Volg de weg van jouw ziel - My Happy Soul - Lichtwerkers Nederland

Wat voelt in jouw leven als waarheid? Ben je blij met je huidige leven? De wijze waarop je het leidt? Zit je een dreun, sleur waar geen eind aan lijkt te komen? Voel nu eens echt diep vanbinnen, in de kern van jou als mens, in jouw soul: ben jij deeply happy? Als het antwoord ontkennend is, kan je blijven hangen in je (bestaans-)zekerheid en blijven doen wat je altijd al deed. Lekker bekend en veilig. Natuurlijk, daar gedijen we vaak als mens het beste op. Of dat nu die baan is, relatie of kringetje: het maakt eigenlijk niet uit. Iets maakt je gelukkig of niet.

Wil je dit nog jaren of decennia lang volhouden? Op deze manier? In deze setting? Is het geen uitvlucht voor het échte leven? Voor wat jouw roeping is? The call of the soul. Want zodra je vertrouwt op jouw ware, innerlijke gevoel, weet je eigenlijk wel dat de angst voor het onbekende en de bestaanszekerheid die je nu lijkt te hebben, je in hun greep houden. In het stramien waarin je nu zit. It’s time for a (huge) change!

Tijd voor verandering

Je durft jezelf niet de vraag te stellen of je happy bent en wat je nu werkelijk gelukkig maakt. Je bent zo bang het antwoord onder ogen te moeten komen. Iets wat je intuïtief al geruime tijd weet. Spijtig genoeg negeer je deze gevoelens van ontevredenheid. Je gaat voorbij aan de signalen dat je niet écht gelukkig bent in hetgeen je doet. You’re an unhappy soul. Of dat de relatie waarin je zit het voor jouw gevoel niet is. Het loopt al een tijdje niet lekker maar de angst voor verandering, alleen zijn whatever, weerhoud je ervan die beslissing te nemen. Die voor jou het beste is. Voor jou het fijnste aanvoelt. Je weigert tot dusver de knoop door te hakken. Letterlijk de energetische banden los te koppelen. Immers, nu weet je ‘wat je hebt’. Het kader waarin je beweegt is duidelijk en overzichtelijk.

Daarentegen realiseer je je dat je geen inzage hebt in hoe het gaat lopen, wat je gaat krijgen, kortom: wat de toekomst jou gaat brengen. De vrees voor het onbekende heeft je in zijn greep. Jammer eigenlijk. Dat je jouw innerlijk weten negeert en gewoon verder gaat met waarmee je bezig bent. Vasthoudt aan datgene wat je kent. Hetgeen een illusionaire veiligheid en je een bepaald gevoel van zekerheid geeft. Dat mag. Iedereen maakt zijn eigen keuzes in het leven. Jazeker. Je maakt zelf de dienst uit.

Elke dag een mogelijkheid

Elke dag heb je mogelijkheid om een andere draai aan jouw leventje te geven. Jij hebt uiteindelijk de keuze over het draaiboek van jouw leven. Of dit nu bij het ontwaken van de dag is of bij zonsondergang. De oplossing heb jij in je handen. Jij bent the navigator van jouw levensweg. Only you! Je bent verantwoordelijk voor jouw leven. Kies jij voor het ‘veilige’ haventje zelfs als er weer een storm op de loer ligt of kies jij voor jezelf? Voor wat jij als zelfstandig functionerend menselijk wezen wil? Laat jij je door je angst beperken en inkaderen? Toch wel spijtig dat je jezelf laat inkaderen en limiteren door jouw innerlijke onrust en angstgevoelens. Dat jíj je dromen niet durft te leven. Je hebt heel wat meer in je mars.

De basiszekerheid ligt in jouzelf

Uiteraard ga je niet over tot een impulsieve beslissing. Dat je eensklaps het roer drastisch omgooit. Je zal eerst diep vanbinnen, bij je bron, je diepste kern, moeten nagaan wat je nu daadwerkelijk wil. Eigenlijk waar jij al langere tijd over fantaseert, visioenen over hebt of wat je werkelijk wenst. Dat je voelt wat je, vanuit je hart, in het leven écht wilt neerzetten. Loslaten van (het idee van) vastigheid en een bepaalde vorm van security is niet makkelijk. Zeker niet als het toekomstpad veelal onbekend is. Maar is het niet zo dat je je leven, in de huidige menselijke hoedanigheid, maar slechts één keer leidt? Nu is het moment. Het moment is altijd nu.

