Innerlijk geluk - Be-loved

Lieve jij,

Een van onze grootste misleidingen is het zoeken en nastreven van geluk. En het idee of de overtuiging bij je dragen dat dit buiten jezelf ligt of afhankelijk is van de situatie waarin jij je bevindt.

Gedachten als “ had ik maar of als dit in mijn leven eindelijk goed was, of als ik maar geen last meer had van...DAN was ik gelukkig.

We willen het proberen op te lossen. Iedere blokkade in of buiten onszelf. Iedere situatie of gemis, of iedere gedachte .....we richten ons volledig op het geen we NIET willen hebben om te krijgen wat we WEL willen hebben. 

Echter is dit een dwaalspoor omdat het geen we aandacht geven.. ook altijd groeit, betekenis krijgt, waarheid krijgt, kracht krijgt en zelfs macht krijgt. Terwijl we het geen er gewoon IS niet kunnen ervaren omdat we onszelf afleiden.

“We jagen het koekje na terwijl we zelf het koekje zijn”

Zolang ik een situatie, mijzelf, een persoon of een gemis de “schuld” blijf geven van mijn eigen GEVOEL van ongeluk.....leg ik het buiten mijzelf en daarmee verbind ik mij met dit idee, DIT geeft mij een ongelukkig gevoel.Ik richt mijn energie op de ongewenste situatie en erken de kracht hiervan omdat ik zeg “dit maakt mij ongelukkig”

Ik geef het daardoor zelf deze kracht, waarde en bestaansrecht.

Het is echter een illusie waar we aan vast houden omdat we een oorzaak zoeken voor ons ONGELUKKIG zijn.

Zodra het je lukt om te beseffen dat niks jou staat van innerlijk geluk kan aantasten, ( want het IS jou pure staat van ZIJN) dan kun je dit GELUK ervaren.

Als het je lukt te stoppen met iets anders de schuld te geven ( ook jezelf) dan stop je dus ook met zoeken of het willen oplossen....& dan ontstaat er ruimte en in deze ruimte krijgt jou INNERLIJK GELUK plek om gevoeld te worden. Om te groeien, om te stromen....

Zie het zo.....Geluk is je pure staat van zijn en om jou heen is van alles gewikkeld, situaties, je verleden, je overtuigingen, personen, enz. We hebben geleerd om deze dingen, die om ons heen gewikkeld zitten, te bekijken en proberen op te lossen. We pellen (denkbeeldige) lagen van ons ZELF af, zodat ons Zelf zichtbaar wordt.

Echter het focussen op deze lagen, houdt jou juist af van wat er eigenlijk al IS. 

Als je naar binnen gaat, echt naar binnen, en je niet meer focust op alle lagen, dan maak je contact met het geluk wat er al is.

GELUK kun je niet nastreven....het IS er al.

Laat je niet afleiden door wat je ziet, of wat je allemaal denkt te moeten oplossen voordat je eindelijk gelukkig zou kunnen zijn. 

Zelfs als diep verdriet, pijn, eenzaamheid, zich aandient in HET moment....hoef je het niet op te lossen. Je hoeft het enkel toe te laten in jou diepste bron van geluk/vreugde. Het willen oplossen leidt ALTIJD af van de ware oplossing....namelijk er gewoon ZIJN.

Het naar binnen gaan, lijkt een ingewikkelde taak. Dat is het gelukkig niet. Misschien is de omschrijving “naar binnen gaan” ook wel niet helemaal juist. Eigenlijk hoef je er alleen maar te zijn. Ben stil.....wordt stil.....let eens op je ademhaling....ervaar wat er is.......glimlach......leg een hand op je hart.....je bent er AL.

 

“ Als ik gewoon mezelf mag ZIJN

Zonder moeite of rookgordijn,

Als ik gewoon vertrouw dat alles is zoals hoort

Het leven mij draagt en bekoord,

Dat ik besef dat alles dient voor mijn hoogste goed,

Ook al lijkt het soms helemaal niet zoals het moet

Als ik stop met het willen begrijpen,

Of het naar oplossingen willen grijpen

Als ik besef dat ik hier ben om te groeien,

Dat alles meewerkt om mij werkelijk te laten bloeien

Als ik besef dat ik niks hoef op te lossen

En het leven mij vanzelf wel zal verlossen,

Dan hoef ik mij alleen nog maar te verbinden met mijn innerlijke bron

Daar binnenin schijnt altijd mijn eigen mooie zon.”

Veel liefs

By Be-loved

 

 

Incarnatiepijn in Lichtwerkers


❥ Zondag 4 oktober
  Pamela channelt Jeshua

 

Lichtactivatie Activeren van de Levensstroom


❥ Woensdag 11 - 11  Lea van der Eem

 


www.Gaia.comLichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy en Denise Diekstra 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland