18 december Nieuwe Maan voorbode voor eens een andere kerstviering? - Martha Krul

Weer een heftige periode waar we doorheen gaan. Wij zijn echt keiharde werkers en wij blijven met z'n allen toch redelijk overeind. De tijd vliegt, niets is meer hetzelfde. Wij zijn als mens zo aan het veranderen.Hoe vaak heb ik dit de laatste tijd geschreven?

En iedere keer is het toch weer anders. We zitten in de decembermaand en dat is ook heel goed te voelen. In de decembermaand worden onze emoties eigenlijk min of meer onder een vergrootglas gelegd.

Wanneer je moeilijkheden in de familie hebt, worden de kerstdagen moeilijke dagen wanneer je volgens oude familiepatronen te werk wilt gaan. Maar ook het gemis van dierbaren komt veel sterker tot uiting.

Wij hebben ook nog de periode van nieuwe maan. 18 december is het nieuwe maan. Met nieuwe maan breekt er iedere keer een hele nieuwe periode aan.

Kerst het feest van vrede. Misschien moet je dit keer die kerst eens letterlijk in een ander daglicht zetten. Wij zitten volop in de periode van loslaten. Voor jezelf durven en willen kiezen.

Misschien moet je de stap maar eens zetten en voor jezelf het doel stellen om jouw kerst dit jaar in vrede met jezelf te vieren. Denk daar eens rustig over na.

Je kan voldoen aan de wensen van de ander en straks puffen, gelukkig dat is weer voorbij. Of kies echt voor jezelf en maak er een kerst van zoals je al jaren hebt gewenst.

Met mensen samen kerst vieren, maar dan met de mensen die JOU een warm gevoel geven.

Het zit niet in overdaad. Het zit in eenvoud. We hebben niet voor niets het kind waar geen warm bed voor was, maar die "genoegen" moest nemen met een kribbe. De etensbak van de os en de ezel was goed genoeg voor dit bijzondere kind. Wij zijn allemaal bijzondere kinderen. Waarom dan niet eens het anders doen.

In je omgeving heb je vast mensen waar je dit al eens mee besproken hebt.

Die dezelfde ideeën hebben over een warme kerstviering. Je hoeft natuurlijk helemaal geen mensen uit te nodigen. Wanneer je gewoon van extra vrije tijd met een lekkere wandeling en bij thuiskomst een beker warme chocolade, dan mag dat natuurlijk ook.

Voel je vrij om deze kerst, die zo dicht na de nieuwe maan valt, een een kerst te maken die je letterlijk niet meer zal vergeten. Een kerst die je vreugde zal geven. Die je in licht en warmte mag vieren met de mensen waar je zo graag samen mee wilt zijn.

Voel hoe de kerstdagen dan voor je zullen zijn. Je moet niets. Je hoeft niet aan verplichtingen te voldoen waarbij je hart niet warm wordt. Je mag patronen doorbreken. Wat goed voelt is goed.

Ja zo eenvoudig is het. Ik weet dat ik met dit stuk menigeen aan het denken cq aan het "pruttelen"zet, dat is ook de bedoeling. Voel je vrij. Nieuwe maan de nieuwe periode voor de mens die voor zichzelf durft te kiezen. Kijk hoe je de ander een plezier kunt doen, terwijl je er zelf ook een goed gevoel van krijgt.

Denk daar eens goed over na. Liever voel hoe je dan die kerstdagen wil doorbrengen.

Gewoon alleen in wat vrije tijd, of kies je voor mensen die je dierbaar zijn en die er ook zo over denken.

Maak je keuze, ga geen jarenlange verplichting aan. Laat je hart kiezen en voel de warmte en het licht in je hart. Dan heeft kerst weer de betekenis van het licht en de warmte en vooral van de wending.

De wending van de seizoenen, maar dit keer van de seizoenen in je eigen leven.

Ik wens je een feest van licht, liefde en warmte en dat je na die tijd trots bent op jezelf dat je je eigen keuze kenbaar hebt durven maken.

Martha Krul
http://spiritualroseofsilence.blogspot.nl/


Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide


Christ Consciousnesss
 

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

info@lichtwerkersnederland.com 

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2021 Lichtwerkers Nederland