Stel jezelf eens de vraag: hoe zeker is jouw basis eigenlijk? Ben jij zelf niet de constante factor in jouw bestaan? Vorm je zelf niet het fundament hierin? Met andere woorden: zit alle basiszekerheid die je nu buiten jezelf legt niet in jezelf? Jij, alleen jij, bent de pijler van jouw bestaan. Vergeet niet, lief medemens, dat niks zeker is in het leven. Volgende maand kan alles anders zijn. Volgende week zelfs. Sterker nog, een mensenleven kan in een fractie van een seconde compleet veranderd zijn. Op zijn kop liggen. Dus waarom angstvallig vasthouden aan ‘valse’ zekerheden terwijl jij de meest solide basis bent waar je vanuit kan gaan? Heb een rotsvast vertrouwen in jezelf. En in je kunnen. In jouw capaciteiten.

Laat los

Laat los, laat los, die beklemmende angst! Dat inwendige stemmetje, vanuit het ego, dat denkt te weten, dat jou probeert te ‘hersenspoelen’ dat jij jezelf in jouw huidige situatie veilig waant. Het ego dat met deze fake overtuiging in je mind jouw dromen onderuit tracht te halen en jou in een positie manoeuvreert waarin jij je ‘safe’ denkt te voelen. Kijk door deze illusie vanuit het ondermijnende ego heen en zie de waarheid. Jouw waarheid. Dat is wat telt. Niets meer, niets minder. De enige garantie die je tot dusver hebt, is dat jouw ego mindset je in zijn ban heeft en jouw beslissingen en keuzes beïnvloedt. Laat ik het maar duidelijk verwoorden: het regelt, manipuleert en neemt jou geheel in zijn beslag. Kort door bocht gezegd: overheerst.

Baas over het eigen soul parcours

Jij bent jij toch niet als jij je laat bepalen door wat je hoofd tegen je zegt? Precies. Daar wil ik het even met je over ‘babbelen’. Ik weet, als ervaringsdeskundige, waar ik het over heb. Decennia lang voerde mijn ego de regie over mijn bestaan. Tot de angst me helemaal in de greep kreeg en ik alleen mijn leven vanuit mijn beperkte, begrensde en controleerbare setting kon leven. Mijn verstand, alias het ego, had me helemaal in de ban. Beperkte en domineerde mijn leven. Ik dacht dat ik me, binnen het kader waarbinnen ik functioneerde, veilig voelde. Niets was minder waar.

Door levensomstandigheden werd ik steeds meer genoodzaakt mijn wereld binnen een beperktere omgeving te leven. Hetgeen nog versterkt werd door mijn hypersensitiviteit totdat ik een soort van ‘straatvrees’ ontwikkelde. Alleen maar de dingen buiten de deur deed als dit écht van me verlangd werd. Moest als het ware. Maar ook dat ging me vaak met mijn zwetende handjes en stotterend voorkomen niet goed af. Behalve mijn reiskoffertje inpakken. Dat is iets wat ik nog altijd graag doe. Zover reikte de beperkende kracht van het ego, gelukkig, niet.

Innerlijk proces

Gedurende een innerlijk proces, van meer dan drie jaar tijd, ben ik van een puur rationeel mens veranderd in iemand die vanuit zijn hart leeft. Zeg maar gerust getransformeerd is. Het overkwam me als het ware. Door (het plan van) de ziel ingegeven. Tot dusver wist ik dat ik in bezit was van een kloppend hart, oké dat was al iets, een levensweg te gaan had en dat ik een bezield mens ben. Wist ik veel dat ik, bij mijn geboorte, een soort ‘levenswegkaart’ vanuit de ziel heb gekregen, een soort blauwdruk, waarin jouw route from the soul ligt verankerd. Een print als het ware van je Zijn en de te volgen weg. Tenminste als je deze kaart openvouwt en dit pad, wat daarin is vastgelegd, gaat lopen.

Mijn koers werd steeds meer inzichtelijk en mijn voetpaadje ook. Sedert mijn hart is geopend, het ego nutteloos toekijkt, is het traject van dit zieltje duidelijker. Hoe meer ik de verbinding in stand hou, tussen mijn hart and soul, des te meer ik baas ben over het parcours van mijn eigen soul. Luister ik naar mijn intuïtieve ingevingen. Weet wat ik wil én waar mijn dromen liggen.

En y va! (vooruit / we gaan)

Je hebt geluisterd naar jouw intuïtie en vanuit hier, het meest betrouwbare referentiekader van je Zijn, kan je verder. Lopen, wandelen dan wel snelwandelen. Kies het tempo wat bij je past. Je weet inmiddels wat je wilt. Vooruit trek de, dat lijkt voor eventjes, ‘wrong shoes’ aan en ga de uitdaging aan. Het vergt zeker moed, durf en inzet om datgene wat jouw stabiliteit en zekerheid gaf in zekere zin los te ‘moeten’ laten. Maar niet getreurd, zodra jouw pad van ziel duidelijk wordt, gaat het je heel wat moois brengen. Heb vertrouwen in jezelf. Dat is de basis die je nodig hebt. Maar eveneens het geloof dat je de juiste weg in slaat.

