doen om weer gezond te worden. Het zelf genezend vermogen doet dit voor ons. Door goed voor onszelf te zorgen lukt het het zelf genezend vermogen ook om goed zijn werk te doen. Maar soms gebeuren er dingen waardoor gezond worden niet meer lukt. Er is bijvoorbeeld een opstapeling van gebeurtenissen of oorzaken waardoor het zelf genezend vermogen niet meer goed kan functioneren, of een gebeurtenis is zo heftig, dat er een diep trauma ontstaat. 

Oorzaken kunnen zijn:

 

 Ongezonde leefstijl zoals: roken, te weinig bewegen, onvoldoende vers en zelf bereid eten (groente en fruit) binnen krijgen

 Alcohol of medicijn gebruik

 Stress, chronisch, door welke oorzaak dan ook

 Verdriet, rouw, door verlies, ziekte, etc van geliefden, verlies van relatie, verlies van baan

 Angsten

 Slecht slapen

 Extreem blije, uitgelaten emoties

 Straling, vervuiling

 Etc.

Het zelf genezend vermogen zal er alles aan doen om je meest belangrijke levensfuncties aan de gang te houden. Klachten zullen dan ook vaak aan de buitenkant beginnen. Huid klachten bijvoorbeeld, of koorts, verkoudheden en hoesten. Ook diarree is een voorbeeld van een relatief milde ziekte die het zelf genezend vermogen toe staat om belangrijkere functies te kunnen sparen. Probeer in deze situaties nog beter voor jezelf te zorgen, zodat je sneller kunt herstellen.

Holistische geneeswijze

Waar komt homeopathie nu in beeld? Homeopathie is een zogenaamde holistische geneeswijze. Dat wil zeggen: in plaats van naar alleen die ene klacht waarmee je naar de dokter gaat, kijkt de therapeut naar alle klachten die je nu hebt en gehad hebt. Door veel vragen te stellen, lopen jullie samen je leven door. Dus je klachten en medicijn gebruik, maar ook je slaap-, eet- en leefgewoontes. Of te wel: er wordt naar jou als persoon gekeken en niet alleen als klacht. Een consult, zeker de eerste, met een klassiek homeopaat duurt dan ook vaak minstens 90 minuten. Uit alle gegevens die tijdens dit consult wordt verzameld, komt vervolgens een homeopathisch geneesmiddel. Omdat iedereen uniek is, zul je ook zeer waarschijnlijk een ander middel krijgen dan de buurvrouw of man, ondanks dat jullie met dezelfde klachten op consult zijn gekomen.

Niet alleen het consult, ook het geneesmiddel is totaal anders dan de geneesmiddelen die een regulier werkende arts voorschrijft. Homeopathische middelen zijn gepotentiëerd, of te wel: stevig geschud en verdund. Op deze manier zit er niets chemisch meer van de oorspronkelijke stof in het geneesmiddel. Daardoor kunnen ook giftige planten of mineralen gegeven worden, zonder kans op vergiftiging. Wat wel in het geneesmiddel zit, is de energie van de oorspronkelijke stof. Op deze manier werkt het middel veel dieper: het komt overal in je lijf en werkt daar in op je eigen energie of frequentie. Welke helende energie je nodig hebt, wordt dus bepaald tijdens je consult. Maak je je zorgen of homeopathische middelen gebruikt kunnen worden naast eventuele reguliere medicijnen die je gebruikt? Dat hoeft niet, beide middelen werken op andere niveaus: reguliere medicatie werkt op chemisch niveau, homeopathische medicatie op energetisch niveau, waardoor beide elkaars werking niet verstoren. Mocht je willen stoppen met je reguliere medicatie omdat je homeopathische hebt gekregen? Doe dat vooral alleen in overleg met je voorschrijvende arts.

Homeopathie is niet alleen een geneeswijze voor volwassenen met gezondheidsklachten. En ook is het niet alleen een geneeswijze voor fysieke klachten. Het is een geneeswijze voor alle leeftijden en allerlei klachten, fysiek of emotioneel/mentaal. Dus of je baby nu al een paar dagen een snotneus heeft waardoor voeden zo slecht gaat of huiduitslag heeft, of je jongere die ontzettend gestrest is voor toetsen of kamp, of jijzelf die misschien niet goed genoeg voor zichzelf durft op te komen. De klachten maken niet uit, de leeftijd ook niet. Wat wel belangrijk is, is dat je een goede klik hebt met je homeopaat. Er wordt veel besproken en als jij het idee hebt dat er niet goed geluisterd wordt, of dat er een oordeel over je geveld wordt, zoek gerust verder. Er zijn voldoende klassiek homeopaten in je buurt.

