De kracht van imperfectie onder jongeren - Veerle Wagenaar


Ik wil graag dat mijn handelingen alle dagen perfect gaan. Perfectie betekent letterlijk alles perfect willen doen om falen of mislukkingen te voorkomen. Totdat er iets gebeurt waardoor ik het toch niet perfect kan doen, tot frustratie van mijn ego. Neem bijvoorbeeld school- of werk prestaties. Ik weet dat ik tijdens mijn schooltijd en nu nog steeds af en toe de handelingen of toetsen die ik maakte perfect wou doen. Maar wat nou als de imperfectie juist onze kracht is? En dit juist perfect is?

HSP en perfectie

Wij als hsp-ers willen graag alles goed doen. Wij willen juist ook de controle houden. Eigenlijk zijn wij snel bang om te falen of om iets verkeerd te doen. Dit is juist een hele mooie eigenschap, alleen in vele situaties kan het ons ook frustreren. Want als wij op ons handelen worden aangewezen dat het beter moet, dan kunnen wij juist gaan onderpresteren. Wij presteren eigenlijk beter wanneer er niet op ons gelet wordt. Hier komt ook het stukje ego weer naar boven. Wanneer wij een handeling niet goed doen, zien wij dit gelijk als falen. Maar is dit ook echt zo?

De kracht van imperfectie

Als we de situatie nu eens omdraaien en dat de perfectie al bestaat in het hier en nu?

Wat als ik nu eens vertel dat alles perfect is op dit moment zoals het is. Juist wanneer wij presteren doen we al het uiterste van wat in onze mogelijke capaciteiten ligt in de huidige situatie, dus is alles perfect op dat moment. Falen bestaat alleen in ons ego van dit moment. Voor de ziel is alles een les en ziet deze les ook enkel maar in liefde.

Schuldgevoelens?

Onze ego’s houden ons graag ook voor de gek. Vaak als een handeling of een situatie anders is gelopen dan wij hadden gehoopt. Zien wij dit als falen. En zeggen we vaak dat we de situatie anders willen zien dan we gehoopt hadden dat het zou gaan. Het verleden kan je niet veranderen, de dingen in het hier en nu wel. Alleen daar hebben wij de controle over. Juist in die situatie heb jij gehandeld met de informatie die jij op dat moment had. Bewust of onbewust. Dus hoe kan jij jezelf dan verwijten waarom jij op deze manier hebt gehandeld? De imperfectie van situaties die op dat moment perfect zijn, hebben wij nodig om te leren en de lessen hieruit te halen. En nee het is niet altijd makkelijk om te begrijpen waarom een situatie nou zo gelopen is.

Jezelf vergeven

Vergeef jezelf op dat moment wanneer een situatie anders loopt dan je had gehoopt. Alles loopt op dat moment zoals het had moeten lopen, ook al zien wij dat niet altijd. Het universum heeft vaak het grotere plan voor ogen, die wij enkel nu nog niet kunnen zien of begrijpen. (Zij regelen altijd alles op zo’n creatieve manier, dat het altijd afwijkt van ons verwachtingspatroon)

Makkelijk?

Nee, het is soms niet makkelijk nee. En soms kost het wat tijd om de situatie te begrijpen waarom dit zo is gelopen. Wij willen vaak alles begrijpen maar dat hoeft niet altijd, sommige situaties vragen om bezinning. Ik leer daar ook nog elke keer van. Neem bijvoorbeeld mijn vorige blog over mijn reis naar Mexico, waar ik erachter kwam dat deze juist voor mij bestemd was en voor niemand anders. 

Wanneer wij zonder weerstand een blik terugwerpen op de situatie zoals die gelopen is, opent er zich een wereld van de kracht van imperfectie voor ons.

Liefs,

 

Veerle 

 

 

www.coachingveerkracht.com

Pamela Kribbe channelt Jeshua

Online zondag 5 april om 20:00 uur  in het teken van het corona virus: wat het wereldwijd teweegbrengt, wat de spirituele betekenis ervan is en wat daarin de rol is van lichtwerkers. 

Lichtwerkers Nederland

Lightraisers Worldwide

 

Davy & Denise Diekstra 

 

Weversland 65

2211 TX

Noordwijkerhout 

 

lichtwerkersnederland@gmail.com

 

NL80 INGB 0008 17 1994

 

KVK: 71273298

 

Openingstijden:

ma t/m zo 10.00 uur - 20.00 uur 

 

Tijdelijk niet beschikbaar voor nieuwe consults


Disclaimer - Privacybeleid © 2012 - 2020 Lichtwerkers Nederland