Follow the heart, it knows always the way. En y va! Natuurlijk brengt je keuze jou aan het wiebelen en wellicht ook aan het wankelen nu je alle zekerheden, voor jouw gevoel dan, dreigt te verliezen. Maar dat is niet zo. Het ego laat je nog denken dat de grond onder je voeten wegzinkt maar dat is wederom een ongefundeerde angst. Wat mogelijk spanningen geeft. Maar laat je hierdoor niet van je pad af brengen. Door niets en niemand! Berust in het weten van je Zijn en vertrouw op jouw instinctieve raadgever in deze: jouw intuïtie middels een geopend hart. Ben en blijf ontvankelijk voor wat jouw gevoel je ingeeft want een meer zuivere authenticiteit zal je niet tegenkomen. Laat je leiden door de intentie van jouw innerlijk weten en volg deze meeste pure richtsnoer vanuit de bron. Je Zijn. That’s the truth.

Zoek jouw waarheid

Je hebt een periode gesoulsearched en het pad is inzichtelijk. Helder. Je weet waarheen het zo ongeveer gaat. Dat is het allerbelangrijkste. De bestemming is niet relevant. Dat denk je wellicht maar dat is feitelijk niet zo. Het doel waarheen jouw zielenweg leidt is derhalve ondergeschikt. Tijdens het volgen van het plan van de ziel kunnen doelen immers bijgesteld worden. Je bent misschien doelgericht je pad aan het lopen. Wat niet de bedoeling van het grotere geheel is. Het Goddelijke plan. Het gaat er niet om waar je uitkomt, wat de bestemming is, maar hoe jij jouw zielenpad doorloopt. De voortgang, de loop en jouw kenmerkende, unieke wandel is dus essentieel. Hoe jij jezelf staande houdt en jezelf door dit levenstraject heen manoeuvreert. Van groot belang zeker.

Wie je ontmoet, de kansen die je krijgt, de mogelijkheden die je (sporadisch) op een presenteerblaadje, worden aangereikt. De toevalligheden, wat heet toeval?, die jouw weggetje steeds meer kruisen. De synchroniciteiten komen je, als het ware, aanwaaien. Hoe je jij pad vormgeeft en met alles waarmee je onderweg geconfronteerd wordt, omgaat. Niet meer, niet minder. That’s all what matters. Het gaat erom hoe jouw ziel zich tijdens zijn unieke weg (het is namelijk jouw soultrip en van niemand anders) ontwikkelt. Hoe jouw zieltje zich in de evolutie van jouw huidige aanpassing (de belichaming van jou als mens) evolueert. Dit proces is van wezenlijk belang. Dat jij als menselijk wezen een trede verder komt op jouw ladder naar het Licht. Jouw persoonlijke stairway to heaven!

Luister naar je hart

Luister naar jouw hart, die wéét de weg. Het gevoel vanuit jouw Zijn, de meest diepe bron binnen in jouzelf, jouw intuïtieve ingevingen zijn de meest betrouwbare waarheden die je maar kunt hebben. Zuiverder kan je dus niet krijgen. Dit is dus jouw eigen waarheid. Zoals ik al gezegd heb, wees eerlijk naar jezelf toe. Zie de essentie in jezelf te vinden en jaag die dromen na. Verschuil je niet langer achter jouw angsten, onzekerheden en het ontbreken van een inzichtelijk toekomstperspectief. Laat je leven niet langer inkaderen, reguleren of domineren door het allesoverheersende ego met zijn angsten. Leef je leven, jaag je dromen na, zet jouw capaciteiten in! Make the world a better place!!! Voor jezelf. Voor anderen. Voor het groter geheel.

Live by the heart and follow your dreams 

My Happy Soul
www.myhappysoul.nl

 

Lichtwerkers Nederland
Lightraisers Worldwide


https://linktr.ee/lichtwerkersnederland

Davy en Denise Diekstra

 

lichtwerkersnederland@gmail.com
 info@lichtwerkersnederland.com

 

www.lichtwerkersnederland.nl

www.lightraisersworldwide.com


IBAN: BE05 9672 3533 2975
BIC: TRWIBEB1XXX

Company Registration Number: 16353640
VAT: EE102430332Algemene voorwaarden - Privacybeleid
 - © 2012 - 2023 Lichtwerkers Nederland - Lightraisers Worldwide (EN)

© Let op: De afbeeldingen op onze website zijn helaas beschermd met auteursrecht.