Wanneer naar een homeopaat?

Regelmatig krijg ik de vraag of een opmerking wanneer je een homeopaat zou gaan bezoeken. Homeopathie is als geneeswijze toch nog erg onbekend. Ik kan dan nu ook een erg kort antwoord geven, maar wat meer uitleg vind ik veel leuker om te geven.

Eerst even een vraag van mij: wanneer ga je naar de huisarts? De antwoorden daarop lopen ontzettend uiteen, maar hebben eigenlijk wel altijd te maken met je gezondheid, zowel lichamelijk als emotioneel. Vragen erover, twijfels of er wat aan de hand is. Voor serieuze gezondheid twijfels blijft het raadzaam om naar de huisarts te gaan. Voor het meten van je bloeddruk, doorverwijzing voor bloedonderzoek en doorverwijzingen naar specialisten ook. Maar voor veel andere klachten kun je ook naar een homeopaat. Vooral bij acute klachten is een snelle afspraak bij een homeopaat heel handig, want hoe sneller na het ontstaan van een klacht de behandeling wordt gestart, hoe eerder je weer genezen bent.

Vooral bij baby’s en kleine kinderen zijn de resultaten wonderbaarlijk. Oorontstekingen kunnen binnen een uur verdwenen zijn, waarvoor een huisarts misschien antibiotica zou voorschrijven met alle risico’s die daaraan verbonden zijn voor darmen en tanden van kindjes.

Nog meer klachten waarvoor je zou kunnen komen met baby’s is als ze vaak spugen, of de borstvoeding lukt niet, dreigende borst ontsteking (met antibiotica mag je vaak geen borst voeding geven tijdens de kuur!), etc.

Ook het stadium ervoor: zwanger willen worden wat niet lukt, blijvende klachten na hormoon behandelingen of klachten tijdens de zwangerschap kunnen heel mooi en zacht verbeterd worden door homeopathie. Er zijn veel vrouwen zwanger geworden nadat ze homeopathisch behandeld zijn.


Mensen die ik ook in mijn praktijk zie, zijn mensen die in de gewone gezondheidszorg zijn uitbehandeld. Artsen hebben geen idee wat ze mankeert of weten wel wat er aan de hand is maar kunnen niets (meer) bedenken om de klachten te laten verdwijnen.

Ten einde raad worden de mensen nog wel eens doorverwezen naar het alternatieve circuit.

Vaak hebben de patiënten hun klachten al lang. Direct genezing door homeopathie kan dan helaas niet, omdat de klachten al zo lang aanwezig zijn. Verbetering van de klachten kan wel al veel sneller ervaren worden, soms al binnen een maand.


En wat dacht je van emotionele klachten? Ook deze kunnen hele goed homeopathisch behandeld worden. Vooral als je weet wanneer de klachten zijn ontstaan, wat de oorzaak ervan is maar je kunt er zelf niet uitkomen. Verdriet bijvoorbeeld, of het door een verbroken relatie is of door het overlijden van een geliefde, maar ook woede of angst. Belet het je te kunnen doen wat je het liefst zou doen?

Verschil tussen reguliere gezondheidszorg en homeopathie

Dat is het verschil in het omgaan met klachten. De pijnbestrijding als paracetamol, antidepressiva, bloeddruk en cholesterol verlagers, antibiotica, etc. werken bijna allemaal als onderdrukkers: de klacht wordt niet meer gevoeld maar de oorzaak is er nog wel. Zou je stoppen met de medicatie, dan komt de klacht weer terug.

Bij homeopathie gaat de homeopaat op zoek naar de oorzaak en richt de behandeling zich daarop. Want zonder oorzaak verdwijnen de klachten vanzelf.

Homeopathie kan veel meer voor mensen betekenen dan iedereen zich realiseert. Dus investeer in jezelf en je gezondheid en maak een (kennismakings-)afspraak!


Marjon Hornung
http://www.praktijkhornung.nl/
Praktijk voor welzijn en wel blijvenLichtactivatie Afronden 2020 Openen 2021 ( 12 - 12 )Lichtactivatie
De energie van 2021 AAN ( 10-01 )Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland